Сензация от Божидар Димитров! Граф Дракула – българин!

Историкът: Всичките му документи са писани на български език
Обновена: 16 апр 2018 16:34 | 16 апр 2018 16:30, Красимир Ангелов
227

19245 гледания   |  Още видео

"Известният Влад Цепеш - Дракула, воеводата на Влашко, е българин", заяви в предаването "Операция: История" проф. Божидар Димитров.

"Всичките му документи са писани на български език", продължи историкът и поясни, че до 17 век официалната документация в голяма част от днешна Румъния се е водила на книжовен български език. 

Коментирайки голямата победата на цар Калоян над рицарите на император Балдуин Фландърски край Одрин на 14 април 1205 г., Божидар Димитров посочи пред Bulgaria On Air , че по този начин Калоян спасява източното православие от силно негативно настроената срещу него Латинска империя.  

Говорейки за българското възраждане директорът на Института за исторически изследвания на БАН доц. Даниел Вачков посочи, че "въпреки стопанския напредък, въпреки къщите на няколко ката, българинът не е действал сметкаджийски и е имал куража да въстане срещу османското владичество". 

Историкът и специалист по османистика Валентин Митов акцентира на тежкото положение на българите по време на 5-вековното робство и особено на ''кръвния данък'' за съставяне на еничарския корпус.  

Журналистът Мила Вачева разказа увлекателната история за това как е демонтирана, изгубена и после отново намерена огромната петолъчка на бившия партиен дом в София. Според нейните проучвания  Партийният дом е имал две петолъчки, като едната е доставена през 1985 година и е имитирала напълно Кремълската звезда, а за направата освен рубин, са използвани и два килограма злато.


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
3
 
2
 
! Отговори
Джукър преди 8 месеца
Айде македонски изпълнения.
122
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За да се вярва на Ганчо Ценов и Спароток, човек трябва да е чел много малко древни исторически извори. Един мой познат си мислеше и той да изкяри и напише подобен труд, но го направих за смях и се отказва да твърди че траки, славяни и прабугари са един народ.
Близкият ни ген с турците се дължи на геноцида над българския народ във всичките му форми, над сръбския и тн
121
2
 
2
 
! Отговори
Агент бердрен кокъл преди 8 месеца
От всички агенти на кое да е разузнаване тия академичните са най-гадни, не защото са агенти или добри агенти , а защото са скапани наукари и са агентсвали за да се издигат в науката нагоре стъпвайки на пагони
120
0
 
1
 
! Отговори
Victimized преди 8 месеца
СТАРОРУСКИ ЛЕТОПИСЕЦ ОТ 1627г.; съхранява се в НБКМ под №774; превод от руски на български език Константин Каменов
Цитат №78 
”При сем Константине царе придоша блъгари чрез река Дунав к братьем.”."(При този цар Константин (Брадати ;Погонат)при своите братя дойдоха българите през река Дунав).
119
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Обаче пък със сърбите и чехите сме много близки генетично, нали?
118
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Значи колкото един историк е по-близо до античността, толкова е по-надежден. По-близо е до културата на древността. Опростачването на средновековието не е подминало и историята. Ако не вярваш прочети История на Пелопонеската война от Тукидид. Ето подробности, които пропаганд-историците от късното средновековие никога не постигат. Четеш и все едно си участник във войната. Тукидид е отпреди Исуса Христа. Сравнявай. Днес ние може да си измисляме и за преди сто години, а те са давали сигурни факти.
117
1
 
3
 
! Отговори
Victimized преди 8 месеца
Въобще не се надявам на руснаците да ни пишат историята, тя главно за това е на това ниво. Термина славяни, ПЪРВО се е ползвал за езикова група, не етническа. ВТОРО е наложен след 15-ти век, от книгата на Мавро Орбини, след това руските имперски интереси я яхват, с цел така да консолидират "южните славяни" към империята им.
Като погледнем хаплогрупите които изграждат генофонда на модерните европейци, ние сме си толкова различи от Руснаци и Поляци, колкото от Турците.
116
2
 
1
 
! Отговори
претете го на лекар преди 8 месеца
ако започне в 8 сутринта до края на работнотео време повтаряйки че Бужо Митреф е ПрофанеЗър, Гьобелс ще убеди и най-свирепата комисия че Бужо заслужава да бъде лакей, ана.лолизач и мръднал. да си спомним как от директор на национален музей тоя кокъло-вед стана мЪнистър без портфейл и му дадоа едно стайче с масичка, едно столче и в ъгъла чушмъ без топла вода и понее Бужо е уринирал в мивката стайчето насмръдваше на простатна пресна урина
115
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кубер не е обсаждал Солун, а е искал да го превземе с измама. Разкрили намеренията му и опитът пропаднал. Това косвено показва какви са били силите на Кубер - не позволяващи обсадни действия, а разчитащи на пропуск в охраната и изненада. Нещо като днешния тероризъм - няма сили за победа и открит бой и прави разни шмекерии.
Славяните са обсадили Солун със 100 хил войска и солунчани са били на ръба да оцелеят. Сравни двете събития и виж кой е с числено превъзходство и кой е бил тарикат, да оплячк
114
0
 
