За равен достъп до здраве: Да затворим много болници!

Започна разследване за безстопанственост в 13 болници
Обновена: 1 май 2018 06:29 | 30 апр 2018 22:30,
41

Прокуратурата започна разследване за безстопанственост в 13 болници в страната. Проверяват се четири болници в София, както и лечебни заведения във Видин, Разград, Стара Загора, Търговище, Хасково и Шумен.

"Много болници трябва да се закрият, за да може навсякъде в България да има равен достъп до медицинска помощ. За територията ни и населението ни медицинските заведения са много. Трябва да се въведе модел на управление на държавните болници, така че да се работи в интерес на пациентите", категоричен бе директорът на болница "Св. Екатерина" проф. Генчо Начев.

Според госта в "Денят ON AIR" това, че някои частни болници печелят повече от държавните, се дължи на по-добрите умения на собственика на частната болница по сключване на договор. 

"Всяка година парите за здравеопазване се увеличават. Това увеличение не е свързано с промени, които да направят ефективно използването на тези средства. Няма страна в Европа, в която съучастието за здравните осигуровки да е над 20%, а в България е 40%", подчерта медикът пред Bulgaria ON AIR.

"Статуквото е изгодно за политиците, тъй като има много финансови интереси, които ще се нарушат. Промяната в здравеопазването не е желана от тези заинтересовани кръгове", изтъкна още проф. Начев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Херберастката из-мет е по-равна от останалите.
10
2
 
32
 
! Отговори
Читател преди 5 години
Изключително странно мислене! Като закрият болниците, как хората ще имат равен достъп? И то забележете кои са тези болници - в най-бедните региони! Да закрият в София, там са най-много, доколкото знам!
9
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-прочутите и най-агресивни в завладяването на "пациентския пазар" частни клиники са в ръцете на турци но не случайни турци,а хора от депутатската върхушка на ДПС. Говори ли ви нещо това- кой създаде ДПС? Създаде го "Патрията-Майка" БКП-БСП но не по своя приумица,а по нареждане на Москва! Затова не единични болници,а цели вериги от частни болници са в неговите ръце т.е. в ръцете на Кремъл,на когото обикновените лекари са само наемни слуги!
8
22
 
9
 
! Отговори
Исти преди 5 години
Хазната не я източват докторите,а вербуваните от Москва кадри на червената "Държавна",т.е. Партийна сигурност! Повечето истински собственици на частни болници нямат нищо общо с медицината,но взимат лъвския пай от плячката и естествено искат цялото здравеопазване за себе си,за да не им пречи никой на печалбите. Те перат и мръсни пари разбира се- парите на червената мафия,не на "докторската"! "Докторската" мафия я измислят червените "барони",за да спасят болната глава като набедждават здравата.
7
11
 
24
 
! Отговори
Безсилие преди 5 години
Държавата вдигна ръце от лекарската мафия-крадци. Докторите източват хазната и няма как да бъдат спрени.
6
5
 
36
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Странна логика. Като закрием болниците в малките градове, всички ще имат равен достъп, т.е. никакъв. Който има пари, ще ходи да се лекува в окръжния град, който няма, ще мре на място. Събудете се бе, хора! Оставят ви да *** като кучета и никой не реагира!
5
7
 
28
 
! Отговори
Истукан преди 5 години
Затваряйте всички болници, нямаме нужда от вашето здравеопазване. Не ви щем здравеопазването, ще ходим в чужбина да се лекуваме. Аман от простаци като вас! Няма да плащам и здравни осигуровки.
4
15
 
27
 
! Отговори
Исти преди 5 години
99% от частните болници са под шапката на червената ДС и са създадени специално за да източват Здравната каса и да монополизират нашето здравеопазване по пряка директива от Москва.
3
6
 
32
 
! Отговори
депутатунравится преди 5 години
Колкото ппвече болници затриват ,толкова достъпът до тях ще е по равен.Накрая пулсът народен ще е водоравен.
2
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво излиза? ЧЕ са строени много болници през време на СОЦА Та много ли болни ИМАШЕ през тия години. ?
1
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът е в чипа на докторите...докато гледат на пациентите като на касички,нищо няма да се промени.