Болната Теди се прибира вкъщи. Съпругът й: Благодаря на всички!

Новата оферта за транспортирането на Теодора е за около 30 000 евро
Обновена: 30 апр 2018 17:32 | 30 апр 2018 13:30,
153
Болната Теди се прибира вкъщи. Съпругът й: Благодаря на всички!
Снимка: Facebook

Онкоболната Теодора се прибира в България от Бразилия. 32-годишната жена замина за процедури при световноизвестен медиум, но състоянието ѝ внезапно се влоши и никоя авиокомпания не искаше да се ангажира с транспортирането ѝ у дома.

Още по темата

Беше открита и дарителска сметка, по която вече са събрани малко над 30 хиляди евро – парите са достатъчни за транспортирането на Теодора Маджарова у нас. Полетът ще бъде осигурен от турската болница Анадолу, като се очаква Теодора и семейството ѝ да се приберат в края на седмицата.

"В последните няколко часа получихме нова оферта за транспортиране до Истанбул чрез посредничеството на медикъл асистант компания, която работи в сътрудничество с турските авиолинии. На 4 май бихме могли да се качим на самолета за Истанбул, ако всичко е наред и ако е рекъл Господ", съобщи в пряко включване за Bulgaria ON AIR съпругът на Теодора - Александър Русанов.

Новата оферта за транспортирането на Теодора е за около 30 хил. евро - почти наполовина по-малко от първоначално обявеното предложение от френска компания.

Той добави, че има доста технически детайли за доуточняване и е в постоянна връзка с представители на компанията. На борда на самолета трябва да има медицинско оборудване и медицински екип.

"Външно министерство и лично министър Екатерина Захариева се зае да ни помогне за транспортирането от Истанбул до София. Искам да изкажа огромна благодарност към всички в България и от целия свят, които за два дни събраха повече от половината първоначално обявена сума. Благодаря на всички, които помагат да се приберем вкъщи", каза още Александър в Новините ON AIR.

Необходимата сума вече е събрана, а близките временно преустановяват набирането на средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
семейството ми бяха колеги в университета, познавам ги лично. свестни хора са, а в отчаянието си са готови на всичко... поставете се на тяхно място... чудя се кога оскотяхме... дори на тези скотове, дето пшишат глупости не пожалавам да изпитат подобно нещо на гърба си... те са достатъчно наказани, само като ги чета ми е ясно какво битие водят...
31
8
 
5
 
! Отговори
Иво преди 5 години
До 601. Вече ти обясниха работата със рака на гърдата и лечението;2. Момичето има разсейки в мозъка и костите;3. Пише турска болница, не турска застрахователна компания4. Заповядай в групата да ни видиш кои сме - тя е публична и никой не се крие зад "Анонимни" профили;5. Не знам дали нейната действителност е за турски сериал ама твоето четене с разбиране е за Слаб 2 - сядай си на мястото тр-ол смотан
30
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами като е в толкова напреднала фаза е очевадно,че е летално и с какъв акъл са я пуснали по шамани. Както някой си Иво каза били юристи ама както виждам висшето образование в България се раздава на килограм и това,че има някой "ВИШУ" не значи че нивото му на мислене е по-високо от това на 8годишно дете. Ама си правят каквото си искат без грам мозък а после някой да помага. Всеки трябва да мисли и отговаря за последствията от неразумните си действия.
29
4
 
22
 
! Отговори
До 60 преди 5 години
Рак на гърдата се лекува само в начален стадий, след това жената е пътник в 99% от случаите... Въпросната Теодора е с разсейки и метастази в мозъка, и нито тук нито в Европа могат да и помогнат! В отчаянието си може и до Марс да стигне, не само до Бразилия...
28
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Намирисва на Интернет измама цялата история за шамани и нещастни онкоболни жени!
27
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука нещо мирише,нещо не ми пасва! Рак на гърдата се лекува и то доста успешно,както в Европа,така и в БГ. Точно турска застрахователна компания е откликнала на Европейския призив за помощ,а и се намериха толкова дарители,в толкова кратко време на самолетен билет! История годна за турски сериал по БТВ!
26
0
 
5
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Иво...естествено, вие и групата ви сте направили всичко по силите си и сте събрали от собствените си средства голям процент от необходимите средства, на всеки според джоба. и не сте чакали кликайки лайкове на "няма държава" и "танковете да дойдат". така е, спор да няма.
25
0
 
