Сензация от Божидар Димитров! Граф Дракула – българин!

Историкът: Всичките му документи са писани на български език
Обновена: 16 апр 2018 16:34 | 16 апр 2018 16:30, Красимир Ангелов
227

"Известният Влад Цепеш - Дракула, воеводата на Влашко, е българин", заяви в предаването "Операция: История" проф. Божидар Димитров.

"Всичките му документи са писани на български език", продължи историкът и поясни, че до 17 век официалната документация в голяма част от днешна Румъния се е водила на книжовен български език. 

Коментирайки голямата победата на цар Калоян над рицарите на император Балдуин Фландърски край Одрин на 14 април 1205 г., Божидар Димитров посочи пред Bulgaria On Air , че по този начин Калоян спасява източното православие от силно негативно настроената срещу него Латинска империя.  

Говорейки за българското възраждане директорът на Института за исторически изследвания на БАН доц. Даниел Вачков посочи, че "въпреки стопанския напредък, въпреки къщите на няколко ката, българинът не е действал сметкаджийски и е имал куража да въстане срещу османското владичество". 

Историкът и специалист по османистика Валентин Митов акцентира на тежкото положение на българите по време на 5-вековното робство и особено на ''кръвния данък'' за съставяне на еничарския корпус.  

Журналистът Мила Вачева разказа увлекателната история за това как е демонтирана, изгубена и после отново намерена огромната петолъчка на бившия партиен дом в София. Според нейните проучвания  Партийният дом е имал две петолъчки, като едната е доставена през 1985 година и е имитирала напълно Кремълската звезда, а за направата освен рубин, са използвани и два килограма злато.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
2
 
! Отговори
зад алтай дали са преди 6 години
Древните историци сочат, че славяните са на изток от германите. Балтийско море го наричат Венедско езеро - венеди, западните славяни. Не забравяйте, че древните историци са били или римляни или гърци, другите са рядкост, и не са от най-грамотните, като готския Йорданес. Нормално от Япония, то до Балтика никой историк не може да каже какво и как се е случвало. Щом днес има 40 милионна Полша в древната прародина, защо там да не се е завъдил и мощният славянски народ. За прабългарите също е неясно
98
1
 
3
 
! Отговори
Victimized преди 6 години
"Сто години преди Аспарух 100 хиляди славяни обсаждат Солун, а преди това на практика с много преселения и войни са заели не само целия почти полуостров но и заселват някои егейски острови че и в Мала Азия има преселения."Искам да се пробваш да намериш оригиналните документи от които четеш за това събитие, искам да те уверя, че славяни ще намериш само в по късните преписи и разни теории на историци.
97
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма никаква логика, освен джендърска, траките да си изгубят ювелирните умения и да станат българи или славяни. Безкрайни са фантазиите на спонсорираните ***, част от които се правят на ***-патриоти. Не ме интересуват никакви платени пропаганди - славянски са реките ни, езерата ни, местностите ни, имената ни през 15 век, славянските бият по процент тези на светии, а от 700 години славяните са похристиянчени но си пазят славянските имана от баща на син. От майка на дъщеря.
96
1
 
7
 
! Отговори
Victimized преди 6 години
Защото нито един учен не може да обясни, от къде са се пръкнали тези славянски орди, всичките европейци атропологично. Както е имало местни народи, и покорени местни от РИМ, и изведнъж в 3-4 век, милиони славяни почват да се появяват не знайно от къде. За хуните стъкмиха, че били монголи и дошли от Азия, но всички така наречени хунски некрополи са с хора от европейски тип. НЕ забравяйте, че историята която четем е писана от писари на служба на империи, тогава пропагандата е била на ниво.
95
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Божидар Димитров и Вежди Рашидов саннай големите алкохолици на България.
94
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другата измислица на Божо - славяните взели езика от българите. Обаче защо от всички славянски езици, падежи няма само в два - в българския и в "македонския"? Не е ли това категорично доказателство кой е взел езика - българите от славяните, защото ясно е че падежите са ги мъчили и са опростили оригиналния славянски език. Другите славяни всичките си имат падежи. Езиковото богатство на западните ни диалекти е много по-голямо от това на източните. В Лудогорието диалектите са от най-бедните от сино
93
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСто години преди Аспарух 100 хиляди славяни обсаждат Солун, а преди това на практика с много преселения и войни са заели не само целия почти полуостров но и заселват някои егейски острови че и в Мала Азия има преселения./////Хубаво,обаче прочети по-подробно,че тези "славяни" са всъщност Куберовите българи,а организатора на обсадата е Мавър,изключително талантлив и умен водач.Куберовите българи са искали Солун за столица и само благодарение на пристигането на много кораби,се отказва
92
3
 
