България без бъдеще: Родители обявяват война на държавата

Децата без родители – изоставени и от държавата
30 апр 2018 10:30,
154

На 1 май в 11 часа пред Народното събрание родители ще обявят война на държавата и "ще почетат паметта на бъдещето на България". Това е част от мотото на протеста им. Според тях, ако държавата продължава по пътя, по който е тръгнала, ще престане да съществува.

Златина Хаджипанайотова, юрист и родител на 3 деца, които са полусираци, обясни за сетен път, че те са останали без наследствена и персонална пенсия. А причината за това са 4 месеца липса на необходим стаж за наследствената пенсия, защото починалият им баща е работил в трети страни от където стажът не се признава.

Още по темата

"Призовавам всички настоящи и бъдещи родители да застанат тук, пред тази сграда, за да подкрепят нашето събитие, защото ние тепърва ще изискваме от тази държава промяна на приоритетите ѝ. На първо място трябва да бъде българското дете и неговите права", каза Хаджипанайотова пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Емили Михайлова е на 19 години и не получава никаква пенсия, защото преди да почине баща ѝ не е събрал необходимия трудов стаж.

"Баща ми почина през 2016 година, малко след това си пуснах документите в НОИ, където ми казаха, че нямам право да получавам, поради липса на стаж от страна на баща си, който когато почина беше направил 12 години с над 70% инвалидност, тоест той няма как да работи, но държавата това не я вълнува реално", разказа младата жена в ефира на "България сутрин".

Тя каза, че въпросът е чисто морален, защото става въпрос за малко над 100 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
7
 
7
 
! Отговори
До циника преди 5 години
И какво като са ти върнали пари? Това не те прави по-малък предател.И по-малък комплексар-щом в анонимен форум се хвалиш колко си преуспял.За кой работя си е моя работа-със сигурност стандарта ми на живот е доста по-висок от миячите на чинии в Германия.
68
12
 
4
 
! Отговори
Циник до 69 преди 5 години
Мога - вися!И сега съм на работа...рахат шефовете ги няма.Ти с какво ще се похвалиш голтак?С бързи кредити...или с изтъркани билетчета?
67
11
 
11
 
! Отговори
Циник до 65 и 66 преди 5 години
След като се роди малкия - ни върнаха 4800? данъци! До умника с 66 - на вас колко ви връщат - от 5те най-дългия?И такива като теб - е по-добре да си стоите в България - все някой трябва да работи за Гергов , Нинова и Пеевски! Все някой трябва да плаща за помощите на ромите!Даже не е смешно да сравняваш България с Германия - жалко е!
66
3
 
12
 
! Отговори
До 63 преди 5 години
А че си предател спор няма.По цял ден висиш във форума да ни обясняваш колко си успял и какви лузъри имало тук.Пиши в немски форум-нали вече си бюргер.Чий го дириш при лузърите?
65
1
 
8
 
! Отговори
до 46 преди 5 години
Човече, ти заминавай за Русия! А тук какво може да направи ли? Може примерно да не краде нашите данъци, 18 милиарда ДДС, 1 милиард здравни осигуровки, 4 милиарда от КТБ, неизвестно колко от обществените поръчки - Асфалт, стиропор, граничната ограда, пишман ремонтите и много други. Това са все народни пари, преминали вече в ръцете на престъпното мафиотско управление. Ето за това говорят родителите! А останалите бетонни глави, явно тези неща не ги разбират, а говорят или за соца или за навън.
64
7
 
10
 
! Отговори
До 63 преди 5 години
Като е толкова хубаво за майките в Германия защо раждаемостта им е по-ниска и от българската? И се вдигна в последните години заради бежанците и ц..иганите от Източна Европа.
63
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В нормалните държави има данъчни облекчения - не вземаш 100 лева помощ,но ти остават 200 евро повече от твоята си заплата. Кое е по-правилно ?
62
8
 
8
 
! Отговори
Трактор преди 5 години
Много луди за пенсия се навъдиха напоследъкче и за децата си вече пенсии искатто хубаво ама такива като мен работещи останахме малко, няма кой да изкарва толкова много пенсии
61
4
 
