Социалисти на припек и с плакати… Да живей, живей, труда!

Хиляди хора отбелязаха Деня на труда из столичните улици
1 май 2018 14:15,
227

Снимки: Олег Попов/Dnes.bg

Хиляди социалисти от цялата страна се включиха в протеста срещу корупцията и бедността, който Столетницата организира на днешния 1-ви май – Международен ден на труда.

По пътя си към Министерския съвет социалистите скандираха: "Мафия" и "Оставка".

По данни на организаторите в шествието са се включили около 15 000 души, 70 автобуса от цялата страна са довели симпатизанти на БСП за протеста, оглавяван от лидера на червените Корнелия Нинова.

"Благодаря ви, че имате смелостта днес да се съберем и нашият глас да бъде чут", обърна се тя към множеството на шествието, което е под наслов: "Срещу мизерията и грабежа" и акцент на червените изказвания бе нуждата от адекватна политика срещу бедността и корупцията.

По думите й днешната власт в България крепи управлението си със страх, репресии, цензура и агресия срещу народа си. 

"Смелост е да дойдете тук, с лицата си, с гласа си да кажете: "Искаме справедливост". Тук сме обединени и заедно, защото ни води една идея – искаме справедливост", повтори отново тя.

Нинова призова управляващите да изпълнят призива на президента Румен Радев "и да пуснем прожекторите, и да осветим паралелната държава".

"С вас сме, г-н Радев. Този народ ви подкрепя тук. Продължавайте така. Нека да осветим онова лице на управлението, истинското, а не другото, което всеки ден от телевизорите ни убеждава, че държавата цъфти, а народът живее в благоденствие", каза соцлидерката.

По обед, заради шествието, затворени за движение бяха ул. Г.С. Раковски, бул. "Ал. Дондуков" и района около храм-паметника "Ал. Невски".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Японците отидоха в Китай. Ако беше хубаво в Япония, щяха ли да отидат в Китай. Британците отидоха в Индия. Ако беше хубаво във Великобритания, щяха ли да отидат в Индия, Пакистан, Америка?
144
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като ви чета олигофр.ските герберски коментари не се учудвам защо подкрепата за герб намалява.Дерзайте.Тъкмо вършите добра работа.
143
1
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Да живей, живей, отпуската...
142
7
 
27
 
! Отговори
д-р Радева преди 5 години
Комунисти протестират против корупцията ?!? Жива да не бях !
141
6
 
20
 
! Отговори
exoo преди 5 години
Я гледай! Кака Корни кога успяла да се пребори с тежкото си душевно разстройство, стреса и безсънието!? pogled.info/avtorski/Rumen-Petkov/za-obidi-i-koshmarni-sanishta-ninova-i-dobrev-sadyat-pogled-info-otsenyavat-nevolite-si-za-220-000-lv.94177
140
7
 
17
 
! Отговори
до баба кУрнелия преди 5 години
До Баба Корнелия А кво ше кажеш за левия с тъпана,а? Как го бие само, да ти се разтреперят чорапогащите. Като бригадир от татово време удря, що матрял ще поръси.
139
6
 
19
 
! Отговори
Работник преди 5 години
Ехаааа, и аз искам така да работя - на припек да се излежавам докато друг изпълнява моите задължения! А точно това правеше половин век некадърната червена папл.ч ! И днес пак иска!!!! Наглост , червена бабичке Нинова!
138
5
 
22
 
! Отговори
Безработен преди 5 години
Ако 15 000 безделници-комунисти искат да управляват България,то можем със сигурност да кажем,че ще закарат родината отново до фалит! Не може шепа некадърници ,развяващи червени знамена със сърпа и *** да искат нещо! Ако искаха нещо добро за България ,вместо да се размотават по улиците,да бяха взели кирка и лопата, да поправят пътищата на някои села(от които са самите те).!
137
2
 
11
 
! Отговори
Баба Корнелия преди 5 години
Ама момченцето с каската е голям сладур,ще го изпапакам!
136
5
 
21
 
! Отговори
До 120 преди 5 години
"Няма ли повече снимки от събитието, за да изчислим средната възраст на трудещите се?" То възрастта е ясна. Докарали са ги с автобуси от цяла България и ги измъчват да се пържат на слънцето. Не им е жал. А най-смешното каза 1 другар по телевизията, който е вървял до другарката Нинова: "Отбелязахме 1 май, но и имахме политически искания. ...Беше пълно с млади и възторжени хора..." Как да не се пукнеш от смях!???
135
3
 
