Радев видя режисирана кампания: Политици водят война с държавността!

Според президента има опит за приватизация на евроидеята за лични цели
178
Радев видя режисирана кампания: Политици водят война с държавността!
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев смята, че има политици, които водят война с българската държавност.

"За мен това съвсем не е махленски дебат", посочи Радев пред журналисти, попитан дали е утихнало напрежението между институциите или продължава да ескалира.

Още по темата

Задочният спор между президента и вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов избухна след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност. Цветанов обвини Радев, че предлага становище на КСНС, изводите на което са несъвместими с членството ни в Евросъюза и пакта.

Малко по-късно от "Дондуков 2" разпространиха текста на становище и обвиниха Цветанов в манипулативност. В следващите дни двамата си отправяха различни реплики, а от БСП, които подкрепиха президента, заявиха, че от ГЕРБ опитват да създават интриги.

Според държавния глава се тиражират лъжи в медиите и става дума за режисирана кампания, която не е първата.

"В стремежа си да дискредитират президентската институция тези хора залагат на карта европейската принадлежност на България, и то в разгара на европейското председателство. Опитват се да приватизират европейската идея за лични политически цели", добави Радев, цитиран от БТА.

"И колко струват техните евроатлантически клетви, след като деградират армията и заблуждават съюзниците, и какви европейци са тези политици, след като допуснаха корупцията, бедността, несправедливостта да се превърнат във визитка на страната ни, а България да бъде изхвърлена от европейската карта що се касае до свободата на медиите", попита президентът.

"Виждате, че нашата корупция вече се вижда и отвъд океана, чели сте доклада на Държавния департамент на САЩ. И как очакваме да бъдем приети в Шенген и в еврозоната, когато властта насажда убеждението, че тук няма консенсус относно нашата европейска принадлежност. Колкото повече се кълнат в евроатлантизма, толкова повече ни отдалечават от Европа", добави в коментар Румен Радев.

На въпрос дали министри са изпълнили заръката на премиера Бойко Борисов да осветлят в президентството теми, за които има съмнения за корупция, Радев отговори, че щом премиерът смята, че някой друг трябва да контролира министрите му, да инициира съответните промени в Конституцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
13
 
23
 
! Отговори
Генерале, да се зани преди 5 години
Генерале, да се занимаваш с комунистие все едно да имаш глиисти ...Кофти работа с две думи.
84
32
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато недоразумението Радев спечели 11 пъти поред избори, като Цветанов може да му държи сметка и да го критикува.
83
14
 
21
 
! Отговори
Губернатор на САЩ преди 5 години
До президент на РусияАбе не съм го виждал да ходи в руското посолство преди всяко решение,както бай ви маа *** в американското.
82
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и анатемосвани до ден днешен. ДАНО протестът на нашите български майки да накара бавно или никак немислещите "валидни" българи да се замислят! Време е за всички!А българите кога ще протестират срещу диктатурата в страната?
81
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и анатемосвани до ден днешен. ДАНО протестът на нашите български майки да накара бавно или никак немислещите "валидни" българи да се замислят! Време е за всички!А българите кога?
80
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква държава бе.Шайка престъпници,която не прие искането на 2,5 млн българи за мажоритарен вот и премахване на партийните субсидии.С мажоритарен вот,работата се усложнява и не се знае знае ли се.А така цвъ е смазал машината,махна и последната ксметица,която не е от герп и....кой е като нас.А Владиту Гораноф си е направил двореца.Във фрог има снимки.ОГРАДА-6 М.ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ.
79
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През далечната 1974 г. четиринадесет аржентински майки излизат пред президентството на Аржентина на Пласа де Майо. С бели забрадки на главите и снимки на изчезналите вследствие на репресивните мерки на тогавашния диктаторски режим, те започват мълчаливи протести. "Майките с белите забрадки" стават хиляди, протестират всеки четвъртък. Резултатът е активизиране недоволството на цял един народ и "ескадроните на смъртта" са захвърлени на бунището на аржентинската история и анатемосвани до ден днешен
78
18
 
19
 
! Отговори
Троловете заработват преди 5 години
Гледам каква жлъч се лее-троловете заработват. ВСИЧКИ партии, управлявали България, без изключение, са *** - герб, бсп, сдс-производни,противоконституционните и др. Всяка партия си има кадърни и свестни хора и добри дела, но единични примери. Президентът е ЕДИНСТВЕНИЯТ политик на висок държавен пост, който СЕ БОРИ ИСТИНСКИ! Подчертавам-Президентът Радев, не бсп, не която и да е организация - само той! Изчетох/ислушах думите му последните дни - самата истина, значи герб лъжат, троловете мажат!
77
20
 
15
 
! Отговори
Мо каря преди 5 години
За жалост нападките кам прецедента са верни и наи вече сам сагласе с колегата които писа че се чуди руски или БАЛГАРСКИ президент сажелявам избирателите му които видители са коне с капаци и не вождат гафоветему
76
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ех,Румка,Румка, ставаш само за раздумка!
75
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
RADEV TI NEMASH NISHTO S BALGARSKATA DARGAVNOST
74
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г-н приказки от вечеринките явно обслужва съвецката воля на евразийските си господари за антиевропейска България, хубавото е че момчето е пътник в падащия самальот на популизма.
73
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев направи герберушките дармадан. Пищят като дран заек!.
72
20
 
18
 
! Отговори
Генерал под чехъл преди 5 години
Генерал Радев е под чехъл(*** Нинова(г-жа лъжа), дългата глуповата Деса, кравата Йотова), а за съжаление няма и външен вид-мен ми прилича повече на селски кооператор или на гумаджията от близкия сервиз. А че е свестен-това го твърдят само комунисти: правете сметка тогава дали това е вярно.
71
12
 
12
 
! Отговори
t преди 5 години
Асфалт паша е пощенски гълъб и те тва е.
70
15
 
15
 
! Отговори
президент на Русия преди 5 години
Все повече започвам да се обърквам. Радев президент на Русия ли е или на България?
69
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
най-яко режисираната кампания против държавността се води от шайката бсп!
68
16
 
17
 
! Отговори
Военните-много умни преди 5 години
Когато Господ раздавал ум и разум на Земята военните били на учение и ги пропуснал.Очевидно и Радев е бил на учение, защото говори трудно с щампи и клишета, без ясна мисъл и логически обоснована теза, употребява неправилни езикови форми като "оценям" и "преценям" и т.н.
67
20
 
16
 
! Отговори
cazzo duro преди 5 години
Този национален предател трябва да бъде арестуван незабавно.
66
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ са на власт общо 6 г. Не лъжи червен ***!