Сензация от Божидар Димитров! Граф Дракула – българин!

Историкът: Всичките му документи са писани на български език
Обновена: 16 апр 2018 16:34 | 16 апр 2018 16:30, Красимир Ангелов
227

19859 гледания   |  Още видео

"Известният Влад Цепеш - Дракула, воеводата на Влашко, е българин", заяви в предаването "Операция: История" проф. Божидар Димитров.

"Всичките му документи са писани на български език", продължи историкът и поясни, че до 17 век официалната документация в голяма част от днешна Румъния се е водила на книжовен български език. 

Коментирайки голямата победата на цар Калоян над рицарите на император Балдуин Фландърски край Одрин на 14 април 1205 г., Божидар Димитров посочи пред Bulgaria On Air , че по този начин Калоян спасява източното православие от силно негативно настроената срещу него Латинска империя.  

Говорейки за българското възраждане директорът на Института за исторически изследвания на БАН доц. Даниел Вачков посочи, че "въпреки стопанския напредък, въпреки къщите на няколко ката, българинът не е действал сметкаджийски и е имал куража да въстане срещу османското владичество". 

Историкът и специалист по османистика Валентин Митов акцентира на тежкото положение на българите по време на 5-вековното робство и особено на ''кръвния данък'' за съставяне на еничарския корпус.  

Журналистът Мила Вачева разказа увлекателната история за това как е демонтирана, изгубена и после отново намерена огромната петолъчка на бившия партиен дом в София. Според нейните проучвания  Партийният дом е имал две петолъчки, като едната е доставена през 1985 година и е имитирала напълно Кремълската звезда, а за направата освен рубин, са използвани и два килограма злато.


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
4
 
5
 
! Отговори
Гн Миташки преди 1 година
Ей готов е на всичко за сензацията.....
161
5
 
4
 
! Отговори
Burzum преди 1 година
Как па един нобелов лауреат не се роди тука бе....само из.верги.....
160
1
 
8
 
! Отговори
не на чалгата в исто преди 1 година
Дракула е бил РАП-аджия! точка по въпроса.
159
3
 
3
 
! Отговори
Асен мустака преди 1 година
Май си от рода на хан Аспарух...от братята.....
158
2
 
3
 
! Отговори
Поручик Балканец преди 1 година
До 161

Има два вида славянски български от времето на смесването на етностите IX - XI век.
1. Църковният славянски, който е трябвало да бъде разбираем за останалия славянски свят и който отчита желанието за лидерство на българските царе на над славяните;
2. Българският на ежедневното общуване и простолюдието.

Кой според теб е истинския?
157
3
 
8
 
! Отговори
Senzacia!!!!! преди 1 година
Сензация! Божидар Димитров - Граф Дракула!
156
3
 
9
 
! Отговори
Миташки преди 1 година
Божко май си пил повиче спри се ......
155
1
 
3
 
! Отговори
До 160 от Българин преди 1 година
Да Дракулос е бил комунист ама таен и за това знаят само няколко човека в света, сега и ти също. Не го разпространявай защото информацията е секретна
154
4
 
6
 
! Отговори
Гн Миташки преди 1 година
Божка май си спрял хапчетата от др Саян....
153
2
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Да това е така. Всички са българи и Доналд Тръмп и Владимир Путин и Си Джинпин И Винету и Олд Шетърдхен, а също Юлий Цезар, заедно с Аврам Линкълн, който е български евреин с американски паспорт.
152
3
 
2
 
! Отговори
Поручик Балканец преди 1 година
До Victimized 158

Как би дефинирал националността на човек, чиято прабаба е от Гърция, прадядо от Сърбия, дядо от Царска Русия и всчикото това смесено с българи? И това твоя работа ли е, или на конкретния човек?
151
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен Дракула бил комунист и агент на ДС ,като Божидар Димитров. Защото комунистите също пиели кръвчицата на народа...
150
0
 
3
 
! Отговори
Поручик Балканец преди 1 година
До 153

Няма да се спирам на съсловния статус на някой, който ползва "Байоо". Алеко го е описал. Но ти направи нещо уникално тук - опроверга проф. Беню Цонев, който се е спрял детаилно на въпроса за аналитизма (липсата на падежи) икатегорията определеност (членуването) в книгата "Помагало по българска морфология", 1978. Поздравления. :–)))
149
1
 
2
 
! Отговори
Victimized преди 1 година
Самоопределение? Да, за това сега имаме хиляда и петстотин различни пола, има даже вече чух и някви Queer, дето не са решили какви са и са on hold.
Човек има право да вярва в каквото си иска, има право да си мисли каквото си иска, ама няма право да си мисли, че неговата истина е абсолют.
Когато говорим за народи, персоналното виждане трябва да е добре аргументирано и логично за да има сила пред обществото.
Колегата тук говори за слявянски народи, ама славянството се отнася до език.
148
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българи, румънци, ала - бала. Историята е приказка за наивници. Какви са били, що са, мъртви са вече, не можеш да ги питаш да ти кажат. Едно е сигурно, тия отдавна са мъртви. Историята е една каша и никой нищо не може да ти каже какво е било преди хиляда години.
147
1
 
4
 
! Отговори
Поручик Балканец преди 1 година
До :-) 149

Кой какъв е, това е личен въпрос и самоопределение. Всеки друг, който се натрапва с не особено интелигентниото "Не, ти си такъв и такъв и си глупав" само се поставя в смешното положение на маргинал и кoмплексар.
146
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БЪЛГАРИ!!!СЪБУДЕТЕ СЕ!!!30 ГОДИНИ ГРАБЯТ РОДИНАТА А ВСЕКИ ДЕН ВИ ОБЛЪЧВАТ С РАЗНИ ФАНТАСМАГОРИИ!!ВЪВ ВСЯКА ДЪРЖАВА ИМА МАФИЯ А У НАС МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА!!!ДА ИЗГОНИМЕ ЦИГА НИТЕ И ТЕЗИ ЩЕ ИМАТ 5 ПРОЦЕНТА ПОДКРЕПА!!!ДАЖЕ НЯМА И ТОЛКОВА!!!БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА А ВСЕКИ СЕ Е ХВАНАЛ ЗА КОМАТА!!!
145
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наздраве, Божка, как си ?! Пак си пийнал добре, като гледам. Много си църен, Божо, да не си от братята роми !?
144
4
 
5
 
! Отговори
до 145 преди 1 година
Много ти е слаба граматиката, байооо!
Как да няма падежи в българския език!? Изречение - Аз отварям вратата.
Аз - именителен падеж - извършващият действието - отварям - действието - вратата - обектът на действието е във винителен падеж и е членувано, защото значи, че отварям точно определена врата.
"Гарван гарвану око не вади" - кому не вади око? Това е дателен падеж."Всекиму според труда".
И в други езици се членува.
143
0
 
3
 
! Отговори
Victimized преди 1 година
И въпреки, че обърна внимание на коментара ми с мръсния и нечист народ, не каза, защо си склонен да вярваш на Теофан, след като точно той няма как да не е знаел кои са българите?