140 г. от Освобождението на Плевен... и стотици проблеми в Епопеята

Граждани сигнализират за проблемите в паметника
30 апр 2018 19:15,
31

В навечерието на 140-годишнината от Освобождението на Плевен – епопеята в града е в окаяно състояние, сигнализират граждани на Плевен.

"За 29 години сте се наслушали как се краде в България и в Плевен, били сте свидетели на изчезването на цели заводи, разграбването на банки, продажби на държавно имущество за жълти стотинки и какво ли още не, но днес ще ви покажем какво се случва в най-големия символ на града ни, а именно панорамата", пишат граждани до редакцяита на Dnes.bg.

Част от проблемите са свързани с асансьора и климатичната система, изградени с европари, служители, оставени на работа без нужда, а и охраната на обекта с историческо значение.

Асансьорът, изграден по европроект, се оказва, че е функционирал едва няколко месеца. В него са засядали хора, стигало се е и до викане на Бърза помощ.

Климатичната система, която трябва да поддържа микроклимата, нужен за опазване на експонатите, също има проблеми.

"За съжаление има огромни нередности при подмяната й и е получено становище от Агенцията на реставраторите, че климатичната инсталация не може да поддържа нужната температура. Освен инсталацията има и течове от покрива, които допълнително увреждат платното. В същото време голяма международна компания организира благотворителен концерт за спасяване на точно това платно", пише още в писмото до редакцията ни.

"Костницата, в която лежат костите на героите от битката Плевен е обрасла, рушаща се", сигнализират още будни граждани.

По проектът е изградена и "пееща" тоалетна. Тя обаче е под ключ и е недостъпна за посетителите на Епопеята.

Изпратили сме сигнали до всички заинтересовани институции - Посолство на Руската федерация в Република България, OLAF, ДАНС, Главния прокурор, Министерство на културата, Президент, казват още будните граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
10
 
5
 
! Отговори
Дгде преди 5 години
Да ти ба Плевела . Въри в Софѝя там живиш ибиш , шибиш , купони купони и пак купони докът не удариш свръх дозата тогава линейка дойди вземи трупи посля некой гробер те залупи с биоторф над кофчего посли щи поникни истинския Плевен оф плевел де на гроби.
27
2
 
8
 
! Отговори
Плевенчанин преди 5 години
Този г-н Иванов от кога стана патриот.за 5 лева ще продаде и баща си.МОШЕНИК.
26
3
 
9
 
! Отговори
Лъзо преди 5 години
Този омотуш на клипа е лазанята....Който му е повярвал все е спечелил. Този клип без пари не го е направил....Който е от Плевен ще ме разбере.Лазанята патриот. Хихихо
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 11 25Сънародник който казва истината такава каквато е! Знам че е трудно за един милиционер да схване.
24
8
 
6
 
! Отговори
11 преди 5 години
До ОтвратКъв сънародник си ти ве цървyл?
23
3
 
7
 
! Отговори
Искаме преди 5 години
2023 година наближава и с него ще дойде и Свободата в майка България...
22
26
 
17
 
! Отговори
Отврат преди 5 години
Крайно време е поръчковите паметници на пропагандата да се разкарват..всичко е дивотия в тази пропаднала,крадлива,корумпирана държавица...трябва да се благодари на СУЛТАНА че е опазил българския дух в векове насам,цели 500 години....а сега с некомпетентните,крадливите,корумпираните български чорбаджиии-убийци България скоро ще престане да съществува..самата истина уважаеми сънародници
21
3
 
12
 
! Отговори
Тишо преди 5 години
До ИскамеЩом искате ще ви направим, само си изберете дали да е във формата на ибрик или български ***!
20
4
 
12
 
! Отговори
11 преди 5 години
До ИскамеКъв си ти бе ***? Що не одиш да подновиш експериментите за раждане с османските войници от твойта боя?
19
25
 
13
 
! Отговори
Искаме преди 5 години
Искаме импаметник- мемориал за геройски загиналите славните ОСМАНСКИ Войници за свободата на България.....а колко хиляди ОСМАНСКИ Войници са дали живота си за да сме живи днес....?
18
4
 
17
 
! Отговори
васил преди 5 години
Този на снимката го търсиха от "Господари на ефира "за измами.
17
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 11 "като например за изтъркването на зъбите на османлия който яде безплатно яденето"Тъппащината на българина е отчайваща!!
16
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пари хвърлени за пропаганда и политика отишли на вятъра
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГРОБ усвоява!
14
3
 
9
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
В ШЗОто навремето шапкарите посрещаха новия набор с думите че панорамата е каца с боб и като се изяде боба службата ще свърши.
13
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на младежите!Така се усвояват средства в цяла България, няколко човека прибират парите а държавата върви на провал. А табелите за европейски средства на всеки километър карат българина да псува сърдито.
12
5
 
14
 
! Отговори
смях преди 5 години
Въпросният патрЕот на снимката е всеизвестен плевенски "елемент". Поинтересувайте се кой е и какъв е преди да го лансирате.
11
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Осман Паша - за кой данък точно говориш? Че то е имало доста други - като например за изтъркването на зъбите на османлия който яде безплатно яденето на '***'? Да продължа ли със списъка?
10
3
 
11
 
! Отговори
PD преди 5 години
Българите Белите/ари, Белите/Ора, Белите/Хора, са дали на на днешната цивилизация, принципи, заради които, са заслужили жертвите на Русите, за освобождението си. Но на тези лаври, не трябва да се лежи, а да се надгражда. Чиста и свята република е принципа, следването на който, ще даде на народа Хора, бъдеще. Нациите, вече не са това което са били , в предните векове. Новата битка е, закон и ред, срещу беззаконие и бандитизъм. И Българите, с много завой и залитания, въпреки, ще сме на място.
9
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 5 години
Донякъде, 'тих принос' за тоталното бездействие спрямо разрухата на паметниците от миналото ни има и фактът че доста от тях се асоциират, и са символ на Руското влияние в България...( Освободителната война, СоЦ-а, т.н. ) А нео_либералите правят всичко възможно то да се очерни и забрави, да се 'пренапише' историята...!!!