Цвета, обвинена за ада на "Тракия", помагала на ранените! Версията й...

Шофьорката е от добро семейство, родителите й били потресени от лъжите за нея
Обновена: 17 апр 2018 14:51 | 17 апр 2018 11:00,
293
Цвета, обвинена за ада на "Тракия", помагала на ранените! Версията й...
Снимка: Булфото

Цвета Таскова, 29-годишната шофьорка на реното, обвинена за тежката автобусна катастрофа на магистрала "Тракия", е помагала на пострадалите пътници до идването на линейките. Това обясни адвокатът й Георги Динев, който разказа нейната версия за кървавия инцидент.

При него в петък, 13-ти, загинаха шест души, а десетки бяха ранени. Шофьорката бе обвинена, че е предизвикала съприкосновение на автомобила си с автобуса, което е станало причина за кървавата драма. Вчера тя бе оставена за постоянно в ареста.

Самата Цвета разказала, че във фаталния момент започнала да изпреварва автобуса със скорост 110 км/ч.

"В началото на маневрата е усетила някаква несигурност в автомобила, който без причина се е насочвал наляво.  Опитала се е да го овладее, да го върне вдясно, но не е успяла. Тогава прави страничен удар с нейната дясна част в лявата част на автобуса. Уточнявам, че тя още не се е възстановила от първоначалния шок, в момента възприятията й са по-скоро общи, отколкото детайлни", каза адвокат Динев пред Нова тв.

Още по темата

"В резултат на това съприкосновение с автобуса, от този момент тя губи контрол върху управлението, според нея шофьорът на автобуса е направил маневра наляво като ответна реакция от удара. Така двете превозни средства се закачат и заедно двата автомобила се насочват към канавката", разказа още адвокатът.

Той добави, че Таскова е била адекватна след удара, обадила се е на 112, помагала е на пострадалите, дала е телефона си. Тя и момчето до нея са помогнали на пострадалите до идването на линейките.

"Има 10 години стаж като шофьор. За тези 10 години има едно единствено наказание. Преди две години е единственото й нарушение с 0,9 промила алкохол", каза още адвокат Динев.

Той обясни, че родителите на Цвета са много притеснени и объркани.

"Те са добро семейство, баща ѝ е един от най-изтъкнатите авиатори у нас, а майка ѝ работи в института, който обучава медицински сестри в Плевен. Самата Цвета има висше образование и е възпитана и интелигентна", каза защитникът.

През зимния сезон тя работела в Пампорово. След приключване на сезона, се е прибирала в дома си в Плевен.

"Родителите й са изключително притеснени и объркани. Още по-объркани излязоха от залата. По адрес на тяхната дъщеря се казаха много лъжи, което много ги притесни. Най-голямата, която казаха в залата, е, че Цвета не съжалява за жертвите на катастрофата, което не е вярно", каза адвокатът.

Втората лъжа била, че тя ще се укрие от правосъдието.

"Родителите бяха потресени от тези изявления. Изключително добро семейство, много интелигентни хора. Много тежко изживяват трагедията. Цвети от първия момент съдейства какво е станало и кой е виновен за ПТП-то. Ако има тя вина, ще си поеме последствията. Няма да се укрие. Тя просто не е престъпник, а нормален средностатистически гражданин, който е участвал в произшествие", обясни още Динев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
3
 
16
 
! Отговори
Е преди 6 години
В този инцидент виновните страни са четири:1.Младата жена, причинила удара по неясна причина, неумишлено2.Шофьорът на автобуса, който не е успял да овладее превозното средство, вероятно поради неправилна рязка маневра.3.Транспортната фирма, поради незадължаване на пътниците да слаган колани4.Самите пътници, които са нарушили закона и са застрашили живота си, не ползвайки колани.Не на последно място, на абсолютно всеки излязъл на пътя може да се случи.
194
10
 
10
 
! Отговори
карина преди 6 години
Ще се опитат сега експертно да оправдаят тази жена от добро семейство и да хвърлят вината на шофьора от може би не толкова добро семейство. Това е българската Темида - не само сляпа, но и глуха.
193
7
 
