От армията, през журналистиката, до театъра: Родът на Нона Йотова

Певицата разказва за своите родители пред "Фамилно"
28 апр 2018 07:42,
22

Певицата Нона Йотова разказва за пръв път за своите родители пред "Фамилно“ по Bulgaria ON AIR тази събота.

Бащата на певицата е полк. Кръстю Кръстев, носител на два ордена "За храброст". На фронта през Втората световна война той е в състава на Първа армейска изтребителна дружина. След войната завършва ВПА в Москва. От 1963 до 1965 г. е главен редактор на в. "Народна армия", чийто приемник е в. "Българска армия". Бил е и началник и на Военното издателство.

"Но голямата му любов беше театърът", споделя Нона Йотнова.

"Може би затова и аз избрах театъра", допълва тя. Майката на певицата е поетесата Елка Недкова. Много от песните на Нона Йонова са по нейни текстове. Елка Недкова е и автор на песни, за които мнозина смята, че са народни, а всъщност са найни авторски.

"Такава е песента "Рила и Пирин тръгнали", разказва Нона Йотова тази събота във "Фамилно" от 10:30 ч. по Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
7
 
! Отговори
Като преди 5 години
чета коментарите,стигам до извода или убеждението,че на някои хора в главите им се въртят все някакви комунисти,като мухи в горещ летен ден,в селска бакалия?!?!?!Хайде малко сменете темата,че стана твърде тегаво,банално и досадно!!!Пък и нали за тези близо 30 години,видяхме какво и колко струвате антикомунистите?!?!?!Едно голямо НИЩО!!!Хайде започвайте да цъкате минуси и пишите коментари,аз отивам да си пия кафето,и само за портокола,че изобщо,ама изобщо не съм фен на Нона Йотова!?!?!?
19
9
 
3
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 години
Помня как на един концерт в Балчик, през 90-те години, които се проведе в една църква, която я санираха това лято, излезе измежду строителните скелета, боса, с дълга до земята бяла риза и пя народни песни акапелно с такова чувство и енергия, че целия неугледен декор на "залата" сякаш изчезна...
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тази същата като новата водеща на Фамилно-Джуджи.Бездарници бутащи се навсякъде.Нагаждачки.
17
0
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 16 преди 5 години
Точно така и така трябва да бъде! А не "партиец", облажвал се и в онова време, и после, сменил всички цветове на дъгата. Нуждаете ли се от примери? На 10.ХI в БКП членуваха 1050000 души. Повечето от тях имаха семейства, за които се предполага, че са споделяли "идеята". И доста "сдружени земеделци", комсомолци! Многотия! Огромната част от тях бяха "чисти българи". Изводите оставям за вас - понагънете си мозъците! Успех в мисловното дейност!А, покрийте огледалата, свалете снимки на бащи и деди!
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистка, сега е депутат от БСП.
15
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 12Напротив, навсякъде пролича, че тя е много интелигентна и поливалентна. Отдава й се всичко, без да съм фен на песните й. Когато някой господин Никой започне да раздава оценки, винаги е смешно! Кой си ти, бе ***? В какво се се проявил?
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С другарките Корнелия и Йотова непред. Опааа.. не станаха ли две другарки Йотова?
13
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПОМНЯ ЧЕ ЦВИЛЕШЕ ВМЕСТО ПЕЕНЕ- ЯВНО НЕ И СЕ ОТДАВА ПЕЕНЕТО И МИНА В ПОЛИТИКАТА, ПАРТИЯТА КОЯТО Я ПРИЕ Е ПЪЛНА С ПОДОБИЕ НА ПЕВЦИ И ПОЛИТИЦИ- ВИЖТЕ И УСТАВА ОТ 2.2017Г БСП СЕ БОРИ ЗА СОЦИАЛНО РАВЕНСТВО И СВОБОДА И ..ИСТОРИЧЕСКО ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА КАПИТАЛИЗМА- А СЕГА ДА ВИДИМ КАТО КАК ТАКА ПАРТИЯТА С НАЙ МНОГО МИЛИОНЕРИ ЛИДЕРИ И ПРЕДСТАВИТЕЛИ В МЕСТНИЯ И ЦЕНТРАЛЕН ПАРЛАМЕНТ ЩЕ ПРЕОДОЛЯВАТ КАПИТАЛИЗМА- ХОРА, НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО ДАЖЕ СКАНДАЛИТЕ ИМ СА ЯЛОВИ- ТРЕПЕРАТ ОТ НОВОТО ЗВЕНО АНТИКОРУПЦИЯ.
12
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И навсякъде си пролича, че е бездарна. Ако не са връзките на Богомил Бонев и баща й, никой нямаше да я забележи, но продължава упорито да натрапва присъствието си навсякъде..,
11
5
 
4
 
! Отговори
СИГОБАРА ИГОТОЧИ преди 5 години
ОХ КАКА....ША ТА СКЪСАМ....МНОГО СИ ПАДАМ ПО ТАКИВА МИЛФОВЕ...ОООХХХ....И 69-А.....ЗАДЪЛЖИТЕЛНО....
10
4
 
28
 
! Отговори
Нона Йотова-смешно е преди 5 години
А бе тази Нона Йотова не беше ли любовницата на Богомил Бонев(дясна ръка на Иван Костов 1997г.) ? Е сега тази ли ще дава посоката на България? Това ли са новите лица в БСП ? Смешно и жалко е...
9
2
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Дърта кикерица !
8
3
 
19
 
! Отговори
Цивилен преди 5 години
Вече добре виждаме какви недоразумения излизат от армията. Щом е излязла от армията,какво повече от недоразумение да очакваме?
7
6
 
25
 
! Отговори
Певец преди 5 години
Тази госпожа( малко вероятно) е толкова певица,колкото ние сме космонавти. Но,комунист ли си,мислиш,че си супермен.
6
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, че в студио се записва, че да и пооправят граченето. Абсолютно бездарна певица. На живо нали се пробва в някакво риелити и беше пълна скръб.
5
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А на мен ми е много симпатична.
4
6
 
30
 
! Отговори
Сторм преди 5 години
Нито е певица нито е актриса, амо за деппутатка става.
3
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо и няма, една книжна торба на главата и става за ***....
2
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ни занимавате с тая вмирисана застаряваща лелка?
1
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нона да каже за манафтето си Богомил НонеФфФ