Бракът в България – отживелица или начало на истинската любов?

В брака определено има поезия, коментира Калин Терзийски
17 апр 2018 20:45,
36

Счупихме 13-годишен рекорд по най-много сключени бракове. Отживелица ли е вричането на влюбените или начало на истинската любов?

Според PR експерта Соня Момчилова това е най-старото, най-съкровеното и религиозно тайнство и за да станат двама влюбени едно семейство - то трябва да се бракосъчетаят.

"Бракът е сливане в една плът. Създава се един триъгълник и никога не може без него да се постигне хармония в семейството. Бракът не е оцеляване на двама души, то е далеч по-дълбоко и мистично. Тази церемония е едно обричане един в друг", сподели в "България сутрин" Момчилова.

По думите ѝ без брака не може да се протегнем към Бог.

Мнението на писателя Калин Терзийски е, че в брака определено има поезия - както в сватбите, така и в красивите разводи.

"Когато едно нещо носи радост на хората, за мен е хубаво и красиво. Някои неща, които са определено зловещи, са отново радост и веселие за други. Същото е и с брака. Ленин казва, че бракът е узаконена проституция", коментира писателят пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че все пак браковете се сключват, когато хората имат надежда в бъдещето, което значи, че все пак нещата са добре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чухте ли какво казал чичко Ленин? "Узаконена проституция". Немам думи.
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До момичеЖивотът си е твой.Аз съм женен,имам две деца и нито за миг не съжалявам,че се ожених.Направих и голяма сватба,от която остана спомен за цял живот.И познатите ми двойки с деца всичките имат брак,с изключение на едно.И то става въпрос за образовани хора с доходи над средните.
27
4
 
0
 
! Отговори
Саня преди 5 години
Хаха "истинска любов" вече не съществува. Единствените хора, които човек може да обича до края на живота си са децата му.
26
0
 
6
 
! Отговори
Жо преди 5 години
ЯСНО Е, че в България живеят около 20 % християни, 10 % мюсюлмани и 70 % атеисти.Атеизмът, внушен ни от времето на СОЦА, дърпа държавата назад. Няма друга такава безбожна държава. Даже руснаците, след 70 години комунизъм, са вярващи, но ние- не!
25
6
 
4
 
! Отговори
Петя преди 5 години
Бракът - подпис пред държавата е имал смисъл в едни други времена и за едни по изостанали държави. Преди - брак - започва съвместно съжителство и секс. Сега - двойките си живеят заедно и разлика никаква. Имат си деца и без брак. То ако някой е решил да те напусне един подпис няма да го спре.
24
5
 
4
 
! Отговори
момиче преди 5 години
До 23И какво общо имат любовта, брака и децата?!Аз мога да обичам някого без да искам да съм омъжена/женена за него/нея. Мога да имам деца без да имам брак или да имам брак и да не искам деца.
23
1
 
1
 
! Отговори
чифути преди 5 години
До Няма далавера.Има си кибуци и военна служба за жени дето не се женят до 18 години...................Такъв им е изборът!
22
1
 
3
 
! Отговори
стар ерген преди 5 години
До МомичеНай-страшните думи през соца бяха ДА ТЕ ВЪРЖАТ за някоя.Целия род на момичето идваше у дома на момчето да го изнудва!Войнишките момичета ходеха при командира и тай предлагаше на войника или 10 дни отпуск или военен трибунал.Същото правеха бременни студентки при ректора и той ги заставяше под заплаха за изключване да се женят и представяне на удостоверение за брак!
21
0
 
6
 
! Отговори
Няма далавера. преди 5 години
Например в Израел младите като се женят ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на сватбата идват всички приятели и роднини до девето коляно и всеки носи ПАРИ! По този начин даже и младоженците от по бедни родове за един ден събират поне едни 150-200 хил долара и със това получават силен старт.А не като в България. Младите обикновено мизерстват и че чудят за кое по напред да отделят пари. За деца ли, за къща ли, за кола......В България няма сметка да се жениш и да имаш деца. От това се обеднява.
20
3
 
2
 
! Отговори
през соца преди 5 години
До Момиче Да! така беше след 9-ти... Виждал съм на село как водят на сила ратайско момиче и едно чорбаджийско момче, как селски милиционери ги водят във селсъвата да ги женят!!!!!!!!Причината за това е била, че са ги видели сами в кукурузника!!!!Само да те видят осамотен някъде с момиче тутакси те женеха!Много селски хубавици прелъстяваха гражданчета и ги поставяха при свършен факт-бременни. Така си уреждаха жителството свободно без принуда. Закона беше техен.
19
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МомичеЕстествено,че е най-висша ценност бракът,защото основната му функция е да се създадат и отгледат деца.Вечна любов не съществува,но когато хората имат деца и взаимно уважение браковете траят дълго време.А няма ли деца един човек животът му е бил напразен.Ако ще и милиардер да е или да има най-бляскавата кариера.След смъртта остават само децата,нищо друго.
18
4
 
6
 
! Отговори
Момиче преди 5 години
Жените минали 25 години си "умират" да "вържат" някой да се ожени за тях, все едно това е най-виша ценост и нещо което ще им реши всички проблеми. В повечето случай това дори не е точния за тях човек, не го обичат, но е важно на всяка цена да станат МОРАЛНИ семейни жени и по този начин да придобият тежест и уважение в обществото. Трява веднъж за винаги да се отървем от всички тези комплекси и да разберем ,че подписа не е развнозначен на щастие и, че "да вържем някого" не е = на любов.
17
0
 
3
 
! Отговори
детски добавки преди 5 години
Женитбата даваше привелегии - без ергенски данък, разпределението се отменяше
16
3
 
2
 
! Отговори
градски селяни преди 5 години
Всички мои състудентки - селски хубавици следваха за да си намерят мъже и обратно!Това бяха предимно севернячки търсещи мъже от южните градове е София.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Айде бесамо с любов не се живее и гледа поколение! Интереса е вечен
14
1
 
3
 
! Отговори
келепира преди 5 години
До Готино-софийско жителство през соца.- гражданин от селянин.- за парии и имоти-за съвместна работа- да няма разлика в заплатите- по партийна линия и службичка
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко що не поощрява финансово младите да сключват брак ... аа той самият бил разведен .... ааа живеел с една жена без брак, банкерка била но се разделили.... ааааа той Бойко даже вече и рокли нямал в гардероба в къщи ,само Дянков вечер минавал да го посети.... истанбулска конвенция ,евро толе, растни ценности.....
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бракът е отговорност от която всеки бяга.По-малко отговорности, повече забавления.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, за пpocтитуцията, го приписват на Маркс. А също и на Муроа... К'ъв е тоя терзийски?
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
чий PR е тази момчилова?