9
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Ивоподкрепата през интернет и правенето на помен с обща пита няма да намерят 1000 бъбрека и още един тон костен мозък и купчина други неща, без които живота на хиляди българи ще приключи по един недостоен за описване начин. самото ти присъствие тук ми напомня за един познат , дето след като го оперираха и му спасиха живота, приятелите му се юрнаха да правят групи и да показват безразмерната си помощ. отстрани, всичко ми изглежда като лайковете , дето сомалийчетата ги ядат.
24
0
 
6
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Анонимен51когато работата се оплеска до толкова че да ти трябват истински приятели, си в изолация отдавна. просто хората се застраховат да не им поискаш нещо.
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разберете, много ментарджии се навъдиха през последните години, които лекуват рак. Използват отчаянието на болния като удавник за сламка. Приятел се разболя от левкемия и после му откриха рак на бял дроб, оперираха го и сега е добре, спортува много. Той не се подаде на шарлатаните, да ходи в Турция и да плаща на незнайни лечители. Психически не се срути, издържа на химиотерапията, облъчването и всичко. Предлагаха му лечение в Хайделберг. Не се подаде, други болни отидоха и нямаше резултат.
22
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че то ако в България имаше нормално медицинско лечение /здравеопазване /, жената щеше ли да тръгне да търси помощ в чужбина?! А както и лекарства на онкоболните не осигуряват....
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А къде са истинските приятели, които ще ти помогнат да приемеш истината, да се бориш за най-доброто за себе си и за семейството ти в дадената ситуация, а не да ти повтарят неща в които и те не вярват. Да си приятел не значи да си мил и любезен. Да си приятел значи да си там и в добро и в лошо, с ума си и с разума си. Не ги виня хората, обаче не се ли намери един трезвомислещ приятел да им помогне реално да направят най-доброто за семейството си. Кураж им желая!
20
2
 
9
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
дано българина да се е събудил и всеки човек в нужда намери помощта, която му е необходима, като финанси и/или медицинска помощ. въпреки че каскета в мен ми казва, че пак става дума за наши хора и бездарен пиар с изписване по фактура от страна на "съответните органи".
19
3
 
22
 
! Отговори
123 преди 5 години
За човек с тумор/метастази в мозъка летене със самолет не е безопасно,особено на такова дълго разстояние,лекар консултиран ли е за ефекта от налягането в самолета?,Дано жената успee да се завърне и да види децата си.Близките на това момиче-как можахте да я пуснете на такъв дълъг път,сама,без медицинска застраховка за пътуване?Това време трябваше жената да го прекара с децата си.
18
3
 
19
 
! Отговори
лекар онколог преди 5 години
Поне 20 човека са ми се клели как са се излекували с алтернативен метод...в момента, в който им поисках най-простичко доказателство, като дай да видим скенера или ЯМР преди и след алтернативното лечение...никой не можа да ми докаже, всички се скриха...това какво ви говори?
17
3
 
21
 
! Отговори
Сп??нс до .. преди 5 години
Някои се оплакват от коментарите, ами мой близък заболя нелечимо и родителите решиха че най-доброто е да се опитат да му осигурят възможно най-нормален живот , посещава училище, ходи на детски лагери , гонихме кокошките на село, къпахме котката на комшиите и нукой не му стоя 24 часа над главата, като му дойде времето го погребаха и живота си продължи, но вече без него.
16
3
 
22
 
! Отговори
ekspert преди 5 години
Ясно е, че алтернативно лечение няма и никога не е работило. Нито медиуми, гледачки, витамини, гъби, треви, охлюви, урина, змийска отрова....нищо не помага. Факт е, че химиотерапията и лъчетерапията в съчетание с хирургия е единственият шанс на един болен, това е необходимото зло.
15
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз сум против държавата да дава от парите ми за някой си който ходи по врачки и баячки. Тези пари хората ги изкарват с труд. Захариева ПР ли си прави с чужди пари? После да отговаря пред съда.
14
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да закриваме здравната каса и да я обединяваме с турската. И без друго Токуда и още няколко са си турски и вноските ни отиват наполовина в Турция. Изобщо е неефективна осигурителна система за 3-4 милиона плащащи вноски.
13
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
жената от зор е отишла в Бразилия,,,разберете го !!! Изгубила е надежда от конвенционалната медицина . Не я съдете за да не попаднете в нейното положение големоусти критици !!! Ако беше някой политик като мулити милионера Вежди Рашидов , щеше да замина на лечение в Германиа като него....