България без бъдеще: Родители обявяват война на държавата

Децата без родители – изоставени и от държавата
30 апр 2018 10:30,
154

На 1 май в 11 часа пред Народното събрание родители ще обявят война на държавата и "ще почетат паметта на бъдещето на България". Това е част от мотото на протеста им. Според тях, ако държавата продължава по пътя, по който е тръгнала, ще престане да съществува.

Златина Хаджипанайотова, юрист и родител на 3 деца, които са полусираци, обясни за сетен път, че те са останали без наследствена и персонална пенсия. А причината за това са 4 месеца липса на необходим стаж за наследствената пенсия, защото починалият им баща е работил в трети страни от където стажът не се признава.

Още по темата

"Призовавам всички настоящи и бъдещи родители да застанат тук, пред тази сграда, за да подкрепят нашето събитие, защото ние тепърва ще изискваме от тази държава промяна на приоритетите ѝ. На първо място трябва да бъде българското дете и неговите права", каза Хаджипанайотова пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Емили Михайлова е на 19 години и не получава никаква пенсия, защото преди да почине баща ѝ не е събрал необходимия трудов стаж.

"Баща ми почина през 2016 година, малко след това си пуснах документите в НОИ, където ми казаха, че нямам право да получавам, поради липса на стаж от страна на баща си, който когато почина беше направил 12 години с над 70% инвалидност, тоест той няма как да работи, но държавата това не я вълнува реално", разказа младата жена в ефира на "България сутрин".

Тя каза, че въпросът е чисто морален, защото става въпрос за малко над 100 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 111, говориш така, сякаш ти не си един от нас или може би наистина не си !
108
1
 
17
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Сит на гладен не вярва. Вие, които наричате другите хрантутници, и сте с"оправено" положение, не мислите ли, че че те не са такива по собствено желание? Държавната машина е сложена там, не за красота а да създава условия за поданиците си.не може всичките да са образовани, предприемчиви, умни. Който няма образование има ли къде да работи като кравар, овчар, общ работник? Срамна работа няма има срамно заплащане. голяма част от доходите идват от сивия сектор. Липсва толерантност, липсва уважение.
107
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подкрепям ! Всички здраво мислещи родители трябва да станат и да покажат, че това не може да продължава повече!
106
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разберете, че същината не е само в доходите. Аз имам добри доходи, карам прилична кола, но я карам по същите разбити пътища, после слизам и се движа по същите разбити плочки и кал и сред същите озверяли нeчoвeци. И аз се ядосвам със същата гнycна администрация и имам за съседи умствено изостанали селяни. Който иска така да премине животът му, да стои в България. Може и деца да създаде.
105
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разберете, че същината не е само в доходите. Аз имам добри доходи, карам прилична кола, но я карам по същите разбити пътища, после слизам и се движа по същите разбити плочки и кал и сред същите озверяли ***. И аз се ядосвам със същата гнycна администрация и имам за съседи умствено изостанали селяни. Който иска така да премине живота му, да стои в България. Може и деца да създаде.
104
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За това ли министърката на туризма ходи на крака в Москва да се моли за руски туристи, щото без руските туристи сте си живи умряли от глад.
103
2
 
13
 
! Отговори
до 105 преди 5 години
Чел си - *** не си разбрал!Жената иска от прецедент - да създаде нова норма!Бюджета е не само за управляващата мафия - той трябва да е за народа!Не този с гюбеците - а този работещ за тях ( роми и управляващи)И една будна да има - ще я засипете с лaйнaТипично по български - "Не е важно ти да си добре - а она да е зле!"
102
3
 
9
 
! Отговори
Handel преди 5 години
До Анонимен 99: Научи си урока, руско ***. Миналата година в България са влезли 8,800,000 чужденци, от тях само 600,000 са били руснаци.
101
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доста ромопитеци са си изакали "мненията". Понеже са любим електорат и са обгрижвани...Но...Не може цял живот само да теглиш каруцата, а други само да се возят.Скоро возещите се "хора" ще бъдат пометени в гетата им.
100
3
 
11
 
! Отговори
Ами ако преди 5 години
До Анонимен 61Човече,утре може и ти да се инвалидизираш,никой не е застрахован...Ами тогава и ти ще ревнеш за помощи.Хората съдят и критикуват докато на тях не им се случи.Как може да съдите инвалид!!?На него и без това му е тежко,седнали на инвалиди да завиждат и да им гледат в купичката!Не ви ли е срам, не ви ли е страх!....!Да ,всеки търси да подобри живота си,и за това се налага да предяви някакви претенции,няма друг начин.
99
10
 
6
 
! Отговори
Handel преди 5 години
статията пак е лъжлива и нищо не казва, че по същество жената иска да получи от бюджета *незаработени* пари, т.е. поради това, че мъжа и се е запилял по някакви диви държави, тя решава, че бюджета и е длъжен. Вярно, единичен случай и за сравнително малко пари, но законите са за всеки. Защо тя да може да получи незаработени пари, а 7-8 милиона българи да не могат? Да не говорим, че тези пари, колкото и малко да са, по същество ще са отнети от пенсията на моята баба, която тя е *заработила*! Защо?
98
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 103Изми ли пода на кланицата на Гергов?Събра ли карантиите?Виж шкембето - може да го изнесеш естимаро, и да врътнеш 1 чорбица на ромчетата ти!
97
6
 
3
 
! Отговори
Демократ преди 5 години
Не е виновна демокрацията, ГЕРБ са виновни! За щастие живеем в демокрация и можем да ги сменим с БСП или ДПС, или някой от другите или с новоте които ще ни дойдат точно преди избороите и тогава всичко ще се оправи, ако не се оправи на следващите избори пак ще ги сменим. Демокрацията е най-съвършената система.
96
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНикой няма да ви пусне в Русия. Русия няма нужда от вас. Русия увеличава населението си и територията си докато ЕС се разпада а България изчезва.
95
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държава в която на власт са хора с прякори ( Винкели...Тикви...Доктори...Очи ...).огън да я гори!
94
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 95Ти гледай да не те види мутрата ти шеф, че се скатаваш...че не само ще ти ореже 500лв. заплата...ми може и да те нарита
93
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не бяха руските туристи щяхте да виете от глад.
92
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Друго еСравнението със социалните помощи за хрантутниците си е много на място. Оказва се, че те са по-ценни, от детето на онзи, който е изгубил съпругата си или съпруга, но не е изоставил детето, а си го отглежда сам и го прави човек. Детето на такъв съвестен овдовял родител трябва да получава пенсия, разбира се!
91
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 55Спасението е Терминал 1 и Терминал 2. ГЕРБ погребаха България...2017г е рекордна от 13 години насам по брой сключени бракове.Терминал 2 и право в Масква!
90
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 51Според репортаж на германската държавна телевизия WDR, 90% от пpocтитутките в Германия идват от БългарияА в действителност идват от Русия.