Пропаганда или помощ за болните? "За" и "против" марихуаната

"Поздравявам македонците, че откриха топлата вода", коментира Спенс
30 апр 2018 16:30,
55

Македонският премиер Зоран Заев потвърди, че първият му братовчед е купил оранжерия, в която се отглежда канабис и заяви, че е етично и разрешено от закона да се произвежда лекарство от канабис.

"Меко казано съм леко шокиран. Грубият и нецивилизован начин, по който се пропагандира отглеждането, разпространението и приложението... твърде е притеснително", заяви специалистът по лечение на зависимости д-р Александър Канчелов пред Bulgaria ON AIR.

Той е съгласен, че марихуаната може да се използва за медицински цели, когато е от полза за пациента. По думите му в медицината се използват далеч по-опасни субстанции.

"Големият въпрос е защо толкова много се вдига шум? Зад това има съвсем други интереси. Не виждам причина марихуаната да бъде пропагандирана толкова широко извън медицината", каза още психиатърът.

Д-р Александър Канчелов подчерта, че в световен мащаб алкохолът и тютюнът нанасят най-голяма вреда.

"Поздравявам македонците, че откриха топлата вода, чакаме и ние да я открием. Най-малкото на онкоболните могат да им пуснат по-лек режим - доказано е, че това помага. Тревата маха стреса от организма", коментира рапърът и продуцент Станислав Найденов - Спенс.

"Пропагандата за алкохол и цигари не е ли навсякъде - да не би да са по-малко вредни от марихуаната?! Не говорим за пропаганда на марихуана сред подрастващите. Марихуаната не е наркотик", подчерта рапърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
4
 
! Отговори
THC...;) преди 5 години
Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше"Колко? -Пет! -Какво пет?! - Ами какво колко?!"Л Е Г А Л И З А Ц Я!!!
50
4
 
6
 
! Отговори
Zv. преди 5 години
Ами те и в аптеките продават опиати,доста по-сериозни от канабиса.Разстреляйте производителите или тези,които търгуват с тях.Паляци,прочетете малко научна литература!
49
11
 
3
 
! Отговори
цигарите миришат преди 5 години
ама марихуаната направо смърди ! В радиус от 10 метра смърди на гадно !
48
10
 
5
 
! Отговори
стига бе ееей ! преди 5 години
Не ми занимавайте с нарокамнските деликатеси - канабис ,манабис и разни други бок.луци !
47
1
 
3
 
! Отговори
Урантий преди 5 години
Проблемът в България,относно легализирането е в това,че всички ,,политически клубове картели''/разбирайте партии/,искат само те да захапят лицензите и монополът.Ако тръгне да се легализира,съвсем закономерно някои хора ще си тръгнат,без да се върнат.От ,,Хедес'' имам в предвид.
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До VictimizedВсички са зависими от какви ли не дрънкулки...Аз не съм зависим от нищо
45
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До VictimizedТи ненормален ли си бе ?! Кой ще ти позволи да отглеждаш опиати !?Ако има такива държави ,то значи там на власт са нарко зависими политици !
44
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 42Разрешаването на дрогирането е косвено признание, че "от горе" вече нямат контрол и влияние над съзнанието на хорото, което налага вкарването на "допълнителни средства за контрол"!Амин!
43
0
 
13
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Всички са зависими от какви ли не дрънкулки. Тези които пушим точно тея дрънкулки не ни интересуват. Аз имам нужда от компания приятели, и нищо повече. Вие пийте спирт и ходете на шопинг. Ако ще забраняваме зависимости да караме по ред- алкохол, хазарт, цигари, телевизия, кафе, интернет, мобилните телефони, спорт, игри, секс........Няма да ми стигнат символите да изброя от какво е зависим модерния човек. Зависим е най-вече от едни хартийки дето ги печатат евреите....
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дрогираните са зависими! --> Зависимите са лесно управляеми! --> Лесно управляемите са "удобни" !Извод: "Отгоре" вече се страхуват от Масите и Тълпата! Защо се страхуват? Знаят какво са направили с масите !
41
1
 
10
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Няма политик, власт имащ, полицай или пък още повече илитерати дето пишат по форумите за стотинки, който да ми забрани да ползвам нещо което расте свободно в природата."тогава само аптеките да имат право да го отглеждат и произвеждат !"Да, това е другия проблем, тревата не може да се патентова както лекарствата, за това и е трудно да може само определени кръгове да я произвеждат. За тревата ти трябва поляна и слънце, за аналгина лаборатория, усещаш ли каква е разликата папагал ?
40
8
 
4
 
! Отговори
нарко пропаганди преди 5 години
Щом канабиса ще се ползва с лечебна цел ,тогава само аптеките да имат право да го отглеждат и произвеждат ! От къде на къде всеки ще отглежда канабис ?! Все едно всеки да започне нерегламентирано и не лицензирано да произвежда аналгин ,защото аналгинът се ползва с лечебна цел ?!
39
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПЪРВО ПУШЕНЕТО Е ВРЕДНО!КАНАБИСА ИМА ВРЕДНИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ КАТО ВОДИ ДО ЗАТЪПЯВАНЕ ДОКАЗАНО Е НАУЧНО!
38
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
dolna propaganda
37
2
 
8
 
! Отговори
канабис! преди 5 години
правилния термин е канабис, а не марихуана!
36
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
наркомански пропаганди
35
1
 
2
 
! Отговори
ХХ преди 5 години
Анонимен 32До Ще ви кажа и другоА истината е че най ефективно и най безвредно е да се консумира чрез ядене... Амин!Драги - това го предложи на веганите. Те и без това нямат акъл. Лично аз не виждам, кой би се правил на крава!!!
34
1
 
18
 
! Отговори
АЗ преди 5 години
За средностатистическия чалгар, гласуващ за ГРОБ, марихуаната и хероина са едно и също. Според тях трябва да се пие ракия или бушмилс и да се делят пакети със салфетки в някоя чалгарска дупка. Всичко друго е наркомания.
33
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ( '_' )добра клапа за изпускане на парата, която плебса трупа в ежедневието си...за да "не виждат" офцете, реалната картина.затова и северните корейчета са им дали да си я поемат ... за да не виждат колко е загладил косъма техният кимчо.баси как се прокарва това, за което се знаеше отдавна...
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ще ви кажа и другоА истината е че най ефективно и най безвредно е да се консумира чрез ядене...Амин!