Доброволци се върнаха в казармата за месец

Мъже и жени напуснаха работа, за да положат военна клетва
28 апр 2018 19:30,
32

Седем мъже и шест жени на различна възраст и с различни професии в продължение на месец напуснаха работните си места, а денят им преминаваше както в съществуващата допреди няколко години казарма.

Доброволците са част от първия курс по начални военни умения, организиран във Велико Търново. Той е без аналог и включва занятия по строева, физическа и тактическа подготовка.

В края на курса доброволните войници ще положат военна клетва и ще могат да се запишат в резерва на Армията.
Вижте повече в репортажа на кореспондента на Bulgaria ON AIR Мирела Дончева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Alarak(the truth) преди 5 години
Прочетох за цветан булиев, виновниците са пак от "ромски" произход следващия път да го отбележиш кифло!!!
22
0
 
4
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
Но странно момичетата първи започнаха някакъв смешен разговор на руско-чешко ,немски -български език.Заваляха въпроси.Момчетата се поотпуснаха,разбраха ,че отиват към Приморско,искаше им се разговора да продължи колкото може по-дълго ,но времето беше ограничено.Последва прощаване и когато малко по-късно докато тичаха по селския път ,по шосето до тях премина автобуса имаше ръкомахания и радостни викове.След тази случка марш на скок не им изглеждаше толкова неприятн,но тази случка не се повтори
21
0
 
4
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
Така ,че се тичаше леко , а беше по-малко горещо в сенките на дърветата.Някъде към средата излизаха на едно оживено шосе ,на което имаше кът за почивка с чешмички.Таман бяха стигнали дотам прашни ,потни поизморени,когато до тях спря автобус "Кароса"и от него започнаха да излизат едни чешки момичета .На тези мърляви момчета те им се видяха като принцеси от приказка.Почувствуваха се неловко и някак си засрамени ,ами миришеха на пот, кожа ,оръжейна смазка ,вакса ,евтин одеколон.
20
0
 
5
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
Преди много ,ама много години в един горещ юлски предобед едно Момче, провеждаше редовния марш на скок някъде към 15км на своя десантен взвод.Рутинно ,но изтощително мероприятие,единственото му хубаво беше ,че излизаха от казармата.Стандартно обмундироване с някакви маскировъчни комбинезони от нова експериментална материя на "Ямболен",автомат, сумка с 4 пълнителя/празни/,нож ,манерка с вода.Най-хубавото беше ,че голяма част от трасето минаваше по някакъв изоставен път ,покрит с листа и трева
19
1
 
4
 
! Отговори
фронтовак преди 5 години
Стотици жени заминаха на фронта накичени с цветя по кепета и пушки................Малко постояха в калта и локвите и свистящите снаряди над главите им.Още с първия обратен ешелон се върнаха обратно в България!Що се отнася до съветските жени-бойци, те бяха или телефонистки,готвачки,санитарки..
18
6
 
5
 
! Отговори
болен въпрос преди 5 години
До АнонименКога ли сме я побеждавали Турция? Кога ли Турция ни е нападала?Клали са ни при бунтове срещу законната власт подобно на БКП....ЗАЩО ТУРСКИТЕ КЛАНЕТА ЩЕ ГИ ПОМНИМ А НАШИТЕ СОБСТВЕНИ НА БКП КОЙ ПОМНИ?
17
4
 
3
 
! Отговори
какво знаят преди 5 години
До Подиграват сеОТ МАЙКИТЕ НИ ВЗИМАХА И ВЪВ САНДЪЦИ НИ ВРЪЩАХА.оТЪРВАНЕ НЯМАШЕ И ТИ ВИКАХА - кАТО ПОП ЩЕ СЛУЖИШ - ДО КРАЯ НА СЛЕДВАНЕТО СИлЕЧЕБНИЦАТА СИ СЛУЖЕШЕ САМО С КАМФОРОВИ РЕЗТРИВКИ И КЛИЗМА.ПРИДРУЖИТЕЛЯ НИ ДО СОФИЯ-ВМА НИ ИЗОСТАВЯШЕ НА КОМЕНДАНТСКИТЕ И ХОДЕШЕ В цум ДА СИ ПАЗАРУВА РОДАРЪЦИ..........................
16
0
 
2
 
! Отговори
корист преди 5 години
До TalibanОгладнели съм им задниците или нещо ги е присърбяло!- Младост-младост...
15
4
 
4
 
! Отговори
Подиграват се преди 5 години
Тия отишли на екскурзийка тип военно обучение да си разнообразят монотонното еьедневие. Какво знаят те за казармата? Да им разкажа ли за случай, когато наши роднини изгубиха сина си заради натравяне. Цяла нощ се е превивал от болки, а шапкаря е казвал "Симулира!" . На сутринта е починал. Напишете "Цветан Булиев" в търсачката и после ще говорим за красотата на казармата. А на военно обучение и аз съм ходила и беше страхотен кеф!
14
2
 
11
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
Такива съобщения са но-скоро смешни.На ВО, по време на соца бях командир на момичешки взвод,та тази момичета от елитно столично училище бяха по-близо до реалната военна подготовка отколкото тези "душици", и в реални състезателни условия и щяха да ги направят смешни.Бяха дисциплинирани ,мотивирани ,изпълнителни ,любознотелни ,не се превземаха, а при демонстрационните стрелби,показаха по-добри резултати от момчетата.Бях много горд с тях и при разговори с колеги ги наричах "моите момичета "
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоест, всички, коит навремето сме учили НВО в училище и после сме карали месец в Равденските лагери за начално военно обучение, ставаме за резерва ;)))))Държавата на Борисов е пародия на пародията на пародията ;)))За 1 месец не можеш го/я научи да марширува, а какво да говорим за реални бойни умения.
12
0
 
4
 
! Отговори
( '_' ) преди 5 години
С тая армия няма да победим.
11
0
 
13
 
! Отговори
Taliban преди 5 години
Майтапа е голем.
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И най дългото пътешествие започва с първата крачка .Навремето германците завзеха Белграт само с ОСЕМ души
9
2
 
22
 
! Отговори
Митев преди 5 години
За ЕДИН месец ще станат невероятни войници. РАМБО ряпа да яде.
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Юнал ДжемиловИма и други който могат да стрелят без да маршируват.
7
15
 
18
 
! Отговори
E преди 5 години
Браво!Щом комунисти,турци и гейове реват...значи е станало нещо добро.
6
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ямболският завършен онанист, презиращ родителите си, запусна ли Варадеро за месец.За Болен говоря, дето се е направил на болен и не е ходил казарма.
5
20
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За тази прокажена държава не си давам и сополите, камо ли живота.
4
0
 
4
 
! Отговори
дамн преди 5 години
определено продължителността на отпуска по майчинство е силно преувеличен...