Петкова изслуша недоволни от сметките за парно: Разчитаме на помощта ви!

Протестиращи ще участват в работна група за законови промени
14
Петкова изслуша недоволни от сметките за парно: Разчитаме на помощта ви!
Снимка: Министерство на енергетиката

Протестиращи срещу сметките за парно ще участват в работна група за промени, свързани с топлоснабдяването.

Днес енергийният министър Теменужка Петкова се срещна с недоволни граждани, получили високи сметки от "Топлофикация-София" в края на отоплителния сезон.

Още по темата

В срещата участва и заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов, съобщиха от министерството.

Оказа се, че през март много софиянци са получили двойни сметки спрямо същия месец на миналата година. Десетки жалби за това са получени при омбудсмана Мая Манолова, а протестите не закъсняха.

Гражданите настояват за промени в Наредбата за топлоснабдяване, след като преди дни тричленен състав на Върховния административен съд отмени формулата за дялово разпределение на сметките за парно. Решението може да бъде обжалвано пред петчленен състав на ВАС.

"Ние смятаме, че формулата за дялово разпределение трябва да се промени и разчитаме на вашата експертна помощ за това", каза пред протестиращите министър Петкова.

По думите й в момента експертите от Министерството на енергетиката анализират съдебното решение, за да не се допусне правен вакуум и хаос при окончателното изравняване на сметките в края на отоплителния сезон.

Очаква се протестиращите да излъчат своите представители в работната група, веднага след което тя ще започне същинската си дейност. Целта е промените да бъдат направени преди началото на новия отоплителен сезон.

От "Топлофикация" в столицата пък по-рано заявиха, че сметките са коректни и дори посъветваха потребителите как да изчислят дължимото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Не може преди 5 години
Не може да отказвате отказ от парно, това е скандално.Не може да сме обвързани със съседите - които най-много крадат.Не може ОС еднолично да решава как да се разпределя сградна.Не може да смятате за отопляема кубатура тераси, балкони, тоалетни и стаи -в които няма лири, външни стени. Окачените тавани намаляват кубатурата.Такса мощност е една температура на първи кръг, след това е вече затоплена вода.Такса сградна да се плаща на квадратура, 50 кв. 10 лв. 80 кв. 20 лв. 100 - 130 - 50 лв.
9
0
 
1
 
! Отговори
Мдаа преди 5 години
При мен една тръба не минава през апартамента ми от общите части.В същото време много съседи са усвоили тръби в апартаментите си и не плащат повече сградна инсталация.1. Сградна трябва да е символична 10 лв. ако си отказал услуги парно2. Нови сгради масово са усвоили стълбищни тръби, там им слагате макс сградна.3. Имам ценрален топломер - и пак плащам топлина влязла в сградата, и на крадците.4. Проверки зима на незаконни хъбове, и подови отопления, съседи са направили цели мини станции.
8
1
 
2
 
! Отговори
se преди 5 години
Най важното е да се премине на месечно отчитане и практиката с прогнози да отпадне.Прогнози има в Еврофутбол но тук прогнозите са с цел узаконяване на кражба.Много тарикати свалят радиатори и ги подменят с други.А съседите плащат прогнозната кражба.И защо ?Защото на топлинните счетоводители не им пука.Една уродлива схема от чиновници и лапачи.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази е една калинка, говори празни приказки. Китайците чакат и ще им писне да се занимават с калинки и ще инвестират другаде, както германците, руснаците и всички инвеститори. Оборудването стои, мандатът и заплатите си вървят.
6
0
 
16
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
Имам Българите за Сериозни и Нормални Хора .Но да отидеш да се Жалиш на Теменужка Петкова ,за Цената на Парното , е меко казано Мазохизъм .
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Загубата на Общинското дружество и че НИКОГО, НИКОГА НЯМА ДА СИ ВЗЕМЕ ПАРИТЕ ОТ ОБЩИНСКИТЕ, ДЪРЖАВНИ, ВОЕНИ,И ДР. БЮДЖЕТНИ СГРАДИ РАЗХОДИТЕ ЗА ОТОПЛЕН. И ЗАГУБИТЕ.ВСИЧКО Е НА ЧАСТНИТЕ ИМОТИ
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да опаковат панелките с безполезен стиропор, от който единственият резултат е завъждането на мухъл, управляващите да бяха дали тези пари за промяната на сградната инсталация от вертикална в хоризонтална, много по-голяма полза за хората щеше да им, всеки щеше да си знае реалното потребление.
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До2 руснаците без пари да дават горивото. Топлофикация ПАК ще е на загуба.Защото " формулата" при изчисляване е частните имоти да изплатят общинските.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и аз щях да ги изслушам ама какво ще направя е друг въпрос ще си плащат като араби и това как и след няколко месеца с тока ще стане
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде сега изкарайта пак руснаците и Путин виновни ............заради корупцията и некарърността на БГ-управляващи!!!