Сензация от Божидар Димитров! Граф Дракула – българин!

Историкът: Всичките му документи са писани на български език
Обновена: 16 апр 2018 16:34 | 16 апр 2018 16:30, Красимир Ангелов
227

"Известният Влад Цепеш - Дракула, воеводата на Влашко, е българин", заяви в предаването "Операция: История" проф. Божидар Димитров.

"Всичките му документи са писани на български език", продължи историкът и поясни, че до 17 век официалната документация в голяма част от днешна Румъния се е водила на книжовен български език. 

Коментирайки голямата победата на цар Калоян над рицарите на император Балдуин Фландърски край Одрин на 14 април 1205 г., Божидар Димитров посочи пред Bulgaria On Air , че по този начин Калоян спасява източното православие от силно негативно настроената срещу него Латинска империя.  

Говорейки за българското възраждане директорът на Института за исторически изследвания на БАН доц. Даниел Вачков посочи, че "въпреки стопанския напредък, въпреки къщите на няколко ката, българинът не е действал сметкаджийски и е имал куража да въстане срещу османското владичество". 

Историкът и специалист по османистика Валентин Митов акцентира на тежкото положение на българите по време на 5-вековното робство и особено на ''кръвния данък'' за съставяне на еничарския корпус.  

Журналистът Мила Вачева разказа увлекателната история за това как е демонтирана, изгубена и после отново намерена огромната петолъчка на бившия партиен дом в София. Според нейните проучвания  Партийният дом е имал две петолъчки, като едната е доставена през 1985 година и е имитирала напълно Кремълската звезда, а за направата освен рубин, са използвани и два килограма злато.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
2
 
5
 
! Отговори
Поручик Балканец преди 6 години
Аз, въпреки някои мои руски корени, не се считам за славянин И НЯМА ДА СЕ ИЗВИНЯВАМ ЗА ТОВА НИКОМУ!
138
5
 
5
 
! Отговори
Victimized преди 6 години
*** , стига си си прокарвал модерните геополитически виждания в исторически спор. Първо на първо, от всичко на света най много мразя капитализма, след това миража наречен западна демокрация, след това обаче най мразя праволинейни *** дето не мислят като говорят, и вкарват думи в на опонента си устата. Не дърпам нито на запад нито на юг, твърдя, че не СМЕ МЪРДАЛИ ОТ ТУК.
137
1
 
6
 
! Отговори
Поручик Балканец преди 6 години
ЕДИНСТВЕНО в българския и "македонския" език от всички славянски езици няма падежи и се членува. Ние сме внесли в славянския език тази корекция, понеже при адаптацията народът е превеждал мислите си на славянски. От нашият истински език, който и да е бил той. Според мен при силовото смесване по времето на Борис I Михаил протобългарския, както и гръцкия на хеленизираните траки е трябвало да се приспособява към официално приетия славянски, отчитайки мераците на Борис за лидер на славянския свят.
136
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Огромни усилия се полагат да не се докосваме да славянската култура. Гледаме турски сапунки, холивудски екшъни. Даже полски антируски филм не ни се излъчва. Това пълно затъмнение не е случайно. Доста полски филми хванаха международни награди, ама не се пускат тук.
135
3
 
6
 
! Отговори
Victimized преди 6 години
Значи за готите искаш археологически доказателства *** за слявяните не ти трябват, караме го на доверие?
134
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мирмидонците българи. Това е друг нерредовен фалш, над който се смея. Абе къде му е на Аспарух шлема на Ахил и огромния кръгъл щит... Ако това е вярно значи сме гърци и ние българите. Абе казвам ви аз че джендърските хрумки не са случайни все ни теглят на юг, запад или в Афганистан. Сама да не сме част от най-голямата група народи в Европа - славянската.
133
5
 
