Социалисти на припек и с плакати… Да живей, живей, труда!

Хиляди хора отбелязаха Деня на труда из столичните улици
1 май 2018 14:15,
227

Снимки: Олег Попов/Dnes.bg

Хиляди социалисти от цялата страна се включиха в протеста срещу корупцията и бедността, който Столетницата организира на днешния 1-ви май – Международен ден на труда.

По пътя си към Министерския съвет социалистите скандираха: "Мафия" и "Оставка".

По данни на организаторите в шествието са се включили около 15 000 души, 70 автобуса от цялата страна са довели симпатизанти на БСП за протеста, оглавяван от лидера на червените Корнелия Нинова.

"Благодаря ви, че имате смелостта днес да се съберем и нашият глас да бъде чут", обърна се тя към множеството на шествието, което е под наслов: "Срещу мизерията и грабежа" и акцент на червените изказвания бе нуждата от адекватна политика срещу бедността и корупцията.

По думите й днешната власт в България крепи управлението си със страх, репресии, цензура и агресия срещу народа си. 

"Смелост е да дойдете тук, с лицата си, с гласа си да кажете: "Искаме справедливост". Тук сме обединени и заедно, защото ни води една идея – искаме справедливост", повтори отново тя.

Нинова призова управляващите да изпълнят призива на президента Румен Радев "и да пуснем прожекторите, и да осветим паралелната държава".

"С вас сме, г-н Радев. Този народ ви подкрепя тук. Продължавайте така. Нека да осветим онова лице на управлението, истинското, а не другото, което всеки ден от телевизорите ни убеждава, че държавата цъфти, а народът живее в благоденствие", каза соцлидерката.

По обед, заради шествието, затворени за движение бяха ул. Г.С. Раковски, бул. "Ал. Дондуков" и района около храм-паметника "Ал. Невски".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаете ли как е построена България след войната ? - нашите дядовци и бащи са работили безплатно за едното ядене щото са били ентусиазирани че ще живеят добре при социализма.Строили са заводи ,язовири и какво ли не Безплатно и сега живеят "добре'' нема що.А комунистите викат НИЕ построихме ? - построили сте грънци вие.
164
5
 
24
 
! Отговори
Червените милионери преди 5 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на Пловдивското БСП; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на Варненското БСП; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;Вес.Лечева-милионер и още много червени милионери откраднали милионите си от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
163
4
 
19
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 5 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
162
4
 
14
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 5 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
161
5
 
28
 
! Отговори
До 159 преди 5 години
"България кой я е обирал ?Не сте го написали !" Ха-ха. Ама само Вие ли не знаете? Разбира се, че комунистите! Пристигнаха от землянките и започнаха да грабят - мандри, частна собственост, избиха и изселиха елита на нацията, "буржоазията" която работеше, отнеха нивите на хората... Много зулуми направиха, но това не го пише в учебниците. Още не е написано. След крахът на комунизма - поредния грабеж. Раздадоха си милионите в куфарчета, приватизираха и фалираха предприятията. Бандити от класа!!!
160
10
 
10
 
! Отговори
общински преди 5 години
Заместникът на Иванчева е подал оставка и е казал-Карат ме да подпиша презастрояването,което тя спря.Депозирал е молбата до фанидъкова
159
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 7-о фото - модерни социалистки, под западно влияние, но с широки сърца.
158
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунизмът, това е мрак и смърт. Комунистите са терористи и убийци. Нацизъм и комунизъм - две форми на социализма. Защо толкова се мразят комунисти и нацисти? Защото са преки конкуренти.
157
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Клювния защо не се грижи за завряния зет, все пак е на възраст, разследван, а и му е задължена. Ако не беше той щеше да си гледа зеленчуците в Крушовица.
156
8
 
17
 
! Отговори
СЪЩИТЕ преди 5 години
думи говореше БКП и преди 9.09.1944-"да махнем правителството, справедливост и т.н...", които употребява К.Нинова.Но е НАГЛО да ПРИОБЩАВА президентът РАДЕВ към думите си! Или той е съгласен с БКП/БСП? ДАЛ ли е съгласието си на К.НИНОВА да говори от НЕГОВО име за сваляне на Правителството на Борисов? Та и митинги с негово и от негово име- на Президента, който е НАДПАРТИЕН???? ВЕЧЕ не е. Явно е на БСП. ЩОМ К.НИнова говори от негово име.
155
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога повече комунизъм в България. Който иска е СВОБОДЕН да отиде в С. Корея или в русия, там е истински комунизъм с безсмъртен вожд - полубог начело.
154
10
 
4
 
! Отговори
До 112 преди 5 години
България кой я е обирал ?Не сте го написали !
153
7
 
19
 
! Отговори
1997 преди 5 години
Помним колко достойни бяха заплатите при Жан Виденов.
152
8
 
20
 
! Отговори
Яко гнусно е преди 5 години
Точно подмасовата крадитизаторка *** да се бори срещу беднотията!Повръщам!
151
7
 
16
 
! Отговори
Хи хи преди 5 години
Пенсионерите си спомнят га бяха млади и още им се искаше Лошо няма;)
150
8
 
19
 
! Отговори
До 112 преди 5 години
"Защо не разберете, че запада е добре, защото са смукали богатствата но милионите си роби...." Ха-ха-ха, поредният промит мозък. А ГДР и ГФР как се развиваха и кой кого е смукал? При ГДР - комунизъм, беднотия и падение. При ГФР - капитализъм и възход. Има още много примери, но няма да пиша повече, защото те са за умни хора.
149
4
 
19
 
! Отговори
КОРУПЦИЯ преди 5 години
Защо освободиха ЗАМ МИНИСТЪР ОТ КАБИНЕТА Станишев -Корнелия Нинова-КОРУПЦИЯ?
148
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Същите тези червени баби защо не протестираха за по високи заплати и свобода по времето на Тодора Живков. А!? И да не се целува в устата с Брежнев.
147
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истинските комунисти излязоха отдавна от БСП и се вляха в ГЕРБ, Реформаторския блок, ДСБ, СДС. В БСП останаха социалисти и социалдемократи.
146
5
 
24
 
! Отговори
Що преди 5 години
За БСП да не би да расте?Като гледам 1/3 от митингуващите няма да доживеят изборите