Пропаганда или помощ за болните? "За" и "против" марихуаната

"Поздравявам македонците, че откриха топлата вода", коментира Спенс
30 апр 2018 16:30,
55

Македонският премиер Зоран Заев потвърди, че първият му братовчед е купил оранжерия, в която се отглежда канабис и заяви, че е етично и разрешено от закона да се произвежда лекарство от канабис.

"Меко казано съм леко шокиран. Грубият и нецивилизован начин, по който се пропагандира отглеждането, разпространението и приложението... твърде е притеснително", заяви специалистът по лечение на зависимости д-р Александър Канчелов пред Bulgaria ON AIR.

Той е съгласен, че марихуаната може да се използва за медицински цели, когато е от полза за пациента. По думите му в медицината се използват далеч по-опасни субстанции.

"Големият въпрос е защо толкова много се вдига шум? Зад това има съвсем други интереси. Не виждам причина марихуаната да бъде пропагандирана толкова широко извън медицината", каза още психиатърът.

Д-р Александър Канчелов подчерта, че в световен мащаб алкохолът и тютюнът нанасят най-голяма вреда.

"Поздравявам македонците, че откриха топлата вода, чакаме и ние да я открием. Най-малкото на онкоболните могат да им пуснат по-лек режим - доказано е, че това помага. Тревата маха стреса от организма", коментира рапърът и продуцент Станислав Найденов - Спенс.

"Пропагандата за алкохол и цигари не е ли навсякъде - да не би да са по-малко вредни от марихуаната?! Не говорим за пропаганда на марихуана сред подрастващите. Марихуаната не е наркотик", подчерта рапърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
14
 
! Отговори
Ще ви кажа и друго преди 5 години
Българина като чуе марихуана и почва да си въобразява разни глупости.Най невежите мислят че наркоманите си инжектират трева. Хаха :) това лично съм го чувал.Или че я шмъркат.Повечето хора си мислят че тревата може да се пуши само като цигарите. Реално това е най вредния начин за употреба.А истината е че най ефективно и най безвредно е да се консумира чрез ядене. Прави се извлек със мастни киселини. И този извлек може да се добавя към храни, да се готви със него или да се приема директно.
30
6
 
2
 
! Отговори
58939 преди 5 години
тревата не е вредна, но нуждата от използването и показва слабост на психиката /характера и като цяло не е за хора с по-големи цели в живота ( изключвам, тези които наистина са болни от по-тежки заболявания ) :)
29
2
 
20
 
! Отговори
( '_' ) преди 5 години
Истерията около марихуаната е заради това, че тя се отглежда супер лесно - почти е диворастяща ,а пък е добра клапа за изпускане на парата, която плебса трупа в ежедневието си. От тук следва, че трудно може да се контролира( разбирай - да се печели от нея ,ако е легална), защото всеки ще си я отглежда легално и няма да им купува нито цигарите, нито алкохола, нито твърдите наркотици. Другото са лъжи и лицемерие.
28
2
 
16
 
! Отговори
Ще ти кажа преди 5 години
Ами канабиса например има има десетки да не кажа и стотици приложения във индустрията. Най качествената хартия се прави от канабис. Семената на канабиса имат изключително високо хранително съдържание, и са много полезни. От нанабис могат да се правят био горива (дизел) също и няколко вида био пластмаси които са заместител найлона и полиетилена. Има още много но да не ги изреждам, имате google търсете!Отделно че тези растения премахват депресии и стимулират креативнато и творческото мислене
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам племенничка, която е аутист. Получава тежки кризи и единственото спасение е маслен извлек от канабис. Близките ми откриха това лекарство, след като прочетоха за изследванията на израелски учени. Но за съжаление е много неприятно, че за да го осигуряват редовно попадат под ударите на закона и са принудени да се крият. Крайно време е държавата да реши този въпрос.
26
3
 
13
 
! Отговори
nina преди 5 години
#17,Додо Никотинът е много по-голям наркотик от марихуаната,с почти 100 % пристрастяване.При марихуаната пристрастяването е под 30 %,като хората,които могат да се пристрастят към трева,принципно могат да се пристрастят към кафе/цигари/шоколад,алкохол и тнт.От марихуана никой не е умрял.От цигари и алкохол-хиляди,всекидневно.Прочети малко повече по въпроса за наркотици,зависимости,пристрастяване,преди да пишеш глупости.
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Добре нозащо най големите противници на марихуаната са точно хора които никога през живота си не са опитвали нито един природен "наркотик" но в същото време редовно се наливат със концентрати и пушат по една кутия цигари на ден?.. Не пуша, не пия! Със тези растения освен че могат да се излекуват много болести и проблеми, могат да се извлекат и много други ползи...И в какво се състоята тези "много други ползи"?
24
4
 
10
 
! Отговори
Добре но преди 5 години
Някой може ли да ми обясни защо най големите противници на марихуаната са точно хора които никога през живота си не са опитвали нито един природен "наркотик" но в същото време редовно се наливат със концентрати и пушат по една кутия цигари на ден?Тревата, гъбите, салвията, дмт и др.... това са магически растения - подарък от природата! Със тези растения освен че могат да се излекуват много болести и проблеми, могат да се извлекат и много други ползи.
23
3
 
