Докато мислим мерки срещу хулиганите - с марля на окото!

МВР шефът ще посети ранената от бомбичка полицайка
28
Докато мислим мерки срещу хулиганите - с марля на окото!
Снимка: архив, БулФото

С марля на окото заради ранената полицайка на мача Левски-ЦСКА да бъдат всички, които ще участват в срещата за футболното хулиганство.

Нетрадиционното предложение ще направи МВР шефът Валентин Радев, който ще се срещне днес с министъра на спорта Красен Кралев и представители на БФС, за да се набележат мерки срещу негативното явление.

Още по темата
Идеята на Валентин Радев е всички да усетят как се чувства полицайката, която можеше да загуби зрението на едното си око заради хвърлена бомбичка от фен на "сините".

Министърът съобщи, че днес ще отиде да види подчинената си в болницата. Лекарите от ИСУЛ се бориха с часове да спасят дясното й око, което беше ранено при счупване на стъклената врата на един от входовете на Националния стадион "Васил Левски", зад която са били полицаите в резерв.

"Възмутен съм, отивам да видя момичето, ще й дадем кураж, ще я снимаме, ще я сложим на сайта на МВР, всички да знаят, че има подкрепата ни, ужасяващо нещо, аз съм потресен", призна Радев.

"Тя е нова колежка, от 6 месеца, съпругът й е полицай и не мога да мисля нищо друго за тях, освен че се отдадени на тази професия", коментира МВР шефът.

Според него фактът, че се е случил такъв инцидент, показва, че трябва да се вземат драстични мерки. "Полицаите са там, за да ги пазят, днес е полицай, утре може да е запалянко, ами ако дадем жертви", възмути се още той.

Все още не е ясно кой точно е хвърлил бомбичката, въпреки че са разпитани всички фенове на Левски, били на трибуната.

Според Радев обаче подчинените му са силно мотивирани да намерят извършителя. "Сигурно го е страх сега да си признае, но случило се е, мъжко е да отиде и да каже: "Аз съм, не съм подозирал, че зад вратата има полицаи", отбеляза още той.

Министърът обаче се закани, че служителите на реда ще са крайни. "Ако трябва, ще слагаме скенери, ще проверяваме всеки, места, лични карти, направихме мачовете от 18 ч., да не са от 20 ч. и пак се случи нещо, какво да направим, да ги изнесем извън столицата ли, готови сме и на това", отсече Радев.

Той допълни, че ще настоява пред БФС да наеме по-добри фирми, които да охранват мачовете, защото полицаите са само външен периметър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
0
 
