Ангелкова vs. Симеонов: Забраната за пушене не гони туристи!

Министърът на туризма отчете ръст на посещенията на чужденци
18
Ангелкова vs. Симеонов: Забраната за пушене не гони туристи!
Снимка: visualhunt.com

Пореден разнобой между вицепремиера Валери Симеонов и министъра на туризма Николина Ангелкова. След като миналото лято влязоха в противоречие заради показните акции срещу шума на вицето, сега предложението му да отпадне забраната за пушене по кръчмите не се хареса на Ангелкова.

Още по темата

Според нея забраната за тютюнопушене не е изгонила туристите, напротив - имало ръст на посещенията на чужденци.

А дали предложението на Симеонов да се разреши пушенето в обособени помещения в ресторантите и нощните заведения ще доведе още хора у нас, тя не се нае да прогнозира.

"Забраната за пушене не влияе на ръста на туристите и нещата трябва да останат така, но ако се стигне до такава законодателна инициатива, трябва да се направи широка обществена дискусия, да се чуят всички заинтересовани страни, да се направи оценка за въздействието", коментира тя.

Ангелкова призна, че е непушач и според нея, особено в ресторантите, не бива да се пуши.

Иначе министърката се похвали, че за последните две години има ръст от над 25 на сто на чужденците, които са дошли у нас, а през тази година се очаква да има ръст от над 10% по черноморските ни курорти.

Тя отчете още, че към момента 86 морски плажа нямат концесионер и заради това са неохраняеми.

Броят на плажовете без спасители обаче прогресивно намалявал, като от 106, заварени от управлението на Бойко Борисов, са редуцирани на 89 само за година, а сега са паднали и до 86.

За миналата година приходите от концесии и наеми, постъпили в хазната, са над 17 милиона лева, което е увеличение от 22 на сто спрямо предходната година.

Контролът на властите пък бил стриктен, като през миналото лято са направени над 400 провеки на концесионери.

Има наложени неустойки в размер на над 300 000 лева.

Основните нарушения са свързани с недостатъчния брой на спасителите, тясна свободна ивица без задължителен наем на шезлонг или чадър и разширяване не територия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя пуяк нещо криво гледа. Първо прави акция за шум посред лято и туристи ...изложи България яко. Сега пак да имало цигари :)) Почна да прилича на лобизъм.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А има ли в парламента обособени помещения , защото там не се спира пушенето? За това учреждение няма ли закон?
13
2
 
6
 
! Отговори
пушач преди 5 години
Аз не спрях да си пуша, ама спрях да ходя по заведения през зимата!Какво им пречеше , когато имаше отделни салони!Като са толкова загрижени за здравето на хората, да не се продават тютюневи изделия изобщо в страната!!!Ама, как ще изпуснат далаверата!Няма какво да се лъжем - под прикритието за добро намерение се вдигат неформалните печалби и се създават още условия за корупция!Прекаления светец и богу не е драг!
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради тази изцепка на Симеонов - няма да гласувам на следващите избори за него.Тоя ***, заради едната печалба на ресторантьори и кръчмари, ще погуби хиляди хора!
11
2
 
1
 
! Отговори
мучачос преди 5 години
Мене закон ме не лови щот пушим с лула и турям вътре космина, шума, сичко дет не е тутун...треворляк из гората колкот щеш и дръжето на магарето изпушвам даже и оно се гладно оди, ама тъй се спасявам от политический колапс...значи! А П.К. е нещо страшно като чумата...значи! Но...скоро ше настане момента на спокойствието...значи!
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пък аз си пуша. И свинско ям ...
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Министърът на туризма да се разходи из заведенията в центъра на София и да види,че навсякъде се пуши посред бял ден.Сложили по един найлон пред заведенията си,който е затворен отвсякъде и вътре се дими на поразия.А за провинцията пък да не говорим.Та,кого по-точно заблуждаваме,че има забрана за пушене?
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега това е модерно кметовете да взимат подкупи с един подпис, пример Красно село кмета, родители събираме пари да си оправим на детската площадка ПЕЙКИТЕ а кмета седи отстрани пие бира и се подсмихва, къщата му е 2 декара двор в Красно село и американски джипове пред тях а казва че нямало и 100 лв в общината да даде за ПЕЙКИТЕ това ако е кмет без да е направил нищичко за квартал красно село, само растат като гъби нови блокчета разследвайте го откъде са му парите за този охолен живот.
7
1
 
5
 
! Отговори
До 6 преди 5 години
Какво е Слънчака?!
6
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фактите са, че пушенето гони почти всички чуждестранни туристи, както и повечето български туристи.
5
0
 
14
 
! Отговори
абе, преди 5 години
Ангелкова никъде, ама никъде да не се показва, че ще изгони не само туристите, но и мухите и рибите от морето!!!
4
0
 
11
 
! Отговори
lqlq преди 5 години
Филмът "Да разлаем кучетата" - пореден епизод!
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Но пък кой се интересува от българите? Важното е да има забрани и щавене на собствениците!
2
2
 
7
 
! Отговори
Криворазбрана цив. преди 5 години
Този министър Симеонов е като да беше оставил Княз Борис , сина си Расате да престола.Само простотия бълва.А така наречения електорат от националисти всъщност е шляката на обществото, която успокоява съзнанието си с лъжливи ценности.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В този си вид забраната гони предимно българите!