3
 
! Отговори
Victimized преди 8 месеца
А така ли, а Теофан не е бил на нивото на днешните джендъри, говори за новопристигнал нечист народ, едва ли не не го е виждал, но българи има на балканите от времето когато император Зенон, праща български наемници да се бият с готите на Теодорих около 400 години назад. Да вярваме на Теофан, който е писал във времена на война с българите и да го смятаме за честен и почтен автор, да си изградим цялата история на него, но Хоматиан е джендър ?
Така като те слушам как говориш, си бъдещ политик..
113
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Смешно ми е - руснаците като днешна империя, ама въобще не им пука славяни ли сме или не. Ти като джендърче си мислиш, че някой руснак ще даде пари да се търсят славянските корени на българския народ. Напротев те си имат свой шовинизъм, ако признаят че има и друг велик славянски народ, шовинизма им малко ще потъмнее. Това ти казвам аз дето считам, че българите сме над 70 процента със славянска кръв. Дето писах за местности, имена, реки. Те русите се правят на изключителни славяни, а ние не сме п
112
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Victimized

Обсадата на Солун 685 г.Брата на кан Аспарух - Кубер обсажда Солун.
Обсадата започва през 685-та година след като кан Кубер се заселва в Битолското поле.Целта му е да превземе вторият по големина град в империята(Византия) за своя столица.Той изпраща своя помощник Мавър в крепостта, като той трябва да отвори вратите на града,но Мавър е разкрит,а в града пристига и флота.
Византийските хронисти не крият страха си от Мавър, който по думите им бил особено способен, инте­лигентен и находчив човек.
111
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
През тринайсти век Византия е била в тотален упадък, и едвам е оцелявала, Хоматиан е на нивото на днешните джендри, правели са се на големи историци, като са смесвали и архаизирали понятия. Няма мизи - има провенция Мизия. Народ мизи няма. Днешни Спаротоци и компания смесват мизи с Мидия в Мала Азия, с медите траки, абе все едно Колумб НЕ Е НАРЕКЪЛ ИНДИАНЦИТЕ мислейки че е открил Индия, а те си се наричат всякак инки, маи но не и индуси.
110
1
 
2
 
! Отговори
Victimized преди 8 месеца
В средновековието или след 16-ти век?
Я ме препрати към някой документ, ама не съчинение на пишман историци като гореспоменатия, говоря ти за извори, ГИБИ ЛИБИ няма значение, ако може да са сканирани, не написани на машина.
НЕ знаеш какво спориш, не си чел достатъчно. Модерните учебници по история не те учат как да четеш историята от изворите, а ти наливат теорията на силните на деня.
Докато руснаците имат влияние на нашите историци, всичко е славянско, преди това няма някой да смята така.
109
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За Буквите от Черноризец Храбар - времето на цар Симеон - той пише за СЛАВЯНИ. Не за склавини, роби, обидното название от латини и ромеи, а СЛАВА. Чий шпионин е бил Черноризец Храбър, като тогава Русия не е съществувала? Ха спрете се джендъре.
108
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дедо Божо що лично не се срещне с Дракула да го пита от кои е нали е безсмъртен,ако Дракула нещо не е съгласен да му изпие кръвчицата,ама не по-добре не Божката и той ще стане безсмъртен,боже опази!!!
107
1
 
4
 
! Отговори
Victimized преди 8 месеца
КРАТКО ЖИТИЕ НА КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ ОТ ДИМИТЪР ХОМАТИАН, (XIIIв.);”Гръцките жития на Климент Охридски”; София 1966г.; преводът е по запазения от XVв. Препис в Зографския манастир;осъвремененият текст на български Александър Милев
Цитат №33
Този велик наш отец и български светилник бе по род от европейските мизи, които обикновеният човек нарича българи и които бяха прогонени някога от ръката и мощта на Александра от Олимп при Пруса към Северния океан и Мъртвото море. След много години те преминали с голяма войска Дунава и завладели всички съседни земи: Панония и Далмация, Тракия и Илирик и голям
106
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
То момчето не е виновно, че вярва на Кубер и нападението над Солун че не е славянско. Интернет е пълен с исторически фалшификации. Достатъчно е човек да погледа славянски, прабългарски и тракийски сечива и ще види че са три народа. Славяните не са ляли например бронз. Това не им пречи да са победителите на полуострова. Траките са разсипани от Рим, а римляните добре са си написали за геноцида например над други народи, като келти, даки, германи... Див и варварски народ е римската империя.
105
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Victimized
Не пиши глупости,думата "славяни" се среща масово в историческите източници от Средновековието,МАСОВО,във всякакви източници - гръцки,византийски, български,руски,латински,арменски,полски,чешки и какви ли не още.
104
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Езикът и имената са най-силната разкопка. Как българите се отделят от империята, нали тогава щяха да пишат че има възстание срещу императора като това на хаха Тома Славянина. Опа, пак славяни, написано от византийци преди 1100 години. Не вярвайте на Спаротоци и тем подобни, даже и Божо казва че траки, славяни и прабългари са различни народи. В музея има славянска лодка от дървен труп 6 метра, ако Божо не я е прибрал.