14
 
! Отговори
МЕХАНИК преди 6 години
АБЕ НИЕ КУХА НАЦИЯ ЛИ СМЕ ИЛИ ВЕРНО СМЕ МНОГО ***..КОГА АВТОМОБИЛ С ТЕГЛО НЯМА И ТОН ЩЕ ПОВЛИЯЕ НА ДЕСЕТ ТОНА.НИИИИКОГА.ДАЖЕ И ДА СЕ ЗАСИЛИ СТРАНИЧНО СЪС СТО КИЛОМЕТРА ПРОСТО ЩЕ КАТАСТРОФИРА ГЕНЕРАЛНО БЕЗ ПРОБЛЕМИ ЗА АВТОБУСА
192
11
 
10
 
! Отговори
карина преди 6 години
Аз лично не съм шофьор, но направо ми дтава зле като чета как се обвинява шофьора на автобуса за неправилна реакция. Щеше ли този човек да изпадне ИЗОБЩО в състояние да прави каквато и да е реакция, ако жената имаше адекватни действия на пътя ? Ако не беше провокирала цялото това меле ?
191
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Драги шофьори, малко съм разочарован от мненията. Вие лично, какво бихте направили ако усетите, когато усетите че волана ви бие вляво и не можете да го овладеете? Естествено, че най-правилното нещо е да отнемете от газта и да намалите скоростта, а не с неизправен волан да се опитвате и да продължите да изпреварвате автобуса. Чия е грешката в този случай? На такъв въпрос с неправилен отговор, дори на изпит ще ви скъсат.
190
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за милиони няма закони
189
5
 
5
 
! Отговори
Хари преди 6 години
еййй много бързо минусче получих - и к'во на кой не му харесва наказанието за пияни шофьори - поредния тарикат, който никой не може да му каже нищо - палячовци
188
8
 
7
 
! Отговори
Готин преди 6 години
Според мен шофьора на автобуса е виновен, все пак от него зависи да крайния изход
187
0
 
7
 
! Отговори
Дали преди 6 години
Надявам се експертите да установят истинската причина за инцидента. Като знам магистралата може и някоя неравност да е имало. Преди години за малко и моето семейство да е на оня свят от неправилно поставени конуси за ремонтни дейности. Да не говоря за ремонтите , които се правят по магистралата. Пътувам редовно и съм се нагледал на ремонтни камиончета в крайна лява без сигнализация или друго. Буквално в последния момент съм избягвал сблъсък. Да не говорим за животни и т.н. камери- задължителни!!
186
8
 
8
 
! Отговори
Хари преди 6 години
"Преди две години е единственото й нарушение с 0,9 промила алкохол" - а защо изобщо има книжка питам аз?!?! Караш с алкохол в кръвта ->>>>> пандела!!!
185
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно е възможно на автобуса а е сменявано някое от страничните стъкла и да е сложено някое менте, или пък да не е поставено правилно, има много случаи на преобърнали се автобуси но в много редки случаи през прозорците изпадат хора както е вслучая, адвоката на момничето трябва да изиска много сериозна експертиза на автобуса, абсурдно е да се търси вина на жената за жертвите в автобуса, при такъв удар ако е трябвало да пострада някой това е спътника на жената, а не хора от автобуса
184
3
 
