Българи бедстват в Бразилия в тежка битка с рака

Авиокомпании отказват на Александър Русанов и съпругата му Теодора да ги приберат
27 апр 2018 18:55, Красимир Ангелов
91

Това е тежката история на една болна българка, която търси спасението си. Теодора избира алтернативно лечение в Бразилия, след като не получава надежда от българските лекари. След като състоянието ѝ се влошава, тя не може да се върне в родината си. Екип на телевизия Bulgaria On Air се свърза със съпруга ѝ, потърси съдействие и от българското Външно министерство.

Преди две години Теодора чува тежката диагноза – рак на гърдата, а впоследствие има и метастази в главата. След редица опити за лечение, семейството ѝ открива искрица надежда в Бразилия, при така наречения медиум-лечител Жоао де Деус.

Връзката с него прави Кармен – жена, която се изявява също като лечител и която помага на хора, които "изпитват нуждата от осезателна духовна промяна в живота си и онези, които имат нужда от изцеление".

И така, на 26 март българката пристига в град Абаджания в Бразилия с група наши сънародници, които също възнамерявали да се лекуват с алтернативни методи.

"За организацията, за престоя и т.н., Кармен е събирала на човек от групата между 2 и 3 000 лева. Има периоди, когато е по-евтино, и други периоди, когато е по-скъпо, но не мога да разбера защо. Като се отиде при този Жоао си плащаш за вода, за някакви сувенири, за някакви такива неща, уж заредени енергийно. Но всичко е като един магазин", споделя половинката на Теодора - Александър Русанов.

След 5 дни престой в Абаджиния, групата се отправя към Аквас де Линдоя. "Там има друг медиум - Жозелинио, който всъщност се оказа някакъв адвокат, въобще не е никакъв медиум", добави Русанов.

Впоследствие състоянието на жената се влошава и е настанена в малка болница в града, но там никой не може да ѝ помогне. С помощта на българските ни представители в Бразилия, успяват да прехвърлят Теодора в частна болница.

Така от 6 април семейството е там, след като от няколко авиокомпании отказват да превозят Теодора на легло. Други пък неофициално казват, че един такъв превоз би струвал между 30 и 50 хиляди евро.

"Нейното състояние е стабилно, тя може да изкара в това състояние и месеци, но тя не може да се събуди, заради притискането на метастазите в мозъка на определени места. Тя е в постоянно легнало положение, но не е в кома. Тя диша самостоятелно, не е на апарат", обясни Александър.

В неделя той успя да пише и до Министерството на външните работи, от които Bulgaria ON AIR днес получи отговор.

Междувременно, посланикът ни в Бразилия г-н Валери Йотов провежда спешна среща с министъра на здравеопазването на страната, а посланичката на Бразилия в София е извикана в дирекция "Консулски отношения" в МВнР.

Министерството проучва възможностите за транспортиране на българката до страната ни. За целта се водят разговори с различни авиокомпании и държавни ведомства, но ситуацията се усложнява заради голямото разстояние, необходимостта от специализирана медицинска техника и реанимационен екип за поддържането на жизнените показатели по време на полета, както и от състоянието на нашата сънародничка.

До момента няма категорично разрешение от лекуващите лекари тя да пътува на толкова дълъг полет.

Непрекъснато сме в контакт с болницата и с роднините на нашата сънародничка. По телефон успяхме да разговаряме и с Кармен Лазарова, която категорично отрече вината да е в нея, защото е можело лечението да се проведе и от разстояние, по снимка.

"Не знаех за състоянието на Теодора Маджарова, не бях осведомена и ако бях - тя нямаше да пътува, щях да поискам лечение от разстояние. На всички раково болни, особено такива с тумор в главата, им е абсолютно забранено да ходят. На мен ми беше казано, че всички от групата могат да пътуват. Само двама души от тази група дойдоха при мен, говориха с мен, сложих ги на кристалното легло. На съпруга на Маджарова изпратих писмо, в което ги каня на среща. Но тя не се появи", разказа Кармен Лазарова.

Очакваме скоро време семейството на Теодора да получи отговор от Външното ни министерство и да се приберат в България, където им дават шанс Теодора все пак да се събуди.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria On AIr

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
45
 
! Отговори
Умен гущер преди 5 години
Докато дишам, надявам се (Dum spiro, spero) е казал Овидий, но защо са подходили толкова безотговорно и лекомислено? Да вярват на шарлатани.
28
5
 
45
 
! Отговори
Познато преди 5 години
То е ясно, че български лекар няма да помогне, ако не му дадеш еквивалента на морска вила, но пуснете женицата да си умре в родината. Така или иначе ще я извозят в някакъв момент. Нека е до близките си, докато е още жива. Това е тежка и мъчителна смърт. Много страшна.
27
0
 
52
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Тази статия звуи абсурдно! Очевидно става въпрос за измама, защо ни разказват историята сякаш е нещо нормално!Трябва да съдържа предуптеждение за хората да не вярват на такива ***!
26
3
 
40
 
! Отговори
BG преди 5 години
До АнонименСъгласен съм с теб.Въпреки, че съм завърщил медицина и се занимавам с това заболяване от толкова години и ми е до болка познато и знам , че само медиуми могат да "помогнат" на хората.Защо изобщо ходят на лекар не мога да разбера.По-добре да легнат на кристалното легло и след два часа са ОК.
25
2
 
