След катастрофата: Трима българи в болница в Сърбия

Веднага били изпратени линейки, пожарни и кранове на мястото на инцидента
28 апр 2018 10:12, Елка Василева
18
След катастрофата: Трима българи в болница в Сърбия
Снимка: bTV

Трима българи остават под лекарско наблюдение в болницата в град Чуприя в Сърбия, след като вчера бус с наши сънародници от Бургас и Карнобат се обърна на магистралата Ниш – Белград.

С буса общо 19 души са пътували за Босна и Херцеговина.

Състоянието на хоспитализираните не е животозастрашаващо – те са с фрактури на ключица и крайници, съобщи bTV.

Останалите 10 пострадали са предимно с охлузвания и след лекарски преглед са пуснати да продължат за почивката си с друг автобус.

Още по темата

„Малкият дявол” – така пострадала определи случилото се.

„Щом всички сме живи и с не много тежки наранявания, наистина малкият дявол. Който беше добре, започна да излиза от автобуса. Имаше хора, които махнаха предното стъкло, за да може по-лесно да излязат оттам, но аз просто изчаках, защото бях затисната от друга жена и изчаках да дойде бърза помощ”, разказа Цветанка Желева.

Голяма част от хората са били и с колани, което ги е предпазило при обръщането на возилото.

Българите са впечатлени от реакцията на сръбските власти, които веднага са изпратили на място три линейки, три екипа огнеборци и кранове.

Разследващите не са установили нарушения – нито манипулации на тахошайбата, нито алкохол или наркотици в кръвта на шофьора. Фирмата е с изрядни документи и застраховки.

Според втория водач колегата му е минал зад волана едва 50 км преди инцидента и е възможно разсейване да е довело до излизането от пътя на иначе напълно прав участък. Другата версия е прилошаване. Бусът е нов.

Тримата по-сериозно пострадали българи ще останат в ортопедията още три дни, като туристическата фирма ще ги прибере към България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: Сърбиякатастрофабус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви са тия шофьори,какви са тия книжки дето им дават и кой им ги дава не знам,но станахме за резил в Европа.Вече да те е страх да тръгнеш за където и да било.
11
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
До ГОШОДано повече да са гледащите,че и виждащите....
10
0
 
15
 
! Отговори
ГОШО преди 5 години
ГЛЕДАЙ НАРОДЕ И ГО ЗАПОМНЕТЕ...ПОЧТИ ВСИЧКИ СА БИЛИ С КОЛАНИ !!!!ТОВА ГИ Е СПАСИЛО И ПРЕДПАЗИЛО ОТ ФАТАЛНИ НАРАНЯВАНИЯ...
9
8
 
3
 
! Отговори
Турчинь преди 5 години
до 8 Клели са ни сигурно вярно е, че работим и не крадем от народа си и не го предаваме, както е типично за едно диво племe предало богомилите и катарите на византийците и до днес краде от народа си и за туй сте прокълнати. Клетвата на богомилите е исторически факт, тук говорим за вулгарите, защото *** като мухи навсякъде и скоро ще изчезнетe, не отклонявай темата.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТурчинА вас колко са ви клели, направо не е истина. Факт е, че работите и за това ви търсят за работници, никой обаче не иска турчин за приятел. Защо ли?!
7
2
 
14
 
! Отговори
Василев преди 5 години
До ТурчиньА вас кой ви е прокълнал, от най-голямата империя в света , сега ще остане от Турция два санджака , след като кюрдите се отделят, въпрос на технологично време!!!По-просто племе от турците няма, направиха им к.р капан в Сирия и сега няма измъкване, ще изпият горчивата чаша до край!!!Агент Фил Мортимор!ЦРУ!!!
6
1
 
14
 
! Отговори
do турчин преди 5 години
Аха ти от чолафтетата ли си?Трябва да ви спрат социалните помощи и детските и безплатното здравеопазване.Например ако нямаше социални помощи и детски надбавки твойте родители щяха да те източат в тоалетната.Всички щяха да са по- щастливи.Светът по-добре.
5
10
 
3
 
! Отговори
Турчинь преди 5 години
до 3Малко ме съмнява като ида в турски сайт и напиша и там какви сте *** да ме вкарат в затвора така, че внимавай какво си пожелаваш. И без туй богомилите са ви прокълнали както трябва.
4
0
 
14
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
Катастрофи стават ежедневно по целия свят, но никъде не им се обръща толкова внимание, за да влизат на първо място в новините.Постоянното показване на смачкани ламарини и загинали хора не е възпитаващо за недисциплинираните, защото тяхната логика е различна и ги подминават с насмешка, но в същото време е комплексиращо за дисциплинираните.Телевизия да изпрати репортерка в Сърбия, за да застане до леглото на една пострадала и и зададе три нелепи въпроса, е издевателство и за болния и за зрителя
3
3
 
16
 
! Отговори
До Турчин преди 5 години
Има много диви селяни в България това е факт.Ама и в Турция има.Не се напъвайте да пишете глупости щото в турски сайт за такива изказвания каква тиня са турците вече да сте главният пасивен гей герой в затворнически порно филм.Пък в Бг си пишеш на воля.
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво им става на нашенските шофьори бе, почнаха да излизат от пътя на прави участъци без насрещен трафик. И после пътищата им виновни.. Ако един шофьор не може на магистрала да кара, не знам как кара по нормалните пътища. Да им се взимат книжките до жовот..
1
15
 
6
 
! Отговори
Турчинь преди 5 години
Навремето богомилите и катарите са прокълнали туй прокажено племе задето ги е предало на Византийците, като видите вулгарин да сяда до вас в самолет, автобус или влак бягайте надалече като дявол от тамян, защото вулгарина или ще ви окраде или измами или ще ви набие или ще стане катастрофа.