Пречи ли Законът за частната охрана на бранша?

Експерт: Частните охранители не са отдел на МВР!
Обновена: 2 май 2018 07:15 | 1 май 2018 22:44, Екип на Bulgaria On Air
11

Новият Закон за частната охранителна дейност заплашва да затвори бранша. За това алармира Татяна Иванова, изпълнителен директор на Индустриален клъстер "Сигурност". Според нея всички смятат частните охранители за отдел на МВР, а това си е отделен икономически сектор.

"Нито едно от предложенията на бранша не беше взето предвид, стана по-зле", каза в студиото на "Денят ON AIR" Иванова, която обясни, че новият Закон за частната охранителна дейност променя така бизнеса, че няма фирма, която да може да изпълни всички изисквания и да работи нормално.

"Всички гледат на нас като на отдел от МВР. Ние сме частен бизнес. Получава се свръхрегулация. Имаме административни, регулаторни тежести. Броят на лицензите се увеличи", подчерта Татяна Иванова пред Bulgaria ON AIR.

Тя обясни, че браншът на частните охранители иска нов закон, който да е съвременен, устойчив и да не нарушава европейското право, както се получава със сегашния. По думите ѝ настоящата нормативна уредба не може да работи.

Татяна Иванова предупреди също, че са възможни протести и че ще има изкривяване на пазара, защото законът ще въздейства не само върху компаниите от сектора, но и върху много други.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
милиционерчето иска вичко да контролира и всеки да му се отчита
5
0
 
6
 
! Отговори
Виктор хан преди 5 години
Охранителните фирми са всичките собственост на бивши ченгета и номенклатури. Например Крон Секюрити е на генерал Кирил Радев. Работя в тази фирма и ме цакат с работното време и заплатата много яко. Обаче каквато заплатата такава и работата.
4
0
 
5
 
! Отговори
Bagain преди 5 години
Тези охранителни фирми трябва да бъдат закрити. Това са едни ***. Например Крон Секюрити взема от БТК по 1200 лв. за охранител, а дава на хората по 400 лв. чисто. Трябва да се върнат ведомствените охрани. За 400 лв. ще дойдат да работят основно изкуфели пенсионери.
3
1
 
16
 
! Отговори
МВР им е отдел преди 5 години
Все пак Борисов е свързан с охранителния бизнес и е шев на МВР. Следователно МВР е отдел на този клъстер :) МВР не си върши работата, но стачкува за заплати и пенсии, а охранителния бизнес прцъфтява, т.к. МВР не си върши работата.
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквп значи тоя закон охрана ходи събира пари по селата странно е което че не които трябва вардят селата а частна охрана бил съм охрана и мие известно за какво става реч нали има полицаи които отговарят те къде са какво вардят на село полицаи 20 години не съм виждал даже и квартален няма идва ми една измислена фирма ими казва аз съм едикои си плащаи хм ами ако познава. Някои дето не мисля да плащам и какъв е тоя рекет ли ще иска а
1
2
 
21
 
! Отговори
Минко преди 5 години
Айде стига сте ни охранявали...че се охранихте много,*** и куците ви пилета алчни !