С-300, "Кугър", БТР-и… Властта замисля внушителен военен парад!

На площада за първи път крак ще забие и рота от македонската армия
Обновена: 23 апр 2018 15:33 | 23 апр 2018 07:00,
203
С-300, "Кугър", БТР-и… Властта замисля внушителен военен парад!
Снимка: архив "Булфото"

Властта замисля внушителен за страната ни военен парад за празника на войската 6 май. Армията ще покаже от почти всички образци техника и оръжия, с които разполага, пише "Труд".

На площада ще преминат най-добрите ракети, с които разполагаме. Политици, военни и граждани ще могат да видят мощните С-300, които рядко излизат на парад. Това е най-модерният ни зенитно-ракетен комплекс, който охранява небето ни.

На празника ще преминат и части от комплекса С-200, както и подвижния комплекс за противовъздушно прикритие на войските "Оса".

На парада ВВС ще се представят още и с изтребители МиГ-29, вертолети "Кугър", МИ-17 и др. Пехотата ще се представи с танкове, които ще дойдат от Сливен, бойни бронирани машини, БТР-и – както руски образци, така и американски, с които сме въоръжени – "Хамър" и "Гардиън".

Ще бъде показана и инженерна, автомобилна и свързочна техника. Хората ще видят и тактическият ракетен комплекс "Точка"/ОТР-21/.

Предвижда се близо 1200 души да маршируват на жълтите павета, разпределени в десетина блока.

В общия строй ще набие крак за първи път и рота от македонската армия, която най-вероятно ще премине със знамето на Македония.

Нейното участие бе договорено по време на официалната визита на президента Румен Радев в Скопие през февруари тази година. Командващ парада ще е командирът на Сухопътните ни войски ген. Михаил Попов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безкрайно "обичам" вечено мрънкащите българи, за които няма восйка, няма държава, няма образование, няма здравеопазване, все няма...Ами махайте се бе! Щом нищо няма отивайте някъде където има! За да си поправим дъражата не ни трябват мрънкащи безделници! Махайте се и ни оставаете да направим каквото ни е по силите! И без това позлва от вас няма!
123
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Внушителните паради ги гледахме преди 89-та. Сега......... сега сме в НАТО и армия не ни трябва.... :(
122
2
 
13
 
! Отговори
Krom преди 5 години
Само между другото, това първото на снимката - МТЛБ-то го произвеждахме. Вместо да го доразвием, да го оборудваме с нови двигатели и въоръжение и да направим собствена бронирана машина за пехотата, сега ще купуваме баракудите които американците и другите ни "съюзници" са оставили или за музея или за претопяване. Достойно и атлантическо. Бай *** - НАТО-вец.
121
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъпан - ари. Нищо ново ли не научихте за 29 години. Пак ли скапани комунистически ритуали ще ни пробутва ченгето македонец от Русе.
120
4
 
16
 
! Отговори
Krom преди 5 години
Внушителен?! Ще "внушаваме" на някого, че имаме армия? Това по прилича на ретро парад. Стари съветски железа, които между впрочем достойно изслужиха поне три пъти отредения им живот, двата "Кугара" дето само на парад изкарваме и може би онези "Месершмити" дето купихме от Швейцария? Голяма мощ. Средствата за армията ги лапнаха *** които никога не са спирали да управляват държавата. А тая бутафорна армия е пълен таш***к. Смех и пародия.
119
0
 
10
 
! Отговори
112 преди 5 години
Да внимават маршируващите -по площада от вдлъбнатини не може да се ходи !
118
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каракачана ще марширува на парада сам. А Бойко ще гледа страшно.
117
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всички питат къде ни е армията, а сега като я покажата - за какво са ни паради? А на Тръмп за какво са му паради?
116
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във Фейсбук пише, турски Ф16 ще летят на парада. Понеже нямаме самолети Бойко помолил Тайпи и той склонил.
115
2
 
12
 
! Отговори
Йово преди 5 години
Какво ще показваме. БГ армията няма нови оръжия от 30 години близо, това са все антични техники. Ако искам да гледам антики ще отида във Военноисторическият музей.
114
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бахтиии глупостите. За това военни не се слагат на власт. Почват да ламтят за арми и техника, а ние е плащаме. Кво ще ми показва 20 таралясника от ВСВ.
113
0
 
2
 
! Отговори
РАЗХИЩЕНИЕ преди 5 години
РАЗХИЩЕНИЕ , А Е ПЪЛНА *** ОКОЛО РЕЗИДЕНЦИЯ ЛОЗЕНЕЦ В КВ ЛОЗЕНЕЦ И ПО ВРЕМЕ НА КАРАКАЧАНОВ КАТО ПРАСЕТА В ***
112
2
 
4
 
! Отговори
Кирил преди 5 години
ЗА анексиране на Скопие
111
1
 
9
 
! Отговори
Елиът Нес преди 5 години
До относно парадитеАми що питаш като знаеш ... няма армия, няма полиция, няма правосъдие, медицината е с затихващи функции .. плащаме здравни осигуровки но плащаме всичко в болниците ... както казва Слави Нема такава държава.
110
0
 
1
 
! Отговори
Шерлок преди 5 години
До БерлинЗащо питаш .. естествено да плаче но това няма да спаси нит България нито Македония
109
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РалиМи то цялата партия ГЕРБ, начело с вожда си, са все КОМУНИСТИ.
108
1
 
12
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Да се смее ли човек, да плаче ли?!
107
5
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
То звучи малко като ретро парад. Сигурно ще има и плакати "Вечна дружба" и "С БКП напред"
106
4
 
11
 
! Отговори
относно парадите преди 5 години
заглавие на статия от миналото лято...Тръмп поиска военни паради във Вашингтон по примера на Париж....така че не е русофилско да правиш паради, стига да имаш с какво...да не говорим пък че ако няма парад пак същите ще ревнете, Ама къде е таз армия заради която плащаме данъци....угодия няма.
105
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Представям си гледката.Фамака пердаши патриотарски глупости, Тиквата гледа сташно, в стил "ела да се рАзбереме кат мъже", до тях др. Цепка, Шкембе Воевода, бургаската батка и ямболският, пернидролен "завършен оннанист, презиращ родителите си", дето се правил на болен и даже казарма не е ходил.Съветските музейни експонате дрънчат.Няколко хиляди зяпячи.