2
 
! Отговори
Victimized преди 6 години
Това, че ромеите пишат, че целия полуостров е в славяни, е равносилно на днешните твърдения на държавния департамент, че се борят с Ислямска Държава в Сирия. Историята ще чете техните официални изявления, и ако не намерят писано от някой друг, което да е достатъчно кредитирано, ще го вземат за истина. Та мислиш ли че империята ще нарече народите които си искат земята и правата от нея с истинските им имена? Те са били наясно, че народите които не пишат, ще си забравят историята, и са били прави.
132
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СТАРОРУСКИ ЛЕТОПИСЕЦ ОТ 1627г.; съхранява се в НБКМ под 774; превод от руски на български език Константин КаменовЦитат 78 При сем Константине царе придоша блъгари чрез река Дунав к братьем.."(При този цар Константин (Брадати ;Погонат)при своите братя дойдоха българите през река Дунав)..И какво не ти е ясно?Аспаруховите българи пристигат при сънародниците си кутригури и утигури,които са се заселили по-рано от Аспарух на Балканите,но са били български племена.
131
2
 
3
 
! Отговори
ИВАН преди 6 години
Ехеее!Как ще ги стигнем....македонците!!!Божидаре,ами ,че то всичко наоколо е тяхно,ако разберат лошо ти се пише!
130
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Божи е изкукуригал отдавна. Опитва се да прави история като македонците.
129
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако готите са гети, демек траки, тогава къде са им тракийските златни съкровища, тракийското облекло, могили, махайри, колесници ако щете, божества?!?!?! Йорданес хубаво казал, ама къде ги потвърдените факти?
128
0
 
3
 
! Отговори
Victimized преди 6 години
КОНСТАНТИН ВЕЛИКИ, ( IV в.), "Готските игри";Руские древности; т.IV; с.139; превод на руски граф Толстой и Кондаков; превод от руски на български език Константин КаменовЦитат 119"след пиршеството, развлеченията бяха музика, песни, театрални представления и латински словославия. На шестия ден на празника се устрои закуска, на която се показаха сините, зелените,българите и разни чужденци; фаргани, хазари, агаряни и Франки; всички се явиха в национално облекло, народни горни дрехи ковади."
127
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога ще обявят агнетите историци, не само на ДС но и на чуждите разузнавания. Примерно ако историк пише че Левски е убиец и кривминален престъпник, мисля, че не е за малко пари тая работа, нали. Кой днес ще даде пари за разкопки на славянско село? Напротив отгоре ще излеят повече бетон или язовир може да се направи.
126
2
 
4
 
! Отговори
Victimized преди 6 години
Ми те повчето извори са красноречиви, ама такива като теб ги наричат архаизация.Когато Йордан говори за готи и разни му готски работи е вярно, но когато каже, че готите са гети, както почти всички автори от този период, е архаизация. Когато Цеца и Малала говорят за мирмидонците също е архаизация, нали? Вярвай ми, чел съм много извори, и не вярвам с твоето повърхностно мислене да можеш да направиш дори Б Димитров смешен. Щото не знам от къде ще си изсмучеш доказателствата.
125
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да при братята са - славяните са тук 100 години преди българите, още от трети век, а българите от четвърти век. Това е безспорно, пък не знам как никой не вижда славяните къде са. Византийците пишат че полуострова е станал само славянски, и че не само завоюват но вече си и зимуват в земите на императорите.
124
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименХахахааааа!Каква измама,бе?Че Мавър е получил титлата консул от византийците,бил е управител и назначен военно да командва византийците и българите от Солун.Той се координира със съплеменниците си - Куберовите българи,само внезапно пристигналата голяма флота в Солун е спасила града от превземането му от българите и превръщането му в столица.
123
1
 
5
 
! Отговори
Victimized преди 6 години
Близки сме генетично най много със северните гърци и с румънците,
122
3
 
3
 
! Отговори
Джукър преди 6 години
Айде македонски изпълнения.
121
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да се вярва на *** Ценов и Спароток, човек трябва да е чел много малко древни исторически извори. Един мой познат си мислеше и той да изкяри и напише подобен труд, но го направих за смях и се отказва да твърди че траки, славяни и прабугари са един народ. Близкият ни ген с турците се дължи на геноцида над българския народ във всичките му форми, над сръбския и тн
120
2
 
3
 
! Отговори
Агент бердрен кокъл преди 6 години
От всички агенти на кое да е разузнаване тия академичните са най-гадни, не защото са агенти или добри агенти , а защото са скапани наукари и са агентсвали за да се издигат в науката нагоре стъпвайки на пагони