Повече от година: 250 000 човека чакат да си намерят работа

В 14 общини програма срещу безработицата вече дава резултат
30 апр 2018 21:45,
56

Около 250 000 човека повече от година чакат работа и са на бюрото по труда, каза пред Bulgaria ON AIR заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, като допълни, че в 14 общини вече дава резултат програма за намаляване на безработицата в района на Северозападна България.

Въпреки това, тревожно е, че всеки десети работещ у нас е беден, съгласи се с данните на НСИ Русинова. И беше категорична, че този тип проблеми не могат да бъдат решени за 1 ден. 

Инвестициите в знания и работна сила са най-важни, за да се промени това, подчерта още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
19
 
8
 
! Отговори
Тъпан преди 5 години
До Анонимен "Абдале, при соца за 30 години се построи енергетика, от нулата"Да, ама като сте били толкова големи строители, що не построихте Интернет бе? Що при бай Тошо нямаше Лаптопи и iPhoni?Що даже ПРАВЕЦ-82 ходу Марангозов да го краде от Apple ][?Айде бегай се скрии. И заводите произвеждаха такива ***, че ако не беше необятния СССР пазар, дето и *** нямаха, никой нямаше 1 ст. да плати за тия ***.Не си мисли, че всички сме склерозикато теб и помним само банкетите.
18
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абдале, при соца за 30 години се построи енергетика, от нулата. Минаха вече 30 години либерална икономика и към тая енергетика не се добави и един значим проект, с изключение на машините за източване наречени веи. Няма и да има нищо значимо. Ще се кара докато тая система окончателно рухне. После внос от Турция, по-специално от руските аец! Не напразно едната турска аец е близо до Резово. Турците са в пъти по-далновидни от нашенските пишман политици.
17
3
 
11
 
! Отговори
гого преди 5 години
а иначе безработица клоняща към 0, по скоро наглост на управляващия елит клоняща към безкрайност...
16
0
 
2
 
! Отговори
един и същ трол преди 5 години
Ти си същият човек, писал дузина коментари под новината за двете ученички лесбийки.
15
5
 
26
 
! Отговори
До тъпан преди 5 години
При соца имаше фабрики! Сега има офиси и лабава търговия. Ако мислиш, че търговски работник може да изработи същия принаден продукт, както индустриалния работник, значи ти липсват базисни икономически познания. Затова и не намирам за рационално повече да ти отговарям. Запомни едно! Най-вискока обществена стойност се създава в индустрията! Банките могат да създават и по-висока, но не е обществена. Затова и в бъдеще Китай ще изскочи много нагоре, а Европата ще продължи да деградира.
14
3
 
10
 
! Отговори
един и същ трол преди 5 години
Да не говорим, че кумирът ти Борисов е бивше кoмyне.
13
6
 
0
 
! Отговори
един и същ трол преди 5 години
Пише. Човече, претани! Ай Пи адресът ти лесно може да се провери.
12
10
 
8
 
! Отговори
Тъпан преди 5 години
До АнонименКакво се работеше бе, ти си бил някой партиен секратар сигурно, дето е пишел отчети до партията.Всички се клатеха краката и гледаха да им мине работното време, а ако могат нещо да докопат да откраднат - още по-добре.Създаваха се безброй служби и службици за кой ли не, правеха са банкети като за световно и всичко това с кредити, дето още връщаме....А ти стига си спамил тук, бягай да правиш плакати утре за Манифестацията 😃
11
2
 
13
 
! Отговори
До 10-Анонимен преди 5 години
Познато ли ти е : Ние ги лъжем че работим,те ни лъжат че ни плащат" Това беше.Като работихме яко защо не надминахме Австрия,Холандия,Белгия,Дания,Люксембург,Швейцария,Норвегия,финландия,Швеция все страни от нашата черга които работеха нормално не яко.И защо ние банкрутирахме 89та ,а те просперираха.И защо бай Тошо каза че нашият строй е недоносче.Нещо нещата не се връзват с твоите заключения.
10
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В икономиката започва да се забелязва голям дефицит на работна ръка. Включително и при високи заплати. Няма кой да работи. Работната сила отиде навън. Проблемът е огромен и е труден за решаване, защото ние, като член на ес, имаме свръх тежка процедура за назначаване на работници от страни извън общността. А от общността пък никой няма да дойде да работи в най-бедната държава. Омагьосан кръг!
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз чакм помощите.
8
6
 
7
 
! Отговори
един и същ трол преди 5 години
Пише по няколко коментара. Дано поне да му плащат добре от партийната централа на ГЕРБ.
7
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В billa търсят хора...
6
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
45 години в тая държава се работеше яко! Построеното тогава още не може да се изкраде!
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
....и са основно от малцинството. Те нямат намерение да започват работа, щот на помощи е по-гот.
4
2
 
17
 
! Отговори
Споко!!! преди 5 години
Сега летният сезон като се отприщи- 2500-3000 лв заплата на месец. Ден година храни. Добре,че са нашите "щедри" хотелиери. Забогатяхме
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз чакам 15 години - за заместник министър, но все някой друг сяда на стола.
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бля бля бля...Поредната изказваща се куха лейка от кохортата на малоумняците...
1
3
 
26
 
! Отговори
X преди 5 години
Ай не се прави на остроумен, и аз съм бил 1 година без работа, знам какво е да удряшна камък и нещата да се случват само с връзки.