! Отговори
Ballet преди 5 години
Bravo mvr. Chudesen spectakel. :-) S elegantno podchertavane na detailite, reverancite s lenta, buhalka, topka, obrach, protokol v kraia na spektakela za burnite aplodismenti na svetovnata publika i za zlatni olimpiiski medali v bg...oste iste, oste...
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо изобщо ПРОДАВАТ и допускат "бомбички" НЕ САМО НА МАЧОВЕ, а и в кварталите, в училищни дворове, пред блокове, по улици, денонощно. Властта упорито не обръща внимание на престъпното деяние? Колко пръсти и китки се откъснаха, колко очи ослепяха, колко кожа изгоря? Заради идиoтчета и ***. И МЕРКИТЕ ТРЯБВА ДА СА НЕ САМО СРЕЩУ ФЕНОВЕТЕ. От 5-ти ет. на бл. 40 срещу супермаркет БМ на ул. "Йордан Хаджиконстантинов" редовно хвърлят бомбички на платното с непрекъснат поток коли! И деца от 2 училища
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 19Пpocташко мнение. Предпазни средства трябва да има. Но npocтаците утре ще почнат да стрелят. Полицаите с танкове ли трябва да пазят "феновете"?! Затова ефективното средство е, "фен, посегнал, увредил полицай - до 10 години затвор". Ха да видим, ще посягат ли! Безнаказаността, липсата на твърди правила, ражда престъпността. Защото нараняването на полицайката е гадно, НАРОЧНО направено. И ако хванат този ***, без съмнение действал съзнателно, трябва да го скъсат от бой!
19
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо винаги в такива случаи говорим за средствата и следствието, а не за причината. А тя е разгащеното управление, пълна липса на възпитателни мерки, даваме "простор" на зловредството на младежите - пият,рушат, издевателстват, опростачват се - едва ли не, ако ги въздържаме нарушаваме им правата, личния им избор! Вижте какъв ИДИОТИЗЪМ така НИ СЕ НАТРАПВА С "ПРАВАТА НА ПУШАЧИТЕ", КАТО НАГЛО СЕ ПОТЪПКВАТ ПРАВАТА И ЗДРАВЕТО НА НЕПУШАЧИТЕ, И ТО - ОТ ДЕПУТАТИ, РАБОТОДАТЕЛИ, ДОРИ ЛЕКАРИ! Страховито!
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно е и двата отбора да бъдат наказани за един сезон и да не играят.Ама пусти пари, пусти далавериНяма отдавна спортсменствоВсичко е едно голяво блатоОтврат
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо марля на окото, да си сложат нормална полицейска каска на главите. И да глобят всички, които не са сложили предпазните средства на охраната на мача. Знае се, че феновете вършат нарушения. Оставки за виновните.
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"...да ги изнесем извън столицата ли, готови сме и на това, отсече Радев."Изнасяйте ги! На нас, обикновените хора ни писна да се спира трафик, да ни се изменят маршрути, да ни се губи време и свобода, защото някакви *** ще се събират да хулиганстват, докато гледат други *** как тичат по една тревна площ! Успехите им са нулеви, спрямо световното ниво, а генерираните глупости - на първо място в света. Моля ви, спрете да ни занимавате!
15
2
 
9
 
! Отговори
Тошибиян преди 5 години
Изнесете стадионите на полетата и да няма зрители които ска да зяпа по талавизора или да чека резултата да излене по медиите
14
2
 
11
 
! Отговори
1 преди 5 години
Има едно добро решение И ТОВА Е ЗАКРИВАНЕ НА ФУТБОЛА В БЪЛГАРИЯ
13
7
 
2
 
! Отговори
споделена вина преди 5 години
Разследването установи: левскар бутнал едно чорбарче ито се взривило.
12
2
 
4
 
! Отговори
На сигурно преди 5 години
Глиша и Кирчо да играят на шах на вързано и който надплати да става шампион. Без това мачове не се предават по БГ телевизия няма нужда и от стадиони.
11
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДА ВЗЕМАТ НА ЛЕВСКИ ТОЧКИТЕ.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как какво? Ще го покажат по телевизията.
9
3
 
10
 
! Отговори
ЛИЦЕМЕРИЕ преди 5 години
И КАТО Я ПОСЕТИ МИНИСТЪРЪТ КАКВО?
8
5
 
9
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Явно полицейската мисъл не може да измисли, че на цска и левски винаги е имало и ше има такива неща, въпросът е защо полицаите охраняващи точно такива събития не са със защитни шлемове и щитове или очила, мерки много акъл малко... Иначе като протестират пенсионерите и майките с деца пращате тежко въоръжената жандармерия опаковани и с бронежилетки. Виновен е този който ги е пратил там незащитени
7
3
 
8
 
! Отговори
МВР преди 5 години
Драконовски мерки се взеха преди години когато имаше смъртен случай сега взимат драконовски заплати.
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Решението е само едно, мачовете да се гледат само по телевизията. Никакви хора на стадиона, особено пък от тази прослойка, наречена "фенове".
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С кураж и снимка - точно нищо няма да стане. Защитете си професионалната чест, ако изобщо я имате! Намерете негодника хвърлил бомбата! Хвърлете му един бой, а после го снимайте и му дайте кураж.
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Егати т-поя министър....Значи с марля на окото ще разбереш какво е да си без око.... Този и за регулировчик не става.
3
2
 
7
 
! Отговори
Dragon79 преди 5 години
Защо трябва да измисля ме някакви мерки, като можем да вземем пример от Англия. При тях как стана, а бяха по зле от нас!!!