Цвета, обвинена за ада на "Тракия", помагала на ранените! Версията й...

Шофьорката е от добро семейство, родителите й били потресени от лъжите за нея
Обновена: 17 апр 2018 14:51 | 17 апр 2018 11:00,
293
Цвета, обвинена за ада на "Тракия", помагала на ранените! Версията й...
Снимка: Булфото

Цвета Таскова, 29-годишната шофьорка на реното, обвинена за тежката автобусна катастрофа на магистрала "Тракия", е помагала на пострадалите пътници до идването на линейките. Това обясни адвокатът й Георги Динев, който разказа нейната версия за кървавия инцидент.

При него в петък, 13-ти, загинаха шест души, а десетки бяха ранени. Шофьорката бе обвинена, че е предизвикала съприкосновение на автомобила си с автобуса, което е станало причина за кървавата драма. Вчера тя бе оставена за постоянно в ареста.

Самата Цвета разказала, че във фаталния момент започнала да изпреварва автобуса със скорост 110 км/ч.

"В началото на маневрата е усетила някаква несигурност в автомобила, който без причина се е насочвал наляво.  Опитала се е да го овладее, да го върне вдясно, но не е успяла. Тогава прави страничен удар с нейната дясна част в лявата част на автобуса. Уточнявам, че тя още не се е възстановила от първоначалния шок, в момента възприятията й са по-скоро общи, отколкото детайлни", каза адвокат Динев пред Нова тв.

Още по темата

"В резултат на това съприкосновение с автобуса, от този момент тя губи контрол върху управлението, според нея шофьорът на автобуса е направил маневра наляво като ответна реакция от удара. Така двете превозни средства се закачат и заедно двата автомобила се насочват към канавката", разказа още адвокатът.

Той добави, че Таскова е била адекватна след удара, обадила се е на 112, помагала е на пострадалите, дала е телефона си. Тя и момчето до нея са помогнали на пострадалите до идването на линейките.

"Има 10 години стаж като шофьор. За тези 10 години има едно единствено наказание. Преди две години е единственото й нарушение с 0,9 промила алкохол", каза още адвокат Динев.

Той обясни, че родителите на Цвета са много притеснени и объркани.

"Те са добро семейство, баща ѝ е един от най-изтъкнатите авиатори у нас, а майка ѝ работи в института, който обучава медицински сестри в Плевен. Самата Цвета има висше образование и е възпитана и интелигентна", каза защитникът.

През зимния сезон тя работела в Пампорово. След приключване на сезона, се е прибирала в дома си в Плевен.

"Родителите й са изключително притеснени и объркани. Още по-объркани излязоха от залата. По адрес на тяхната дъщеря се казаха много лъжи, което много ги притесни. Най-голямата, която казаха в залата, е, че Цвета не съжалява за жертвите на катастрофата, което не е вярно", каза адвокатът.

Втората лъжа била, че тя ще се укрие от правосъдието.

"Родителите бяха потресени от тези изявления. Изключително добро семейство, много интелигентни хора. Много тежко изживяват трагедията. Цвети от първия момент съдейства какво е станало и кой е виновен за ПТП-то. Ако има тя вина, ще си поеме последствията. Няма да се укрие. Тя просто не е престъпник, а нормален средностатистически гражданин, който е участвал в произшествие", обясни още Динев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари