Българи бедстват в Бразилия в тежка битка с рака

Авиокомпании отказват на Александър Русанов и съпругата му Теодора да ги приберат
27 апр 2018 18:55, Красимир Ангелов
91

Това е тежката история на една болна българка, която търси спасението си. Теодора избира алтернативно лечение в Бразилия, след като не получава надежда от българските лекари. След като състоянието ѝ се влошава, тя не може да се върне в родината си. Екип на телевизия Bulgaria On Air се свърза със съпруга ѝ, потърси съдействие и от българското Външно министерство.

Преди две години Теодора чува тежката диагноза – рак на гърдата, а впоследствие има и метастази в главата. След редица опити за лечение, семейството ѝ открива искрица надежда в Бразилия, при така наречения медиум-лечител Жоао де Деус.

Връзката с него прави Кармен – жена, която се изявява също като лечител и която помага на хора, които "изпитват нуждата от осезателна духовна промяна в живота си и онези, които имат нужда от изцеление".

И така, на 26 март българката пристига в град Абаджания в Бразилия с група наши сънародници, които също възнамерявали да се лекуват с алтернативни методи.

"За организацията, за престоя и т.н., Кармен е събирала на човек от групата между 2 и 3 000 лева. Има периоди, когато е по-евтино, и други периоди, когато е по-скъпо, но не мога да разбера защо. Като се отиде при този Жоао си плащаш за вода, за някакви сувенири, за някакви такива неща, уж заредени енергийно. Но всичко е като един магазин", споделя половинката на Теодора - Александър Русанов.

След 5 дни престой в Абаджиния, групата се отправя към Аквас де Линдоя. "Там има друг медиум - Жозелинио, който всъщност се оказа някакъв адвокат, въобще не е никакъв медиум", добави Русанов.

Впоследствие състоянието на жената се влошава и е настанена в малка болница в града, но там никой не може да ѝ помогне. С помощта на българските ни представители в Бразилия, успяват да прехвърлят Теодора в частна болница.

Така от 6 април семейството е там, след като от няколко авиокомпании отказват да превозят Теодора на легло. Други пък неофициално казват, че един такъв превоз би струвал между 30 и 50 хиляди евро.

"Нейното състояние е стабилно, тя може да изкара в това състояние и месеци, но тя не може да се събуди, заради притискането на метастазите в мозъка на определени места. Тя е в постоянно легнало положение, но не е в кома. Тя диша самостоятелно, не е на апарат", обясни Александър.

В неделя той успя да пише и до Министерството на външните работи, от които Bulgaria ON AIR днес получи отговор.

Междувременно, посланикът ни в Бразилия г-н Валери Йотов провежда спешна среща с министъра на здравеопазването на страната, а посланичката на Бразилия в София е извикана в дирекция "Консулски отношения" в МВнР.

Министерството проучва възможностите за транспортиране на българката до страната ни. За целта се водят разговори с различни авиокомпании и държавни ведомства, но ситуацията се усложнява заради голямото разстояние, необходимостта от специализирана медицинска техника и реанимационен екип за поддържането на жизнените показатели по време на полета, както и от състоянието на нашата сънародничка.

До момента няма категорично разрешение от лекуващите лекари тя да пътува на толкова дълъг полет.

Непрекъснато сме в контакт с болницата и с роднините на нашата сънародничка. По телефон успяхме да разговаряме и с Кармен Лазарова, която категорично отрече вината да е в нея, защото е можело лечението да се проведе и от разстояние, по снимка.

"Не знаех за състоянието на Теодора Маджарова, не бях осведомена и ако бях - тя нямаше да пътува, щях да поискам лечение от разстояние. На всички раково болни, особено такива с тумор в главата, им е абсолютно забранено да ходят. На мен ми беше казано, че всички от групата могат да пътуват. Само двама души от тази група дойдоха при мен, говориха с мен, сложих ги на кристалното легло. На съпруга на Маджарова изпратих писмо, в което ги каня на среща. Но тя не се появи", разказа Кармен Лазарова.

Очакваме скоро време семейството на Теодора да получи отговор от Външното ни министерство и да се приберат в България, където им дават шанс Теодора все пак да се събуди.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria On AIr

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега да търсят парите от тая Кармен Лазарова и да отговарят сами за последствията от глупостта си. Никой средно интелигентен човек не би заминал при знахари за лекуване на рак с летален изход и после да търсят най-нагло помощ и то поради глупост.
68
11
 
32
 
! Отговори
Иво преди 5 години
До 68Над 2 милиарда души по света са християни. Ако речем че 1% са истински вярващи това означава, че 20 милиона души днес вярват в неща като възкресението на Лазар и разцепването на Червено море от Моисей. И двете ми се виждат по-малко вероятни от това, в което е повярвала Теди. Вярата ни е съхранила като народ през 5 тъмни века на робство. Кой си ти, че да съдиш някой за това, че е повярвал в нещо, в което ти не вярваш?
67
2
 
34
 
! Отговори
Иво преди 5 години
До 68Прав си, че някои неща не се контролират, а са въпрос на това от какво тесто си направен. На бойното поле има място и за страхливци, които се крият и за герои които бягат с голи гърди "На нож" към вражеските окопи. Затова ми се иска да вярвам, че недай си Боже нещо подобно ми се случи няма кротко да си легна и да затворя очи, а до последно ще търся начини пък ако ще и после 90% от хората да ме обявят за луд, ***, наивник и какво ли още не.
66
0
 
39
 
! Отговори
Dimitrina преди 5 години
Аз вярвам в силата на волята, в силата на мисълта, в силното желание да си жив, въпреки всичко. Вярвам! Но, за съжаление, колкото и да е силен човешкият дух - не винаги успява да се справи. Малшанс за Теодора... За близките й и, най-вече за нея. Винаги има надежда... Успокоителното е, че не е сама и много хора помагат. Не коментирам шаманските "услуги", "стъклените легла", "лечението" по снимка от разстояние... ...Нямаме право да съдим, а да се молим за Теодора. Бог да й даде сила!
65
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Иво"Въпросът е да си се опитал. Да ходиш по шамани за мен е за предпочитане от това да легнеш и да си изчакаш кротко края. Иска ми се да вярвам че ако на мен ми се случи нещо подобно ще имам нейния хъс, жажда за живот и сила да не се предавам, защото имам отговорност към децата си.Какво да си опитал, то може и на северния полюс да отидеш, та после близките ти да се чудят как да те приберат. И каква борба и хъс, това не са процеси които се контролират от човешката воля или желания
64
5
 
36
 
! Отговори
Иво преди 5 години
До 66Въпросът е да си се опитал. Когато тръгнаха натам беше ок. Не си мисли че е стигнала на носилка там. Просто така се случи, че там се влоши рязко. Да ходиш по шамани за мен е за предпочитане от това да легнеш и да си изчакаш кротко края. Иска ми се да вярвам че ако на мен ми се случи нещо подобно ще имам нейния хъс, жажда за живот и сила да не се предавам, защото имам отговорност към децата си. Какво ще излезе вече е Божа работа.
63
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дo Иво и като няма психика на безгръбначно какво се случи??Моят баща умря от рак,знам какво е,знам и как лъжеха докторите за да се купуват скъпи лекарства и когато вече едва дишаше се молехме да си отиде,да се свършат мъките!В ръцете ми е починал,лесно ли е ама да тръгнем по шамани и то по чужбина?!!С КОЙ УМ??Иначе мъката е вечна и не намалява,само се притъпява!
62
0
 
48
 
! Отговори
Бай Хой преди 5 години
Не мога да повярвам. За пръв път в човешката история медиум/магьосник/шаман/екстрасенс не е могъл да излекува човек. Вярата ми е в алтернативните лечители е разклатена. Но пък вярата ми в човешката простотия е закалена.
61
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не оспорва трагедията. Но трагедия с глупост ли се лекува?
60
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чета осъдителни коментари за жената от позицията на здрави хора и те може би са прави. Не всеки се разболява от Рак и всеки вярва и се надява ,че на него няма да се случи.Така мислех и аз защото бях абсолютно здрав, със здрава психика и живеех здравословно .Но го откриха почти случайно при рутинна операция.Болките вероятно от интоксикация са неописуеми,психиката рухва.Променяте се до неузнаваемост.Вярвате на всичко което чуетае, че помага.Ставате най желаната жертва на шарлатаните.
59
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво? Събират пари да ходят по врачки, астролози и шамани? Глупостта човешка няма граници.
58
2
 
37
 
! Отговори
Иво преди 5 години
Мила Неа, както казах преди не съществува обида в никой език, която достатъчно добре да опише хората, които се подиграват на гърба на умираща и отчаяна млада майка. Старите хора казват, че каквото посееш това ще пожънеш.
57
0
 
52
 
! Отговори
А преди 5 години
АЗ СЪМ В БЪЛГАРИЯ И СЪМ ОНКОБОЛЕН,ТРЯБВА ДА ПИЯ ХИДРЕЯ,НО КОЛИЧЕСТВАТА НЕ СА ДАВАТ ЧРЕЗ БОЛНИЦИТЕ ИЛИ ЧРЕЗ ЛИЧНИТЕ ЛЕКАРИ,ТЕ СЕ ПРОДАВАТ ОТ АПТЕКИТЕ И ХИТРИТЕ ГИ ИЗКУПУВАТ И ГИ ИЗНАСЯТ В ГЪРЦИЯ,КЪДЕТО ВЪРВЯТ ПО 150 ЕВРО,ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО,КАК ЩЕ ОЖИВЕЕШ ПРИ ТОВА САМОУНИЩОЖЕНИЕ.ЛЕКАРСТВАТА ТРЯБВА ДА СА ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА ЗА ДА ОЖИВЕЕ НАЦИЯТА,КОНТРОЛ , А НЕ САМО МОШЕННИЧЕСТВА.
56
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички сме смъртни!Рано или късно природата е тази, която винаги побеждава физически.За нас остава моралната победа - да си отидем с достойнство.Събуждането е шанс за здравите...
55
0
 
44
 
! Отговори
Неа до Иво преди 5 години
Иво ,това ,че познавате семейството не Ви дава право да ни обиждате . Ние изказваме просто лично мнение .
54
0
 
34
 
! Отговори
Иво Шприца преди 5 години
Не се вфпрягай бе Ифо,шприц такъв.
53
18
 
40
 
! Отговори
Иво преди 5 години
До 57Отричането на нещо (дори звучащо толкова абсурдно като кристално легло) изисква крайно познание, което никой няма. Когато съвременната медицина и доказаните начини на лечение са безполезни започваш да експериментираш. Понякога тези експерименти раждат най-големите открития. Всички големи откриватели са били считани за ексцентрици по своето време. Бърз пример - едно време хората са вярвали твърдо, че Земята е кръгла и е център на Вселената пък виж в какво вярваме днес.
52
2
 
45
 
! Отговори
И кои са преди 5 години
ни тъпотиите,че с кристално легло в Амазонската жунгла, ще стане чудо.Няма как да знаеш на кой каква му е психиката и какво може да я унищожи,дали пък не е преживял нещо подобно.Жалко за жената явно е заобградена от по-болни от нея!
51
0
 
55
 
! Отговори
за рака преди 5 години
Много видове рак са нелечими и в най-модерните клиники по света.В такива случаи лекарите са безсилни, те са само хора като всички нас, само че имат диплома по медицина!!!
50
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Медицината в Бразилия не е по-добра от европейската............съчуствам на болната българка, дано оздравее, но са направили лош избор за страна, където да се лекуват!!!