13
 
! Отговори
Въпрос към 4 преди 5 години
Относно десетте ферми за марихуана в България, искам да попитам, къде у нас се произвеждат и може да се закупят лекарства с медицинска цел, произведени от марихуана? Става въпрос за болни от Глаукома и Паркинсон. В чужбина има такива лекарства с голям ефект при тези болести, но има ли и у нас? Кой и къде може да предпише тези лекарства?
22
13
 
7
 
! Отговори
Предложение : преди 5 години
да се разреши за използване "за медицински цели" Атомната бомба. Предимства: бързо излекуване на милиони пациентиНедостатъци: продължително действие във времето и пространството на е фекта от лечението, при което на докторите ще им се наложи да живеят "при специални условия" или просто да напуснат лечебното заведение, наблюдавайки го в околоземна орбитаАмин!
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
19,в щатите всеки може да си купи свободно оръжие и да стреля по когото си иска.Затова там всеки ден се случват ужасни неща.Затова не ни сравнявай с тях,защото и без това останахме малко.
20
2
 
4
 
! Отговори
До 16 преди 5 години
Е в това е цялата работа.Никой не мисли за здравето на хората,а само за бизнес.От производителя като теб до дилъра на улицата.А живота на децата?Дреме ви.
19
5
 
19
 
! Отговори
Иванов преди 5 години
Искам да запитам и друго - нашите медици някакви по-умни ли са от тия в Щатите и Европа, които са дали зелена улица на марихуаната. Много е странно. Излиза че медиците в десетките развити държави, които са преценили че марихуаната е велико лекарство и са я освободили, са някакви ***, които нищо не разбират. А нашите чугунени глави са велики специалисти. Пиша това защото политиците слушат медиците по тия въпроси. Но като знам колко са задръстени и двете прослойки - скоро няма да стане.
18
14
 
2
 
! Отговори
до Додо преди 5 години
Наркотик е ДОДО .Кво те бърка теб.Нали ти не пушиш ,както и аз.Да му мислят тея които взимат.Ако го узаконят и разбираш от земеделие сигурно би се захванал да отглеждаш.Кво лошо има в това.Всеки сам прави своя избор.Аз лично бих продавал Хероин на бременни ако е законно и печеля добре!
17
16
 
9
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Мдаа, всякакви "спИцялисти" ще ни отварят и обЕсняват коолко е полезна марихуаната и как всички, които мислим различно сме прости, глупави, провинциалисти, расисти, назадничави, ислямофоби, хомофоби, врагове на ЛГБТ "комюнитито" и т.н. високопарни термини от речника на ***-Ционисти. Едни от тях го правят с цел някаква облага, други от страх да не ги помисли някой за селяни или старомодни, трети от чиста, 100%-ва глупост! Истината е една - Марихуаната е НАРКОТИК който пристрастява. Точка!
16
4
 
16
 
! Отговори
до 11 преди 5 години
Аз коментирам като Земеделски Производител.Бих се захванал с този бизнес ако се узакони Марихуаната.Имам познания в областта ,също и контакти с производители на семена в Холандия .Познавам и фермери от които ще почерпя опит за да предложа най-добрия продукт на пазара в България.В момента повечето трева е некачествена ,да не говорим че и слагат химикали за по силен ефект.Което я прави опасна за хората.Ако държавата го узакони ще спести милиони от Бюджета на МВР и ще спечели Милиарди от данъци!
15
13
 
8
 
! Отговори
До 12 преди 5 години
Ами да се запознаем тогава.Аз не съм пушил марихуана и нямам такива намерения.Също хората,които познавам не пушат марихуана.Но познавам един,който пушеше марихуана и добавил алкохол щеше да убие приятелката си,а има много случаи в които това вече се е случило.Един от тях,който уби красивата Виола сега е в затвора.Така че,не ми хвали наркоманите,защото са бич за нацията.
14
2
 
14
 
! Отговори
Иванов преди 5 години
Спенс не се е подготви добре. В Европа 22 държави са разрешили употребата на марихуана за медицински цели. В Щатите повечето щати също, а в Калифорния е напълно свободно. Около нас - Румъния, Турция, Македония, Гърция са освободили марихуаната за медицински цели. В Гърция наскоро разрешиха промишленото производство. Единственият ни шанс да използваме по-успешно от другите тая невероятна лечебна и бизнес възможност е пълната либерилизация - както в Калифорния.
13
3
 
11
 
! Отговори
Оня преди 5 години
Започна се ;) като нямаш аргументи си мълчи най добре. Велик моралист срещу наркотиците на 5 ракии псува биг брадър
12
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не познавам човек който да не е пушил марихуана но не познавам и човек който да е бил Хероиново зависим! Така че е Мит факта че Тревата е само началото.Наистина всички които са тежки Наркомани са пушили Трева но те и Алкохол са пили и цигари са употребявали!