Електронни, бездимни... Новите цигари – носят ли вреди за здравето?

Пулмологът д-р Петър Чипев коментира темата в "Околосветско"
23 апр 2018 16:30,
22

Тютюнопушенето е причина за редица белодробни заболявания. Към цигарите посягат все повече хора, въпреки многото опити на институциите да откажат пушачите.

Вдигането на цените и грозните картинки, изобразени върху кутиите, се оказват безуспешни опити, за да се изкорени вредния навик. Все повече навлизат обаче алтернативните цигари в употреба – технология, която нагрява тютюна при на по-ниска температура и отделянето на веществата е различно.

(Без)Вредни ли са обаче новите цигари и илюзия ли е, че пушачите щадят белия си дроб, коментира белодробният експерт - пулмологът д-р Петър Чипев.

Битува мнението, че електронните цигари и новите устройства вредят по-малко на здравето, което обаче все още не е доказано. Смята се, че течностите, които пушачите използват, съдържат ароматизатор, който доказано уврежда белия дроб.

"Тези цигари са крачка на никъде. Все едно да играеш ръченица на едно място. Сменяш една цигара с друга. Единствената здравословна алтернатива на пушенето е спирането на цигарите", казва експертът.

Колко опасни могат да се окажат алтернативните начини на пушене и до какво могат да доведат, научете още в предаването "Околосветско" по по Bulgaria On Air.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари