Симеонов чака "депутатско рамо" за пушенето от "хора със съвест"

Промяната била полезна за туризма, че даже и за непушачите
38
Симеонов чака "депутатско рамо" за пушенето от "хора със съвест"
Снимка: архив, БТА

Вицепремиерът Валери Симеонов очаква сериозна парламентарна подкрепа за предложението да се върне пушенето в обособени помещения в заведенията.

Още по темата

Той се надява още тази седмица да бъдат внeсeни през депутати в НС предложенията за промени в Закона за здравето.

Симеонов каза пред журналисти в Министерския съвет, че законопроектът отговаря на очакванията на обществото и би въвел хармония и справедливост при спазването и прилагането на закона, а не лицемерие и двуличие, както според него е сега.

Днес ще бъдат обсъдени няколко законопроекта на групата на "Обединени патриоти" и в зависимост от резултата може да бъдат внесени няколко законопроекта още утре, допълни той след заседанието на НСТС.

"Очаквам от хора със съвест да гласуват в подкрепа на този законопроект", отговори вицепремиерът на въпрос от кои партии очаква подкрепа и изтъкна, че той е полезен не само за туристическия бранш, но и за непушачи като него.

Вицепремиерът информира също и че на страницата на МС е публикуван законопроектът за вредата от шума, изготвен от МЗ, като отбеляза, че има още една седмица за становища по него.

"Дали ще има дискотеки, които шумят неправомерно, ще зависи от това дали законопроектът ще бъде приет или не", добави Симеонов, цитиран от БТА. Във връзка с проверките за шума Симеонов съобщи, че това лято щабовете ще продължат да действат и добави, че ще ръководи дейността им във Варна и в Бургас.

Другият законопроект, който ще бъде внесен в НС също през депутати, е свързан с ограниченията на рекламата на хазартните игри и залаганията.

По темата за днешния протест на миньорите вицепремиерът изрази лично мнение, според което "не е работа на миньорите да се занимават с цената на въглищата".

По думите му в правомощията на синдикатите е да имат претенции за условията на труд, заплащането и по въпроси, свързани със защитата на интересите на работниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
3
 
! Отговори
Нов преди 5 години
Защо се усложняват прости неща. Ако тютюнът е вреден да криминализират производството, разпространението и употребата му. Ако не е - да отпаднат всички забрани свързани с него
34
1
 
9
 
! Отговори
Защо? преди 5 години
Защо Симеонов сега поставя този въпрос и интересите на кой защитава? За вредата от пушенето няма две мнения, тогава защо трябва да се толерира ? В коя програма на " Патриотите" е заложено това предложение?
33
1
 
0
 
! Отговори
Shkip преди 5 години
Valeri, vseki bulgar e svoboden da pravi u doma si kvoto si iska....da pushi, da tlee, da gori, da dimi, da smardi, da voni, da gasne, da topli klimata na planetata...sto7m kato si plasta debelo smetkata po evrogaznorma ecoeuroformat.....ama na publuchni mesta v rbg ...non dim, non vonia, non smradnia...kat iskat da pushat, dimiat, voniat i smardiat...u vatikana ca idat....pri papata ...v papstvoto...da dimiat i papata da gi gali po glavite...i da im mie krakata....
32
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За пушенето е прав. За всичко останало - не е. Тва е.
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя срам за всички българи, ромеи и власи как го изтървахме до депутат и вицепремиер?!
30
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като направите наистина да не може да се пуши ще си карам празниците в Сърбия и Австрия. Пък оборота на нашите заведения ще го правите вие, непушачите.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ние подаръка на младите години
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ела ми излекуваи вените казармен подарък симеонов
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И казармата лие по съвест
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам подписка "Вън от Парламента за пишман патриота в. симеонов". Благодаря!
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами узаконете го, но въведете лиценз на квадратен метър. Примерно 50лв. на година на квадрат помещение. Някой със 100 квадтата се бърка 5000 бона и готово. Ще се намерят такива дето да платят и такива дето няма.
24
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъпaнapcки закони няма как да се спазват! Надявам се, когато утре гласуват закон да се ходи на ръце, непушачите да го спазвате, защото е гласуван закон.
23
3
 
17
 
! Отговори
Иванчо+Марийка преди 5 години
Ония турчин Местан го каза много правилно. Избран си от хората и ти можеш да правиш промени само по обещаните от теб точки за всичко друго трябва да се допиташ до народа. То и без това сега наглите пушачи нарушават забраната ако направят поправка направо ще заприличаме на страна от 3-тия свят.
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе джуже брадато,пушил съм +30 години ,отказах ги и сега се чувствам превъзходно. Защо те, педя човек лакът брада ми насаждаш твойте правила .Има ли закон да не се пуши-има. Край,това е.Спазвай го ,музиките намаляваш а тука нещо май шум на парички под масата се чува.М-да това ще да е......
21
2
 
11
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Мякащия льольо съвсем ми падна в очите с тези си напъни да разреши тотално този отвратителен навик - пушенето, че и ако може в училища и детски градини да се разреши да се пуфка....жалка, ориенталска картинка!
20
0
 
1
 
! Отговори
Б.Б преди 5 години
Видях го но беше късно!Благодаря.
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ли кой да озапти Винкела,бе!? Тоя съвсем изпуши....
18
3
 
15
 
! Отговори
Коко преди 5 години
И каква е логиката да не може една трева да се изпуши в парка, но да може да се пуши тютюн в пицарията (примерно) до майка с дете на съседната маса? Пак казвам - това е пълен *** за мен. Пушене ОК (кой каквото му е кеф), но НЕ вътре и не да се натрапва на тези, които не пушат. Бъдете здрави!
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пише се "вразУмявам",не вразомявам!
16
1
 
18
 
! Отговори
user преди 5 години
Защо този свирчо не отиде да в ИСУЛ да види колко млади хора има с рак на гърлото. Защо не се мисли за хората, а се мисли винаги за далаверата и парите. Недейте да разваляте нещо, с което хората свикнаха.