Наши фирми в Берлин: Кариера в България за българите в чужбина

Компаниите ще се опитат да убедят младите да се върнат
Обновена: 20 апр 2018 21:39 | 20 апр 2018 20:15,
43
Наши фирми в Берлин: Кариера в България за българите в чужбина
Снимка: Български кариерен форум

32 фирми от България ще се опитат да убедят млади българи в Германия да се върнат и да работят в родината.

Представители на компании от сферата на компютърните технологии, инженерните специалности, банковия и финансов сектор, потребителските услуги и човешките ресурси ще участват в кариерно изложение в Берлин. Там ще представят пред наши студенти и млади специалисти възможностите за реализация в България.

Кариерното изложение ще се състои за четвърта поредна година в Германия. То се организира от доброволческата неправителствена организация "Български кариерен форум".

"Посетителите на събитието ще могат да се възползват и от други запланувани в програмата работилници и персонални консултации за съдържание и оформление на професионално резюме. За тези, които нямат възможността да присъстват на изложението в Берлин, по всяко време на годината е достъпна онлайн платформата на "Български кариерен форум", на която са достъпни  разнообразни стажантски програми и работни позиции", съобщиха организаторите.

Те допълниха, че благодарение на тази услуга българите в чужбина могат да бъдат в постоянен контакт с родния бизнес и само на един клик разстояние да кандидатстват във водещи компании в България.

Кариерно изложение ще се проведе в зала FORUM Factory в Берлин, която ще отвори врати в 10 часа в събота, съобщиха още от "Български кариерен форум".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
17
 
! Отговори
до 38 преди 6 години
Как го разбираш обикновен програмист.. Никога не съм сайтове и бизнес информатика.. Винаги съм работил вградени системи - автомобилна електроника .. в фирми като Вистеон , Луксофт , Костал.. в една от трите работя в момента.. 50% колегите ми са електро инженери , електроника , автоматика..
37
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 38 Завърших германския факултет на ТУСофия -КТС с Германска диплома по Информатика .. От моите колеги от ТУ-София половината завършиха с германска диплома и още никой не отишъл в Германия и няма желание да ходи..
36
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
32, и не си нжинер, а обиконожен програмист:) Второ, в Германия и Австрия 15 евро на час е средното НЕТНО възнаграждение. Дори за писачи на бакалавърски кодове, като тебе, плащат повече! Но аз пък съм щастлив, че една муцуна по-малко ще тъпче белия континент! Много е убаво в Бг! Много! Не се лъжи да идваш тук! Моля те!!!
35
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чак такива *** като гербавите няма на запад. Умствено и нравствено изпилени до нулата!
34
4
 
18
 
! Отговори
до 33 преди 6 години
Като не искаш да гледаш Боко и Цеко , Гледай Меркелица и Макрон мисля , че на запад дегенератите са повече..
33
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз на запад няма да ходя , те убиха 2 милиона българи. ще ме тормози съвестта да стана роб на враговете.. предпочитам да не си създавам дискомфорт на мозъка.. Ако ходя ще ходя в Русия да помогна на Путин да направи бомба да унищожи САЩ и Запада.
32
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И в чужбина не за всички е цвете, но в България не е само връзкарстото и бюрократичната система, просто всичко е подтискащо, а май-смешни са проевропейските ръководители - все едно гледаш партийните и комсомолски секретари от едно време. Само като ги видя Цвъко, Пеевски, Бат Сали, разни движения я за права, я за реформи и като си поговоря с бивши колеги и ми се отщява всичко. Толкова бездарни управници България не помни.
31
4
 
19
 
! Отговори
Инженер преди 6 години
До Май май 3650 мие е заплата ИТ сектора в София и съм много доволен , бакалавър току завършил съм.. Смятай какво си искаш от тези 30 лева или 15евро в Германия ще ти останат чисти 7-8 евро на час.
30
3
 
18
 
! Отговори
Май май преди 6 години
До Анонимен"Ок, навит, срещу 30 лева на час..."Описваш стандартна ИТ фирма в България - ако са 30лв бруто. Ако са 30лв нето - ще трябва да си от по-добрите ИТ специалисти, но пак ще стане ;)
29
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 27 Родината не е проклета , проклет да бъдеш ти предателю , ти и цялата ти предателска семка..
28
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пак некой да усвои едни пари с организацията на нещо изключително безмислено
27
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не сме Будали .. Тези които са в Германия са будали..Въпроса е не къде учиш , а какво учиш .. Тези студенти в Германия учат за безработни..
26
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой ще се върне бе буддали? Децата ни станаха немци и гледат на проклетата територия като на африканците.
25
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А и някоя компания, длаи дава пакет акции ? Само да не е изцяло българска, че става тежко ...
24
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3500-4000 евро бруто взимат инженерите в Германия.. като платят данъци и осигуровки остават 2200-2500евро.. А ти жив и здрав взимай и 10хил. ако е верно и не си измисляш
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
22 - Смао не казвай, че укриваш данъци ...
22
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ок, навит, срещу 30 лева на час, безплатния зъболекар, застраховките, служебните макбуци, телефоните, безплатната храна в офиса, безплатните напитки в офиса (само с едно кафе, няма да ме минете, хиени долни), 1.75 ставка на извънредния труд, 6те седмици платена отпуск, както и уговорката, че мога да взема спокойно и 4 седмици неплатен такъв.А и безплатен транспорт.
21
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** строител съм , подизпълтител (без нает персонал)... 7000 са чисто има доста начини да не платиш целия данък,тук ли да те уча . До 11к може да стигнеш естествено иска се много работа ,не като теб панелен талъсъм да висиш в днес.бг по цял ден и да се жалваш.11г съм тук повече от 15-22% данък не съм плащал, 6апр съм купил на красивото Бългапско черноморие, рентвам си го на немци и ми боли фара за панелните мързеливци и псевдо предприемачи с пробити джобове в Бг...
20
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Германия ходят да учат главно жени , откачалки , дегенератки и учат BWL бизнес-администрация.. Жените ходят в университет за да се омъжат за някой богаташ , българин или чужденец..
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
19 на 7000 евро, ще ти остана тук 4500 евро, не е чак толкова зле. В смисъл, има къде-лъде по-хубаво доходи, но е добър старт.