7
 
! Отговори
Victimized преди 6 години
Наду ми се главата с тея славяни!!Славяни както Румъния и Гърция са късно въведени термини. Ако си направите труда да четете старобългарските документи, никъде няма да прочетете славяни, а СЛОВЕНИ, от СЛОВО, щото в началото бе СЛОВОТО. Гърция дължи съществуването си на ингилизите, Греките са били само едно от многото елински племена, които произлизат от Данай и дъщерите му. Всичкото което сега го мислим за славянско си е тракийско , траките според Херодот са били от Бяло море до Балтийско.
91
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
добре, това е твоята со ро со идно - джендърска история на България. Тя се измисля доста по-късно от македонската история впрочем и доста повече пари се дават на измислящите я. Я Батак е мит, я като са ни освободили са ни окупирали, я турско присъствие, веселието на творчеството им няма край, я траките си отишли и се върнали като българи, което подкрепя директно македонската идея, че са македонци, ама кво им пука, разделяй и владей.
90
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А една от поредните простотии на така наречения професор е че китайците са построили стената понеже нашите пра пра българи постоянно ги нападали и ограбвали...
89
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Западни историци считат например аварската империя - Хаганат като аваро-славянски хаганат. Не е случайно че когато хан Крум ги разбива и превзема, земите лесно се интегрират в България. Разкопки за търсене на славяни ако се правят, трябва да се правят около реките, езерата, те са народ свързан с водата, неслучайно толкова реки в полуострова са кръстили и най-много са Бистриците. Квартал Бистрица до София, селото е кръстено на река софийска Бистрица - тука няма Тичи и Въчи.
88
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иструм е дунав при това от латински Истър е искар раши неме учи на българска история .Гледай си там монголо викингската и не се обаждай от руската ***
87
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За мен историк е Христо Гандев. Човекът е изследвал през целия си живот един от най-гадните векове от българската история - 1400-1499 година. И е подплатил всички свои изводи с древни архиви в прав текст. Божо знае всичко, той няма въпрос на който да не изтропа нещо от раз.Кой да уважавам повече като историк?!?!?!
86
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСлавяните и българите се смесват,най-много славяни в Средновековна България е имало в северна България(днешна Румъния),в района на Трансилвания,старото българско име на Трансилвания е Седмиградско.
85
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радул е влашко име, ама Радослав болярина от второто българско царство си е славянско довусъставно име. Ростислав, Драгомир болярина знаеш ли коя година е живял. Защо ханския двор като се покръства, приема славянския език и замества титлата кан с княз? Князе няма във Византия, а в славянските княжества. Литовския княз като стават империя не се нарича цар а велик княз...
84
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И за това визатиците им слагат брата на Аспарух Куберт и ордата му да ги бият по славянските кратуни и да не крадът дини из солонско
83
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименВлад Цепеш е българин,всичките му роднини са българи,при това са аристократи, боляри,царе и той самия подписва документите си със знака на българските царе.Той създава и столицата на днешна Румъния - Букурещ.А Молдова също е била българска,старото оригинално име е Богданско,на името на основателя на Богданско,българския болярин Богдан.
82
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искър не е Истър - Истър е Дунав, Искра е славянска дума. Прочетете Христо Гандев - самите турци са написали истината за нашия произход. Там пише и че благодарение на присъствието днес България не е 70 милиона а само 7. Книгата я има в нета, с предговор оплюване, като я прочетете ще видите че хра че не то е напразно. Южните славяни са били далеч по-многобройни от русите и западните, обаче сме били до силни врагове а не до чукчи и затва не сме днес ние империята.
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колю. Страхил .Мони . Куна . Ръдул *** славянски ама друг път .
80
0
 
4
 
! Отговори
Майтап бе преди 6 години
По точно- роден е в Созопол.И сигурно готви графа за председател на партията му.