Размирици в НАП: Агенцията се управлявала като ЕТ!

НАП иска да ликвидира 256 души от "Оперативни програми"
17 апр 2018 10:45, Боряна Павлова
36

10047 гледания   |  Още видео

Бурите в Националната агенция по приходите не стихват. Три седмици след акцията на прокуратурата, при която служители бяха арестувани и уличени в корупция, управляващите предприеха масови съкращения.

Ликвидирането на цяло звено, 256 служители на дирекция "Оперативни програми" от цялата страна, няма аналог в историята. А масовото освобождаване изкара работещите там на протест. Те поискаха оставката на шефа на НАП, както и на финансовия министър Владислав Горанов.

Още по темата

Николай Наков от КТ "Подкрепа", който е и един от организаторите на протеста, заяви, че ръководството на НАП работи като "едноличен търговец".

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че основният проблем е, че от доста време насам нямало почти никакъв диалог между синдикатите и работодателите.

"Многократно сме изпращали писма до финансовия министър Владислав Горанов с искане за провеждане на среща и подписване на браншово споразумение за регулиране на тези отношения, заради които излязохме и на протест. Отговор обаче и до днес нямаме", каза Наков.

Преди няколко дни стана ясно, че ръководството на НАП планира цялостен анализ и преглед на дейността на основните си функции – "Обслужване", "Събиране" и "Контрол". В зависимост от резултатите, щяла да бъде оценена и необходимостта от промяна на бизнес процесите и организацията на работа в цялата приходна агенция, се казва в съобщението. Целта на промените била ограничаване на корупцията и по-висока ефективност и контрол.

"В икономическия институт на БАН сме правили нееднократно разчети за движението на събираемостта на данъците. А числата за това, което не се досъбира бяха силно шокиращи - около 10% само от ДДС. Това означава, че НАП не си върши работата", подчерта в студиото на "България сутрин" икономистът проф. Гарабед Минасян.

Той коментира още, че ръководството на Агенцията не е в състояние да въведе ред в собствения си двор. 

И двамата гости в студиото на Златимир Йочев и Лора Инджова се обединиха около тезата, че борба с корупцията в НАП трябва да има. Но в никакъв случай не бива да се поставя под общ знаменател цяло звено.


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
3
 
! Отговори
нунина преди 8 месеца
до тео.то скоро няма да останат хора в родината,за да трябва толкова раздута администрация
35
1
 
3
 
! Отговори
Тео преди 8 месеца
Ами да се преквалифицират хората колко пъти се преквалифицираха научиха езици работят в чужбина.Пазара на труда е необятен.
34
1
 
3
 
! Отговори
Дзъ преди 8 месеца
Свиквайте! Като приключим с еврофондовете 2020 ще има над 100 000 съкратени от администрацията създадена изкуствено 2007 за да обслужва фондовете.... сегашният рев е хлипане в сравнение с крокодилския такъв който предстои... аре
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Време е някои институции да обърнат внимание на фактите които разскриват в момента съкратени служители на НАП.Поръчки за натиск,схеми за сплашване с определени МУТРЕНСКИ цели заслужават да се преразгледат от компетентните органи.Мафиотска Италия е НУЛА пред Мутренска България.
32
0
 
6
 
! Отговори
Айва преди 8 месеца
Министър Горанов да съкрати администрациите в малките и обезлюдени общини и градчета,където вече е нужен само ПОПА,КМЕТА И ПЪДАРЯ!
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пък колко хора нямат ценз за работата на която са назначени. Тоя ми е приятел, оня - градски.
30
1
 
10
 
! Отговори
См преди 8 месеца
16 мил. Не събрано ддс. Даваха им бонуси сега плачат. Хубава е държавната служба. Лежи и пари вземаш. Не всички но повечето.
29
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нафрашканата администрация „търтеи „на НАП не са нищо друго освен уредени наши „хора“ на ГЕРБ.
28
4
 
14
 
! Отговори
Бай Миле преди 8 месеца
Николай Наков, а ти като беше началник на оперативни проверки НАП-а беше като ЕАД! Защото именно ти бачкаше на "абонамент" както от търговците, така и *** ше по 3хилки на месец от служител... Колко години спираше вътрешните проверки от Инспекторат? Как си пиеше питието с Биляна Грозданова? Има и още много, за срам и се и се скрии!!!
27
4
 
20
 
! Отговори
НАП ли? преди 8 месеца
Служители на НАП протестират, че ще останат без работа...?!? А какво да кажат горките шивачки от Кричим! Те са работили, изпълнявали са нормите си, а сега не се знае и кога ще си получат последните заплати, докато служителите на НАП ще са съкратени и ще отидат на борсата...
Вие господа работещи в НАП, Вие определено не си вършите качествено работата - как така допускате да има работещи фирми с огромни задължения към държавата? А и по какъв начин работите да съберете вземанията от тях?
26
4
 
26
 
! Отговори
xy преди 8 месеца
Банда корумпирани търтеи. Да ги съкращават, ако са толкова големи специалисти колкото претендират, бизнесът ще ги приеме веднага и с по-големи заплати.
Дано , ама надали.
След десетина години лежачка и рекет на държавна служба, от тях нищо не става.
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Цяло звено ще липсва,а колко ще е новата бригада за бигадир да се стяга стария нов бригадир,че с тия десет процента като за десерт джолана огризган,а после да не търси джоланисти.
24
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А га ядохте гербаджийските кифтета немаше размирици, нали?
23
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защо само в НАП? Ами полиция, правосъдие, училища, болници - навякъде корупция и търтеи! Ами всякакви нароили се агенции.... Ако искат нещата да потръгнат - масово "разпускане" на персонала и нови конкурси.
22
3
 
20
 
! Отговори
про*стутирват преди 8 месеца
протестират защото ако останат без работа нема да има държавна работа от 8 до 5 сигурна запалта +нерегламентиран хартиен стимул под масата и ше свършат по кофите или на долнопробна работа която нема да позволи досегашния стандарт на живот и мечтаната хикс петица символ на държавноста
21
1
 
17
 
! Отговори
(-_-) преди 8 месеца
Абсолютно си прав 19 възмутен, но нещата не се свеждат само до 2 държавни институции, ами всичките работят по тоя модел!
20
0
 
14
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 8 месеца
А държавата като ООД хахаха
19
2
 
25
 
! Отговори
Възмутен преди 8 месеца
Министърът на Финансите, като пряк работодател, вместо да застане зад служителите си, ги хвърля на кучетата. Заради шепа ***. Същата ситуация е и в Митниците. Абсолютно неспособен и некадърен работодател. Такъв, който мисли за собственото си добруване, кадруване и облагодетестване. Послушко и сервилен. Това е истината за нашата скапана псевдодържавица, направила милиардери, да, милиардери, тези нещастници долни. Затова, народе, излез на улицата и си върни властта обратно!!!
18
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Свестен човек не би започнал такава долна, рекетьорска "работа"! Все едно да кажете, че сред полицаите има свестни? И ще стоят в гнусна и подла среда за 800 лева заплата?
17
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Малко са 300 чиновника. Трябва поне 3000 да съкратят. Само чиновници храним.