17
 
! Отговори
Аз преди 6 години
А Дивна отиде ли в затвора,след зверската катастрофа която причини и при която пострада тежко приятелката й .Дивна даже не отиде да я види в болницата и си живее необезпокоявана.Явно става въпрос за двоен стандарт в тази жалка държава.Някоя се е взела за зведа и отърва затвора,а това момиче тук го грози реална опасност да изтърпява наказание.
183
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалкото е че в случая ще си измият ръцете с момичето щото тя е най-удобна а и е в шок, къде е мантинелата в случая, защо пътниците изпадат от движещия се автобус, страничните стъкла на автобусите са относително здрави и толкова лесно човек неможе да изпадне през тях, а оня дето говореше за удар в предна гума е пълен ***, при скорост от 90 км/ч предните гуми в зависимост от размера се движат с 400-600 оборота в минута при удар в такава върху тях трябваше да има сериозни поражеения
182
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОГАТО ТЕ УДАРЯТ СТРАНИЧНО И ПРЕВОЗНОТО СРЕДСТВО ПОДСКОЧИ!! ТИ ЧАКАШ ДА СТЪПИ И С 4-ТЕ ГУМИ НА ЗЕМЯТА И ТОГАВА ВЪРТИШ КОРМИЛОТО!!КОРМИЛОТО НЕ СЕ ВЪРТИ ДОКАТО ПРЕВОЗНОТО СРЕДСТВО Е НА ДВЕ ГУМИ!!!!!ЗАЩИТАВАЙТЕ ГО ШОФЬОРА КОЛКОТО СИ ИСКАТЕ НО ТОЙ ВИНА ИМА!НЕЙНАТА ВИНА Е ЯСНА!!!НО И ШОФЬОРА ИМА ВИНА ТОЛКОЗ!
181
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По принцип това е безобидно ПТП, от което за съжаление вследствие на неадекватната реакция на шофьора е станала трагедия, причината за обръщане на автобуса неможе да се търси във шофьора на реното а в шофьора на автобуса, независимо от грешката обаче при такава ситауция не би трябвало да се стига до човешки жертви, ясно е написано в закона че по скоростните пътища трябва да има странична мантинела, която в случая липсва, още по необясним факт е че пътници са изпадали от автобуса и са премазвани
180
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НИКОЙ НЕ Я ПОДКРЕПЯ!!!!НО ШОФЬОРА Е ДЕЙСТВАЛ НЕАДЕКВАТНО!!!!ШОФЬОРА ВЕЧЕ ОБЯВИ В ЕФИРА НА НОВА ! ЧЕ СЛЕД КАТО ГО УДАРИЛА АВТОБУСА ЛЕКО ПОДСКОЧИЛ И ТОЧНО В ТОЯ МОМЕНТ ТОЙ ДАЛ РЯЗКО НА ЛЯВО! Е ДЕЙСТВИЯТА СА МУ ГРЕШНИ!!!ПАНИРАЛ СЕ Е!!ТУК НЕ СТАВА ДУМА ЗА ЗАТВОР! ТЯ ОТИВА ВЪВ ЗАТВОРА НО АКО ШОФЬОРА БЕШЕ ДЕЙСТВАЛ АДЕКВАТНО НЯМАШЕ ДА УМРЕ И ЕДИН ЧОВЕК!!!!
179
4
 
4
 
! Отговори
Милена преди 6 години
До 193Точно това пиша, шофьорката не е преценила достатъчно обстановката!!! При такава фатална грешка рядко стига времето эа адекватна реакция!!! Явно при иэпреварването е рэбрала какво прави но много късно!!! Да се противодейства на страничен удар е почти невъэможно!!! Силата на стълкновението е невероятна!!!
178
1
 
3
 
! Отговори
До 182 Милена преди 6 години
И разбира се има голяма разлика дали при изпреварването се движиш в лента за насрещно движение или не, което законът писан без да отчита движението по магистрала или по други широки пътища, не отчита. В единият случай ще има челен удар, ако изпреварваш бавно, а по магистралата, най-много някой да започне да ти присветва безмислено зад теб, докато те изчаква.
177
2
 
5
 
! Отговори
До 182 Милена преди 6 години
Да, законът изисква да се убедим, че можем да извършим изпреварването за кратко време, но законът не дефинира какво е "кратко време". В случая имаме разлика от 17 км/час в скоростта на автобуса движеш се с 93 км/час и на колата движеща се с 110 км/час. Това са 4,72 метра за една секунда изминати в повече от колата, т.е. примерно за 7 секунди колата ще измине 33 метра повече и би могла да е приключила изпреварването. За 11 секунди 52 м.Това кратко време ли е или не? Автобусът е дълъг 10-12 метра.
176
6
 
4
 
! Отговори
Сепукото преди 6 години
Така е абсолютно: Водена от лична омраза против петвековното турско робство героинята -самурай -ронин Цвета нападнала автобус на читашката фирма ЮИ и се врязала под колелата му извършвайки жертвена хекатомба съчетана старан на летящата по магистрала Тракия крепост Мерцедес. Колко учудена останала нашата хероиня, когато, жертвата и не била приета от боговете и тя останала жива и започнала да помага на другите живи хора, които изпълзели от утробата на звяра.