46
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Не упреквам болните хората...те имат нужда от вяра, за да продължат да живеят някак си, колкото им е писано, но всички кръщаващи се врачки, баячки, шамани и тем подобни са за разтрел...едно е хомеопатията- ще ти дадът сиропче за 30 лева, няма да ти помогне, но няма да има и негативи, друго е да те ''излекуват'' на другия край на Света, пък това,че може и по снимка...
24
4
 
36
 
! Отговори
До 21 преди 5 години
Какъв запад БЕ? Бразилия е Б в БРИКС! Как не те е срам да пишеш срещу прогресивните страни??? Това да не са ти империалистическите страни, които само те ограбвят!!! За жената е приложоно първпкласно лечение!!!
23
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 22 А ти знаеш ли че в момента в България се вихрят над 6000 - да! цифрата е ШЕСТ ХИЛЯДИ .А лекарите са малко над 12-13 хиляди. Правете си изводите сами.
22
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно е, че за тежките случаи докторите не помагат. Затова призовавам да се затворят всички медицински университети. Няма полза от тях. Да се отворят училища за медиуми, врачки и баячки. Светият синод и мюфтийството да започнат усилено да ръкополагат ходжи които да изработват свещенни муски и попове които да обикалят с церителни икони, да ръсят със светена вода, а хор от млади девствени семинаристчета да вървят след поповете и да пеят църковни тропари. Освен това да започнем внос на свети мощи.
21
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно е, че за тежките случаи докторите не помагат. Затова призовавам да се затворят всички медицински университети. Няма полза от тях. Да се отворят училища за медиуми, врачки и баячки. Светият синод и мюфтийството да започнат усилено да ръкополагат ходжи които да изработват свещенници ниски и попове които да обикалят с церителни икони, да ръсят със светена вода, а хор от млади девствени семинаристчета да вървят след поповете и да пеят църковни тропари.
20
14
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъй и тъй са отишли да си стоят там , някога ревяха, че не ги пускали навън сега реват, че няма кой да ги прибере от ''добрия'' Запад. Aкъл море глава шамандура.
19
9
 
41
 
! Отговори
Неа преди 5 години
Не я съдя , но за рак само скалпела помага и то не във всички случаи.
18
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що казвам обичайте си жената, гаджето любовницата днес вие прекрасно с нея утре може да не е сред вас живите. Карате се сдобрявате се ако искате да бъде заедно намирате път един към друг.Живи сте!
17
9
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата не може да плаща за глупостта на всеки неин гражданин. Направо се чудя как има хора които вярват на някакви мними гадатели, врачки, баячки и всякакви хомеопатки.
16
2
 
74
 
! Отговори
Онзи преди 5 години
Метастази в мозъка? Бог да се смили над душата и и да има спокойна и бърза смърт. Изгубих жена си от рак на гърдата. Няма, повтарям - няма лечение след мета. Без значение колко се молиш и къде ходиш. Това дори и най-обикновената медицинска сестра го знае. Много отдавна е тръгнало по костите щом е вече в мозъка. Най-вероятно е и в черния дроб. Дано има друг живот.
15
3
 
45
 
! Отговори
мозъкът преди 5 години
Не е лесно, но има и латинска пословица "credendo vides"(вярвайки, виждаш).Имаше и такъв коледен филм.Мозъкът и Думите са двете тайни, с които можем да правим чудеса... но нищо не знаем за тях..Само се досещаме, че говорейки положителни думи, като че ни е по-леко.. нещата "вървят"и хората са по-щастливи...И обратното...Спомняте ли си приказката за момичето, което като говорело , жълтици падали от устата: и другото, от чиято уста изкачали жаби, змии и гущери...
14
11
 
60
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
Бойко да оборудва с всичко необходимо правителствения самолет и да го прати да вземе жената...Този самолет е на държавата,т.е. на всички нас той е купен с нашите пари и не само на Министерския съвет да ходят на екскурзии,пардон на посещения в другите държави...
13
4
 
64
 
! Отговори
Неа преди 5 години
За първи път чувал да се ходи в Бразилия точно на лечение . Бразилия се слави само с наркотици , за лечение не съм чула нищо . Обаче една приятелка имаше доброкачествено тумор и ходеше по такива български врачки и баячки в Родопите . С нищо не помогнаха .
12
10
 
59
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Врачките или медиумите работят на принципа "Под съзнанието може всичко"(между другото ,прочетете книгата).Всъщност наистина подсъзнанието може всичко.Ако повярваш в едно нещо ,неистово .Ако всяка една частица от теб вярва изключително много в това нещо ,съдбата ще се пренареди така нещата че то да се сбъдне.Врачките разчитат точно на това.Ако им повярваш ,наистина може да се оправиш.Но не че тя те е излекувала,господ или извънземните.Излекувал си се ти самия.Мозъкът е нещо велико и необяснимо.
11
5
 
94
 
! Отговори
Не народ, а мърша преди 5 години
"За тежките случаи предлагам лечение ПО СНИМКА"Всеки човек злоупотребил с надеждите на болен човек заслужава смърт
10
7
 
35
 
! Отговори
Член преди 5 години
В с.Мечка има алтернативно лечение...Някои хора защо смятат, че са вечни...