Млечните продукти - от мляко! Ще глобяваме, отсече Порожанов

Налагат строги ограничения в използването на растителни мазнини
Обновена: 29 апр 2018 10:52 | 28 апр 2018 17:04, Веселина Йорданова
64
Млечните продукти - от мляко! Ще глобяваме, отсече Порожанов
Снимка: БТА

Ще бъдат наложени строги ограничения за използването на растителни мазнини в млечните продукти. Това заяви земеделският министър Румен Порожанов, който присъства на Националното изложение по животновъдство в Сливен.

Още по темата
По думите му през тази година има определени спадове в цените на овчето мляко, както и стокови количества, които стоят от дълго време в мандрите. Качеството на млечните продукти, според него, се компрометира от това, че определени фирми влагат в продукцията си растителни мазнини.

Преработвателите, които ще произвеждат млечни продукти, трябва да ги правят от мляко, а тези, които правят имитиращи продукти, ще бъдат в друга група, заяви Порожанов.

"Нашето намерение е да забраним преработката, доставката на растителни мазнини при млечните преработватели, които произвеждат сирене, кашкавал и др.", каза той, цитиран от БТА.

След изтичане на нормативния срок ще бъде въведена забрана за използване на палмови мазнини в млечните предприятия. Тази забрана няма да касае фирмите, произвеждащи имитиращи продукти и сладкарски изделия.

Ще бъде създадено специализирано звено към земеделското министерство, което ще извършва проверки, независими от агенцията по храните, съобщи още министърът. Освен млечните, ще бъдат проверявани и етерично-маслените продукти, като например розовото масло, както и птицевъдните ферми.

Недобросъвестните търговци и производители ще бъдат санкционирани и ще им бъдат съставяни актове. Министърът коментира, че се надява по този начин да бъде върнато доброто име на българските продукти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
0
 
! Отговори
Спиро Киров преди 5 години
Герболата е тежко заболяване
50
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от къде туй мляко бе г-н министър,то крави и овце почти не останаха
49
2
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Стандарт ГЕРБава планина.
48
2
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Тя млечната мафия от министри хич не се бои...
47
2
 
1
 
! Отговори
ха ха ха преди 5 години
ей сега ще видите КОН БОБ ЯДЕ ЛИ , чорбаджии изедници. вече ще се наказваме ,а
46
2
 
2
 
! Отговори
ни са знай преди 5 години
ЩЕ,ЩЕ,ЩЕ...................
45
6
 
1
 
! Отговори
ГОСТ преди 5 години
Добро утро та в BG се произвежда толкова мляко че само в София няма да стигне.Всичко е загубено още от създаването на колхоза.
44
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
глоби нема да ни оправят глави требе да падат и както е казано в приказката за вмирисананата рибаот там требе да се започне
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде вече наистина да се вземат мерки защото такива легални измами накараха много българи да не купуват българско сирене! Абсолютен резил да развалиш български продукт с една солидна световна репутация каквато е за сиренето и киселото ни мляко! Wensleydale е много стара английска марка бяло сирене което е 100% качество без никакви притурени масла и прочие! Ако го поставим във саламура след около 40 дни става перфектно истинско българско качествено сирене!
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички такива измислени санкции са само за да уреждат пазарите за свои хора или да стрижат останалите производителите.
41
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТКЗС - 10 000 000 агнета годишноФермерите - 1 000 000 агнета годишно от Нова ЗенландияОтсече Порточанов -Порожянов, или как се казваше тоз бок.лукът
40
3
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 5 години
strogi kolko da sa strogi 6te butnat pari4ki i vsi4ko pak 6te e po staromu ,razbiram ako gi xvanat v kra4ka parvi pat globa vtori zatvarrqt mandrata ili cexa zavinagi tova sa strogi pravila
39
3
 
4
 
! Отговори
Да преди 5 години
До КратунРазбра се.Кратка версияПИБ дава парите,след година Гинка не може да обслужва кредита,и банката взема Чез.Собственик става Георгиу..:)
38
2
 
18
 
! Отговори
ZAKON преди 5 години
Този човек , Министъра , си противоречи . Всички Фирми който Лъжата за Млечните Продукти - Мляко , Сирене и Кашкавал , ще се Накажат ако не влагат Мляко . Изключение ще се прави за Имитациите и Сладкарски Изделия . Тези *вратички* в Закона са копирани от САЩ по времето на Ал Капоне .По-просто _1. Киселото Мляко се прави от Прясно Мляко ТОЧКА2.Сиренето се прави от Прясно Мляко ТОЧКА3.Кашкавала се прави от Прясно Мляко ТОЧКА
37
4
 
12
 
! Отговори
123 преди 5 години
Алчните производители на храни тровят народа с ***
36
3
 
24
 
! Отговори
След преди 5 години
30 години европейско развитие, България се бори да има мляко в млечните продукти... А преди имахме космонавт, който помни още...
35
2
 
15
 
! Отговори
турчин преди 5 години
До KONSTANTINOWПрав сте ,но нашите управници са продажници и популисти. Страната се управлява от хора с купени дипломи и резултата е наяве. Пишат се закони с двуяксмисъл.
34
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И от къде ще дойде млякото за "истинското" сирене, кисело мляко. кашкавал.
33
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това нали го играхме със стара планина млада планина ли беше, резултат поскъпване и след година пак същото. Поне имаме планини та има на къде да поскъпват родните буламачи.
32
3
 
16
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Манна небесна за проверяващите.След констатация за нередности,вместо акт-искане на пидкуп с гьон сурат.