14
 
! Отговори
д-р Радева преди 5 години
До Е? Той е може би от ком.синчета,който не знаят дори ,че е имало купона система ,и да не изброявам др.неща които помним всички Е имал е кола "пепитен цвят" и вила ....на ком.си свекърва къщата....
134
5
 
18
 
! Отговори
Е?!?! преди 5 години
До А, не бяха ли твоите комунисти тези които направиха перестройката,ограбиха държавата и банките,създадоха мафията и сега повечето имат имоти на Запад а ти се радвай на 50г Лада и на вилата която ходиш на 5г един път за да я нагледаш.Забрави ли опашките за храна . С връзки мижеше да имаш тв или радио касетофон. Ако си облечен с дънки те попиляваха от бой в милицията да признаеш от къде ги имаш...За кола се чакаше поне 10г. Хората ги товариха с ГАЗ 53 с дървени пейки като картофи. ....айде не
133
3
 
16
 
! Отговори
До 66 преди 5 години
"Скъпи другари-съпартийци, имам следното предложение: Тъй като почти всички частни фирми и холдинги са наши, т.е. на БКП/БСП, предлагам, по случай 1 май да направите жест към работещите и да им увеличите двойно заплатите....Вярно е, че като бяхте на власт направихте минималната заплата 2000 лв., пенсиите и тези за хора с увреждания - 1000 лв., но хората искат още... Съгласен съм. Нека да отделят и от милионите от хотелите в България за персонала. Нали хотелите пак са си наши - на БКП/БСП?
132
8
 
19
 
! Отговори
Венко преди 5 години
И за какво е целия цирк, за да се върнат комунистите на власт и да доунищожат България ли? Да се махат заедно със Славчо, че ми писна от тия измислени герои!
131
10
 
12
 
! Отговори
Ехо преди 5 години
Как се наричат тези, които се подиграват на хората излезли да отбележат 1 май. Според мен не са почтенни.
130
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП опорочиха и този ден с политическата си агитация. Например в Русия са излезли няколко милиона на манифестация, но без никаква политическа агитация.
129
21
 
14
 
! Отговори
А преди 5 години
ЖИВЯЛ СЪМ 40 ГОДИНИ ПРИ СОЦИАЛИЗЪМА,ОТГЛЕДАХ И ИЗУЧИХ ДЕЦАТА СИ,ПОСТРОИХ СИ ЖИЛИЩЕ,ВИЛА,КОЛА,НО ВСИЧКО ПОСТИГНАХ С ТРУД ИНЕ САМО АЗ,ВСИЧКИ В СЕЛОТО СИ ПОМАГАХМЕ,А СЕГА ГОВОРИТЕ ГЛУПОСТИ,СМЕШНИ СТЕ С ТЕЗИ ***,СЕГА НЕ МИ СТИГАТ ПАРИТЕ ,САМО ПАРНОТО И ТОКА ДА СИ ПЛАТЯ.ХЛАДИЛНИЦИТЕ НИ БЯХА ПЪЛНИ,ВСЕКИ СИ ПРОИЗВЕЖДАШЕ ВСИЧКО,ОСВЕН ДЪРЖАВНАТА РАООТАНЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ЗАЩО ПОСТОЯННО НА БЯЛОТО ВИКАТЕ ЧЕРНО,ВЕЧЕ 30 ГОДИНИ,ЗАТВОРЕТЕ СТРАНИЦАТА, И ДА ВЪРВИМ НАПРЕД..ИНАЧЕ ЗАГИВАМЕ,ГОСПОДА .
128
7
 
17
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 5 години
Корнелия ,като мега звезда си между тия старчоци!!!!Ако имаше и червено килимче....
127
8
 
16
 
! Отговори
Алекс2 преди 5 години
Преброяване на дивите зайци хо хо хо имаше такъв филм !
126
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не ги Съжалявам старците. Толкова години ги употребяват и пак не им светва лампата. Тя за това образователната система е унищожена от 44та ...За да стават такива. Ей ги безпомощни и необразовани. Каквото сам си направи човек...това жъне.