14
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Всеки - сам си решава! В България - 17? детски ( и то май само ако доходите на родителите не превишават някаква сума ) в Германия 200? ... и данъчни облекчения. Докато се дърлите кой е родолюПец , и кой предател - живота си тече - и минава покрай вас... децата ви излизат ( ако изобщо ) с никому ненужни дипломи от нароилите се университети у нас. Лесно е само за синовете и дъщерите на мутри и партийци!
60
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако протестират за ниво на образование, здравеопазване, паркове и площадки, детски градини, транспортни улеснения за децата ги подкрепям напълно. Ако е за социални помощи, абсолютно неправилно. Редно е да има данъчни облекчения за родителите, а не помощи на глава. Тогава се стимулират да имат деца нормалните работещи хора
59
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никакви помощи за никой и да не се събират такива социални осигуровки, които хората които работят наистина не виждат, а паразитиращите етноси и бюрократи вземат като солидни привилегии и пенсии. Какви са тези помощи с поколения. Госпожицата която е на 19 и се оплаква, че баща и бил инвалид и тя сега не вземала пенсия. Ами мило, ти си над 18, баща ти само е вземал от системата, сега и ти ревеш... Държавата е редно да праи детски градини, училища, здравеопазване, не да храни 30% от населението
58
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СРАМ СРАМ И ПОЗОР.ВЧЕРА В ОБЕЩАНИЕТО ПО БНТ ИВА ДОЙЧИНОВА Я РАЗКАТА НАЩА ЕВРОПРЕДАТЕЛКА *** МАЙДЕЛ.И Я ХВАНА НА КЪС ПАС ЗА ДВОЙНИЯТ СТАНДАРТ НА ДЕТСКИТЕ ХРАНИ ПОПИТА Я ЗАЩО СМЕ ВТОРО КАЧЕСТВО НИЕ И НАЩЕ ДЕЦА И ИЗВАДИ ФАКТИ НА СЪСТАВКИТЕ НА ХРАНИТЕ НАШИ И НА ЗАПАДНО ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ ЗА ХРАНИ НА ДЕЦА.И ТАЯ СЕДИ И СЕ ЛЕДЗИ ИГРАЕЛА В БРЮКСЕЛ НАРОДНО ХОРЦЕ.И си Спазила Обещанието.СРАМ И ПОЗОР.!!!
57
3
 
20
 
! Отговори
трагедия преди 5 години
Българите и да работят и да не работят накрая нищо не вземат. Не така седи обаче въпроса с *** ни съграждани,които в по-голямата си част са абсолютно здрави и получават инвалидна пенсия за най-тежко болни и всякакви други помощи и обезщетения,които съществуват! Отделно дето им плащаме и тока и водата и какво ли не още.Но сами сме избрали да е така,малко ни е явно!
56
1
 
25
 
! Отговори
Баща преди 5 години
Ей това интернет специалистите сте страшни съдници на характери. Жената е подела инициатива, не се крие зад псевдоними, а е застанала пред камерата, за да подтикне всички българи, които ги е грижа за бъдещото на България и най-вече ги е грижа за техните деца и искат нормален живот за тях. Аз лично ще отида на протеста не защото ме интересуват социалните придобивки, а защото искам държавата да припознае децата ни като общо благо, а не като товар ! Една държава без народ не е никаква държава !
55
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
гербери вие сте срам и позор пред света хората ще ви изметът
54
10
 
3
 
! Отговори
Работодател либерал преди 5 години
Предлагам да се създаде либерален климат за бизнеса и капитала, а за работмиците да се въведе прогресивен данък както е на запад при развитите цивилизовани страни където работниците плащат прогресивен данък а за дивидетнти, запасени права, акции и данък капитал са символични. Така който взима по-голяма заплата държават ще взима от от него и ще дава на майките с деца, така е справедливо при либералния капитализъм.
53
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спасението е Терминал 1 и Терминал 2. ГЕРБ погребаха България...
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виновни са данъците! Предлагам да се отменят всички данъци и работодателите да плащат на майките!
51
1
 
29
 
! Отговори
киро преди 5 години
едно време данъка е бил 10% при турците, и то я го вземат я не!А сега имаш пряк данък около 40%.Отделно за всичко плащаш 20% ДДС.И дефакто сега държавата взема над 60-70% от парите които си изработил и ги дава на престъпници, крадци или на същества които се развъждат като бълхи
50
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според репортаж на германската държавна телевизия WDR, 90% от пpocтитутките в Германия идват от България.