Казана дума – хвърлен камък! Сафет спретна щъркеловите гнезда

Мъжът приюти в дома си през зимата премръзналите пернати
1 май 2018 12:00,
25

Помните ли добруджанското село Зарица, където в края на тази зима Сафет Халид първи приюти премръзнали щъркели, спасявайки ги от сигурна смърт?

Още тогава мъжът даде обещание, че ще направи гнезда на птиците, а днес обещанието вече е изпълнено.

Няколко дни сериозна работа и гнездата за щъркелите вече са готови. На помощ на Сафет, кметът на Главиница изпратил работници с техника.

Още по темата

Така, за по-малко от час мъжете поставят първото готово гнездо на един от стълбовете в селото, разказва Bulgaria ON AIR.

Преди да бъде поставено гнездото, Сафет всяка сутрин става рано и отива до стълба, за да види щъркела, който всеки ден е там.

За доброто си сърце Сафет продължава да получава благодарности отвсякъде. Наскоро международната организация за защита на правата на животните ПЕТА му прати поздравителен адрес от Германия.

За Сафет обаче истинската награда ще бъде, ако щъркелите се заселят в гнездата му, направени с толкова любов и надежда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
ШМАТКА преди 5 години
До 14 До3-смях. Как да се образова като образованието сега е сведено до нула! Те сега децата не знаят на кой паралел живеем ти искаш да знаят подробности от географията, историята, физиката и т н А виж що се отнася до чалгарки, *** по телефони \ ако влизаха, където трябва, щяха да знаят и такива неща, но....\ са гении, но само толкова.Познанията им са изключително ограничени!
14
1
 
3
 
! Отговори
До3-смях. преди 5 години
На колко ли годинки си да напишеш тази г.л.у.пост.Денят продължава да расте до 22 юни т.е.още почти два месеца.А след това чак през октомври окъсява.Образовайте се бе деца че наистина такива като теб са за смях.
13
0
 
5
 
! Отговори
7 до 8 преди 5 години
Съдейки по минусите разбирам, че е истина и че боли. Няма по-силно оръжие от истината. Истината громи без куршуми.
12
1
 
13
 
! Отговори
12 преди 5 години
Евала, жив и здрав! Взимайте пример от човека! Колко е необходимо да направиш добро?
11
0
 
20
 
! Отговори
. преди 5 години
Това е новина. Радва и е за пример. Тъпотиите за Сузанита, Ни Ло, Ни Ми и Анита Шмайзер - в тоалета.
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХУБАВО Е ЧЕ гл. редактор на този пpoпаднал сайт няма да остави поколение което с npokaжения си "ген" да мъpcи земята БЪЛГАРСКА
9
2
 
11
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
До Горд Турчин Не знам какво е "кардеш" ,но предполагам ,че е близо до "аркадаш"=приятел .Какво друго да кажа ,освен да пожелая повече хубави и човечни хора като господин Халид.Респект и уважение за постъпките му
8
8
 
17
 
! Отговори
Горд Турчин преди 5 години
Ейвалла кардеш!
7
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Леко преиграва в стремежа си да се хареса на публиката и да се покаже колко е добродетелен.Добрите хора правят добро и го хвърлят в най-дълбокото на морето.Който разбрал - разбрал. Който не е, няма и да разбере.
6
5
 
27
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Това са едни отрудени честни хора - Браво на тях- Направиха добро на животните като ги спасиха - И Господ ще им отвърне с добро! Господ гледа ! Нека в тяхните домове има мир и доброта - нека бъдат същите нормални добри хора - Нека Господ ги закриля и помага в трудни моменти ! да не забравяме че и Господ наказва ( пример с Плевнелиев и Московски )
5
2
 
8
 
! Отговори
ШМАТКА преди 5 години
До смях Не ставай ти за смях ,защото малко си чел ! Първо- щъркелите люпят повече от 30 дни ,второ денят започва да намаля след 22 юни ,когато е най-голям,само е вярно че наистина вече не търсят гнезда ,защото за малките трябва време за да пораснат и да си тръгнат към 20 август.
4
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Велик е в добротата си този ЧОВЕК !Желая му здраве и дълъг и неспокоен живот,защото е от тези хора които си търсят предизвикателства!
3
20
 
7
 
! Отговори
СМЯХ преди 5 години
Щъркелите в България вече имат малки . Какви Гнезда тепърва - те ще си тръгнат след 2 месеца .И да ви кажа че след няколко дни Деня започва да Намалява .
2
4
 
57
 
! Отговори
кари преди 5 години
Измежду всички човешки достойнства най-най-ценното е добротата. Нали никой не се съмнява, че Сафет не само щъркел, но и човек в беда няма да подмине. ЗАЩОТО Е ДОБЪР ЧОВЕК! Бъди здрав, Сафет!
1
4
 
36
 
! Отговори
Пич преди 5 години
Абсолютен пич е!Само че малко сме такива ,,балъци" и ставаме за смях пред ,,европейците българи"