Пропаганда или помощ за болните? "За" и "против" марихуаната

"Поздравявам македонците, че откриха топлата вода", коментира Спенс
30 апр 2018 16:30,
55

Македонският премиер Зоран Заев потвърди, че първият му братовчед е купил оранжерия, в която се отглежда канабис и заяви, че е етично и разрешено от закона да се произвежда лекарство от канабис.

"Меко казано съм леко шокиран. Грубият и нецивилизован начин, по който се пропагандира отглеждането, разпространението и приложението... твърде е притеснително", заяви специалистът по лечение на зависимости д-р Александър Канчелов пред Bulgaria ON AIR.

Той е съгласен, че марихуаната може да се използва за медицински цели, когато е от полза за пациента. По думите му в медицината се използват далеч по-опасни субстанции.

"Големият въпрос е защо толкова много се вдига шум? Зад това има съвсем други интереси. Не виждам причина марихуаната да бъде пропагандирана толкова широко извън медицината", каза още психиатърът.

Д-р Александър Канчелов подчерта, че в световен мащаб алкохолът и тютюнът нанасят най-голяма вреда.

"Поздравявам македонците, че откриха топлата вода, чакаме и ние да я открием. Най-малкото на онкоболните могат да им пуснат по-лек режим - доказано е, че това помага. Тревата маха стреса от организма", коментира рапърът и продуцент Станислав Найденов - Спенс.

"Пропагандата за алкохол и цигари не е ли навсякъде - да не би да са по-малко вредни от марихуаната?! Не говорим за пропаганда на марихуана сред подрастващите. Марихуаната не е наркотик", подчерта рапърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
20
 
4
 
! Отговори
От 5 преди 5 години
Абе тука само наркомани ли коментират?Затова ли нацията става все по-задръстена и оглупяла,като тая дето разправяше,че слънцето изгрява от запад и Анкара е столица на гърция.
10
0
 
6
 
! Отговори
Оня преди 5 години
Не коментираме кое е забранено и кое не, а кое предизвиква повече смърт ... дори и в световен мащаб. Че си против е ясно но математиката никога не лъже
9
1
 
22
 
! Отговори
Оня преди 5 години
до 6Даже още по-невинно започват. Ядат спанак или магданоз, после започват с марихуаната... и накарая си инжектират уран директно в мозъка през окото
8
5
 
8
 
! Отговори
до 5 преди 5 години
По твоята логика и Алкохола е наркотик .Заедно с много други лекарства които предизвикват замайване и е забранено да се шофира под тяхно въздействие!
7
5
 
20
 
! Отговори
Оня преди 5 години
До 5Сериозно ли си мислиш че марихуаната е голям причинител на катастрофи? Я помисли за нещо друго... легално и течно
6
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не си играйте с огъня.Започват уж с "невинната" марихуана и постепенно минават на по-силни наркотици,докато не затрият нечии живот или своя.
5
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Марихуаната не била наркотик.Затова ли всеки ден напушени с марихуана правят катастрофи с човешки жертви?Не съм чул някой,който е изпшушил няколко обикновени цигари да е катастрофирал за това.
4
1
 
17
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Марихуаната би било много добър бизнес и за нейните производители и за държавата от данъците които ще прибира.Въпреки че към момента е забранена, в България има законни плантации с качествена трева които се регулират от държавата.Всеки може да си извади лиценз за отглеждане на трева и това което се иска от вас е да докажете че е за медицински цели и изследвания .В Силистра е първата законна плантация която работи от 2013г .Към тази дата вече има 10-ки законни ферми за Марихуана в България!
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност забраниха тревата за да могат да си я пушат само те и техните дружки в престъпните среди. Също като Кума Лиса, където изяла меда самичка и после чак облизала гърнето, и накрая обвинила мечока, че той е изял меда.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в България топлата вода или не се открива или Не се открива. с тез *** в парламента накъде
1
0
 
5
 
! Отговори
Умник преди 5 години
В какъв смисъл против?