БСП: Системата убива хората с увреждания директно!

Социалистите с упреци за спрените на входа протестиращи
31
БСП: Системата убива хората с увреждания директно!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Въпреки че зам.-шефът на парламента Емил Христов се извини на хората с увреждания, които вчера не бяха допуснати до сградата на парламента, защото носили тениски с надпис "Системата ни убива", БСП излезе с остра декларация заради недопустимото според тях поведение на мнозинството.

Още по темата

"Животът на част от тези хора ще свърши, преди да изтече мандатът на този парламент", скочи червеният Антон Кутев от името на своите.

Той припомни, че Народното събрание е най-висшият политически орган в република с парламентарно управление и това е мястото, където трябва да се решават проблемите на всички обществени групи.

"Хора с увреждания вчера дойдоха в НС, за да потърсят помощ и да запознаят депутатите с проблемите, които срещат, БСП организира срещата в сградата на парламента, логично беше те да присъстват със знаците и логото на своя протест и с напълно справедливите си искания. Те протестираха срещу системата, а не правеха търговска реклама, това дори не беше протест срещу ГЕРБ, а срещу всичко, което държавата не е направила за тях, протестираха срещу ниските добавки, безработицата, безизходицата", каза социалистът.

Според него има много българи, на които държавата и институциите са длъжници, но хората с увреждания са най-уязвимата група.

"Системата ги убива в най-директния смисъл, за тях животът е жестокост в най-бруталния смисъл на думата, хората с увреждания и техните роднини проявяват ежедневен героизъм и заради това най-малкото, което трябваше да направи политическият елит, е да ги чуе, животът на тези хора е показател за европейската идентичност на България", упрекна още той управляващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи искат хем да взимат 1000+ лв. хем и да не държат отчет на никого за нищо.Ами да, след като получаваш, трябва и да дадеш. Аз като ходя на работа получавам пари, само че се отчитам относно това какво съм свършил за тези пари. Ако не искам да ходя на работа и да се събразявам с някого, то няма и 1 стотинка да видя.Впрочем нито вие безработните майки, нито болните ви деца давате каквото и да е на тази държава, но претенциите ви са ОГРОМНИ. Слушам само - искам, искам, искам... Ами не може.
26
0
 
2
 
! Отговори
Питам преди 6 години
Мъжа от количката на снимката Гриша Ганчев ли е ?
25
0
 
1
 
! Отговори
Да добавя преди 6 години
До Анонимен 23 Вярна е . И аз бях в същото положение. Гадни завистници.
24
0
 
4
 
! Отговори
Дядо Соци преди 6 години
До Анонимен 18 То па социализма беше много справедлива система.Няма да обеснявам.Умните разбират.Най справедливото беше, че нямаш право да стачкуваш, да протестираш и да опонираш на Партията.Иначе ще има: А де, а де..!
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аууууу колко трогателно. БСП на страната на инвалидите българи! Който повярва на тази червена мамба значи не е сам!
22
1
 
5
 
! Отговори
КНСБ преди 6 години
Вие от БСП стига сте папкали ципорки ! Къде бяхте вие 45 години като управляващи и какво направихте за хората с увреждания?! Набутахте ги в окаяни заведения по балкани и паланки,а живеещите с родителите си не се допускаха до работа,въпреки,че бяха завър шили специални училища - защо ?! Именно от вас тръгна и стняването на кръга от такива училища уж ЕС така изисквал -ала бала!!! А сега лаете ли,лаете-това всеки го може! Ка то не правите нищо,поне си мълчете,ама така ви изнася !Нямате срам !Пфу!
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм съгласен,че хората са безсмислени. Всеки,който живее на тази планета Земя не е безсмислен. Всеки човек е нужен на тази Земя,както и в България- всеки българин е нужен. Хората,които имат опоро-двигателни затруднения или друго увреждане, и не могат да се излекуват от недъга си- те не са безполезни. Здравите хора са също нужни,не защото са движещи се касички,а защото един народ има нужда от здрави. Болните физически хора не са по-малко хора от здравите,но болни и здрави имат нужда от грижа
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами отношението към инвалидите е меко казано грозно, поне от това, което съм видял аз.Майка ми е инвалид(60%) и получава смешна "инвалидна пенсия"(стотина лева), но си работи. От работа все я гледат накриво, че има решение от ТЕЛК. Последния хит беше, че я дадоха на ЧСИ, понеже дължала 6 лева на общината? Кара Голф 3 с данък от 12 лева, но понеже била омъжена, то и баща ми можел да ползва колата, затова вече не е освободена от данък, а само бил намален с 50%, рийш ли. Уникално.
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП убива всички ама по отделно си прави ПР
18
7
 
6
 
! Отговори
Ясно! преди 6 години
Сега стана ясно кой е осигурил фланелките на протестиращите с надпис: Системата убива. То било БСП ! Че кой друг ще използва човешката трагедия в своя полза - само комунист!!!
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За съжаление, не само тях... Всички честни и почтени хора са потърпевши от несправедливата система.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 14Да бе, и аз така казвам. Да си протестират в къщи че да не ги вижда никой....... нали!ГлОпак!
15
3
 
8
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Анонимен-15,да прав си ,само едно допълнение,***-гербери.
14
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Системата на *** избива всички не само инвалидите!Ако не сте разбрали то си е за ваша сметка.
13
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В парламента се приемат закони,а не място за демонстрации!
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено че не са допуснати, как може,да,са толкова нагли, да се показват по телевизията и да разстройват хората с нежни и раними душици като разБойко например. Да си седят в къщи и да са благодарни за вниманието което ГРОБ и лично премиера им е отделил докато е ронил сълзи за един от тях........Нямат срам политиците и това си е!
11
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Системата, а какво всъщност е Системата? Това е мислите, настроението, опити за разбиране на лицето Бойко Методиев Борисов. Отказа ли среща с увредените хора, отказа. Каза ли, че пенсионерите му изяждали бюджета, каза го. Пенсиите им са да ги поддържат колкото да не умрат от глад. А инвалидите, те ако могат всички да изпукат, но без житаните, защото те всички са се изкарали инвалиди, но като мине Цвъко и им кихне по 50 кинта, гласуват правилно. Бългвроубиец е Борисов, мрази българите.
10
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре са се подготвили. Специални тениски, балони и т.н..... Гледах я дебеланата без мъж около себе си и пълнолетен син с мозък на две годишен. Обвинете ме в каквото искате. След като някой е решил да живее безотговорно, да си плаща! Тези неща не падат от небето. Има профилактика. Има прегледи и консултации. Има здравословен начин на живот. Абортите в България не са забранени и т.н. А Корни и компания утре и на гей парада ги чакам, нищо, че бяха против Истамбулската конвеннция, само ако контра.
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яко са активирали герберските *** днес.Стъпкват народа, а по форумите клакьорите им грачат и храчат по всичко живо.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До сигурноИ инвалидите бягат оттук, още ли не си разбрал?