Повече от година: 250 000 човека чакат да си намерят работа

В 14 общини програма срещу безработицата вече дава резултат
30 апр 2018 21:45,
56

Около 250 000 човека повече от година чакат работа и са на бюрото по труда, каза пред Bulgaria ON AIR заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, като допълни, че в 14 общини вече дава резултат програма за намаляване на безработицата в района на Северозападна България.

Въпреки това, тревожно е, че всеки десети работещ у нас е беден, съгласи се с данните на НСИ Русинова. И беше категорична, че този тип проблеми не могат да бъдат решени за 1 ден. 

Инвестициите в знания и работна сила са най-важни, за да се промени това, подчерта още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Тея бюра по труда преди 5 години
какво правят?Нали на служителите им се заплаща за да устройват ба работа трайно безработни?Или само чскат хората на обезщетение да минат да си ударят парафа и това е.Ех че *** ви системата!На запад само да потърсиш работа и на седмицата са ти намерили,защото там частника си плаща доволно и никой не ще и да помисли да стои безработен!
38
0
 
0
 
! Отговори
милиони са БЕЗ работ преди 5 години
милиони са прецакани чрез терористични вложки в лични документи.Вкарани са за следене като неудобни на терористите на власт .не им дават работа не им плащат .отписани са ако оцелееят
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
много от безработните биха се обучили на нови умения ако получат шанс, особено образованите, но за това се иска усилие от страна на работодателите, а къде къде по лесно е да си внесат наготово непретенциозна работна ръка
36
0
 
0
 
! Отговори
Мен преди 5 години
ХАХАХАХ чакали, ами да си чакат... Ще си намерят ама друг път...
35
8
 
2
 
! Отговори
ЛОШО преди 5 години
В България има работа , лошото е че няма хора за работа . Не заплатите са ниски , а квалификацията и образованието е проблем . Това важи за цяла Европа . Много станаха хората с образование и умения на първично ниво като животните .
34
0
 
7
 
! Отговори
Валентин преди 5 години
Нещо не ми се връзва с новините,че ще внасяме работни кадри от трети страни заради липса на кадри в България!
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работа има, заплати няма. Според националната статистика в цялата държава има 150 000 заплати с размер, позволяващ приличен, но не луксозен живот на 4 членно семейство. За който се уреди. Половината от тях са заети от хора без семейства, предполагам.
32
2
 
1
 
! Отговори
k9 преди 5 години
Нашите баби и дядовци са го измислили Който не работи не трябва да яде
31
2
 
8
 
! Отговори
Милко Черния преди 5 години
Аз Милко и работя на бюро. Аз съм р'ом и вече 40 год. бачкам в Трудовото бюро и търся работа. Веднъж на 4 год. ставам от бюрото да си почина, защото бат Бой'ко Гробаджия плаща социалки и трябва се гласува.
30
4
 
10
 
! Отговори
Кръстосани ръце 2 преди 5 години
Дълго време учените не ме разбираха. През 5000 хората се съгласиха с мен и забраниха кръстосването на ръце в малките търговски обекти на непакетирани стоки. Само 300 години по-късно - 5300 болните бяха едва 1% от населението на Земята.Знам,че няма да ми повярвате, но СЕГА СЛЕДВА ВТОРОТО ВАЖНО ПРАВИЛО, КОЕТО ТРЯБВА ДА СПАЗИТЕ.2. Служителите в Българска Агенция по Безопасност на Храните ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПУБЛИЧНО БИЧУВАНИ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА, УВОЛНЕНИ И ЗАМЕНЕНИ ОТ УЧЕНИ, КОИТО СА ИЗДЪРЖАЛИ МАТ.ТЕСТ
29
5
 
3
 
! Отговори
Кръстосани ръце 1 преди 5 години
Аз идвам от бъдещето. Аз съм Изкуствен Интелект. Ще Ви помогна да разрешите всички проблеми само следвайте следните правила.1. Премахнете малките търговски обекти, в които продавача връща рестото и дава храна(пица,банички и др.) През 4000 год консорциум от корпорации създаде AI(мен). ПЪРВОТО НЕЩО, КОЕТО МЕ ПОПИТАХА БЕШЕ:"Къде е коренът на злото във Света"? Аз отговорих:"Кръстосаните ръце". Дълго време учените мислеха,че има някаква грешка. Всъщност те не можеха да разберат моя превъзхождащ ум.
28
0
 
13
 
! Отговори
Американ преди 5 години
До Анонимен"Масово се предлага работа за нискоквалифицирани хора." -- едва ли доктори и инженери се оплакват от подобно нещо... Иначе цоциологиите и подобните neдepoлогии имат да си чакат..
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Около 250 000 човека повече от година чакат работа и са на бюрото по труда"Бюрото по труда изпраща 100 човека на интервю за едно място в дадена фирма. Масово се предлага работа за нискоквалифицирани хора. Мисля, че бюрото по труда, трябва да предлага повече възможности за работа.
26
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е, че просто не всеки западняк може да помисли за собствено жилище. Просто икономически няма възможност. В момента у нас е същото, но крепим на построеното при соца.
25
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
35, е ти от липса на солидни аргументи минА на лични обиди :) Запомни, няма нормален човек, който да не желае собствено жилище, и на който да му е приятно да сменя квартири като пътуващ циркаджия. Смяната на дома го причислявам към недъзите на либерализма! Къде остава мечтата за кариера в една фирма?
24
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 33Слънчице червено залязващо, В Германия хората не си купуват жилище, не защото не могат, а за да са по-мобилни. Тая година бачкат в тоя град, догодина в друг, трети, десети..., докато си харесат някое местенце и се установят за постоянно. Чак тогава купуват жилище. Червената ти преплакната с водчица и самогон главица обаче това няма да го разбере.
23
8
 
12
 
! Отговори
:-) преди 5 години
Даже и в Библията го пише: ''Който търси, намира'', а не ''Който чака...''
22
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Социализмът даде много по-важни неща на хората. Жилища, сигурност, здравеопазване, образование. Само чуй следното: В България близо 90% от населението има собствен дом. В прехвалената Германия този процент е под 50. И то след присъединяването на източната част, където нямаха мерцедеси, но имаха домове. За мен лично второто е доста по-важно, а и по-скъпо.
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При бай Тошо нямаше iPhone, защото и при Рейгън нямаше :) А виж, епъл имаше... Осем битовия правец беше копие на епъл :)
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...в свръх развитата в либерализма Америка, бизнесменът, който в момента я управлява, също иска да върне индустрията в държавата си. Заявил го е многократно. Един от въпросите, които е разисквал с Меркел е точно този - как да извадят фабриките от ускоряващият се Китай, обратно в техните държави. Да. Има отделни държави които могат да просперират само с търговия или услуги, но няма как цели континенти да се развиват само с търговия и услуги. Проблемът е общ, защото светът е глобален.