С-300, "Кугър", БТР-и… Властта замисля внушителен военен парад!

На площада за първи път крак ще забие и рота от македонската армия
Обновена: 23 апр 2018 15:33 | 23 апр 2018 07:00,
203
С-300, "Кугър", БТР-и… Властта замисля внушителен военен парад!
Снимка: архив "Булфото"

Властта замисля внушителен за страната ни военен парад за празника на войската 6 май. Армията ще покаже от почти всички образци техника и оръжия, с които разполага, пише "Труд".

На площада ще преминат най-добрите ракети, с които разполагаме. Политици, военни и граждани ще могат да видят мощните С-300, които рядко излизат на парад. Това е най-модерният ни зенитно-ракетен комплекс, който охранява небето ни.

На празника ще преминат и части от комплекса С-200, както и подвижния комплекс за противовъздушно прикритие на войските "Оса".

На парада ВВС ще се представят още и с изтребители МиГ-29, вертолети "Кугър", МИ-17 и др. Пехотата ще се представи с танкове, които ще дойдат от Сливен, бойни бронирани машини, БТР-и – както руски образци, така и американски, с които сме въоръжени – "Хамър" и "Гардиън".

Ще бъде показана и инженерна, автомобилна и свързочна техника. Хората ще видят и тактическият ракетен комплекс "Точка"/ОТР-21/.

Предвижда се близо 1200 души да маршируват на жълтите павета, разпределени в десетина блока.

В общия строй ще набие крак за първи път и рота от македонската армия, която най-вероятно ще премине със знамето на Македония.

Нейното участие бе договорено по време на официалната визита на президента Румен Радев в Скопие през февруари тази година. Командващ парада ще е командирът на Сухопътните ни войски ген. Михаил Попов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
10
 
17
 
! Отговори
;-) преди 5 години
Да не забравите един лост, та Резидентът да врътне 2-3 коремни за въодушевление на войската!
103
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И КОЙ ЩЕ ГИ КАРА ТЕЗИ САМОЛЕТИ? БАЙ *** НЕ МОЖЕ,АГЕНТ ИВАН ХЕПТЕН.ПЪК НЕ ОСТАНАХА КАЧЕСТВЕНИ МЛАДИ ХОРА, ТЕЗИ СЕГАШНИТЕ НЕ СТАВАТ ЗА ПИЛОТИ.
102
0
 
3
 
! Отговори
до 106 преди 5 години
Дали му викаш ЧУК или Хамър се една и съща работа си върши!Тези дето си ги изброил са си същото за повече пари,но от друг търговец,а и от същата епоха.
101
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така, браво! Да покажем на партньорите ни от НАТО, че сме готови за война. Макар, че и без война хора не останаха в България, само една военна операция ни трябва и сме приключили.
100
2
 
10
 
! Отговори
Ужс! преди 5 години
Абе защо още се излагаме с тия паради, не знам!
99
1
 
5
 
! Отговори
до 99 преди 5 години
Не бе,те са по-"модерни" парадите им са джендърски.Искам и ти да си модерен и незападнал западняк и да се вземеш с комшията Иван.А иначе ,правят се и във Франция и в Англия.
98
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Московските ***, яхнаха амбразурите. Ако руските агенти, управляващи в няколко правителства не бавеха модернизацията на армията а я превъоржиха с модерни оръжия както нахравиха в Румъния, Чехия, Полша, Словакия, Словения и Унгария, сега в небето вместо МиГ 29 щеше да лети Ф 18, вместо БТРи от 60те години щяхме да видим Пираня 3 или Патрия. Вместо С 3 "00" - Пейтриът и вместо 40 годишни Т 72 - Леопард. Ама кинтите за модернизазията ги усвоиха Доган, Гоце, Буда и компания.
97
0
 
5
 
! Отговори
до 99 преди 5 години
поне за Франция съм сигурен, Париж всяка година...
96
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция винаги е можела да ни победи. Неслучайно Балканската война я водим със съюзници.
95
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парите не свършват, те просто отиват у други хора. Които пак купуват и кръгът се завърта :)Пък и щом този народ се купува толкова евтино - няма какво да го съжаляваме.
94
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вардарска и те ще крачат ,ама не сме 1885 за жалост и ново съединение ,не можем го защити.Иначе старото е старо,а новото е таксита.Оръжие се купува,въпроса е да имаш мотивиран персонал за тях.
93
1
 
8
 
! Отговори
тъй тъй преди 5 години
А бе аз като ви казвам,че тия горе не са в ред,вие слагате минуси!
92
6
 
5
 
! Отговори
Телеграфо нюс преди 5 години
Има ли Западни страни ,които правят още такива паради в централните части на градо ?На запад ги дават само по учения.Лощо нема само питам...
91
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Купчина руски таралясници, доказали се само с ниското си качество.
90
0
 
20
 
! Отговори
Участник преди 5 години
С тая техника и малко повече (няма ги Ми 24, ракетите скъд и т.н.) марширувах 1981 г послучай 1300 България. Е тогава нямаше Хамъри, но джипки има всякакви... това ли ни е армията, с техника на по 50 години? Аз съм вече пред пенсия, а техниката продължава...
89
2
 
11
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Нека да е НАТО,само да е НАТО.Ура за еврогейците!!!
88
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хем не купуват нови оръжия хем демонстрация правят
87
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Морално остаряла техника, танковете на ниво 80-те,бтр включително хамърите и т.н пълен ***, миговете немодернизирани ниво 3-то поколение, с300 хубаво ама малко и те немодернизирани, то с тази армия и една турска дивизия ще ни победи.
86
3
 
4
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До АнонименНе виждаш недоволни? Е, какд а има недоволни? Бойко купи всичките на килограм живо тегло, раздаде пари на калпак. Но, знаеш ли, мойто момче, хубавото на праите е, че един ден, просто свършват;)))
85
3
 
8
 
! Отговори
Рали преди 5 години
То са смешни тези паради. Техника от втората световна още се използва. По-добре не. Пък и е проста комунистическа показност да се показват машините.