Социалисти на припек и с плакати… Да живей, живей, труда!

Хиляди хора отбелязаха Деня на труда из столичните улици
1 май 2018 14:15,
227

Снимки: Олег Попов/Dnes.bg

Хиляди социалисти от цялата страна се включиха в протеста срещу корупцията и бедността, който Столетницата организира на днешния 1-ви май – Международен ден на труда.

По пътя си към Министерския съвет социалистите скандираха: "Мафия" и "Оставка".

По данни на организаторите в шествието са се включили около 15 000 души, 70 автобуса от цялата страна са довели симпатизанти на БСП за протеста, оглавяван от лидера на червените Корнелия Нинова.

"Благодаря ви, че имате смелостта днес да се съберем и нашият глас да бъде чут", обърна се тя към множеството на шествието, което е под наслов: "Срещу мизерията и грабежа" и акцент на червените изказвания бе нуждата от адекватна политика срещу бедността и корупцията.

По думите й днешната власт в България крепи управлението си със страх, репресии, цензура и агресия срещу народа си. 

"Смелост е да дойдете тук, с лицата си, с гласа си да кажете: "Искаме справедливост". Тук сме обединени и заедно, защото ни води една идея – искаме справедливост", повтори отново тя.

Нинова призова управляващите да изпълнят призива на президента Румен Радев "и да пуснем прожекторите, и да осветим паралелната държава".

"С вас сме, г-н Радев. Този народ ви подкрепя тук. Продължавайте така. Нека да осветим онова лице на управлението, истинското, а не другото, което всеки ден от телевизорите ни убеждава, че държавата цъфти, а народът живее в благоденствие", каза соцлидерката.

По обед, заради шествието, затворени за движение бяха ул. Г.С. Раковски, бул. "Ал. Дондуков" и района около храм-паметника "Ал. Невски".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как да има по-лицемерно нещо от "Да живей труда" идващо от устата на социалист.
124
5
 
23
 
! Отговори
Ewo преди 5 години
Я, леля Корнелия ни обещава хубав живот както никога преди - хоп не повярвах, айде Нинова стига правехте задръстване в София, оставете пенсионерите да си гледат здравето, не да ги държите по улиците срамота!!!
123
4
 
18
 
! Отговори
Ewo преди 5 години
Я, леля Корнелия ни обещава хубав живот както никога преди - хоп не повярвах, айде Нинова стига правехте задръстване в София, оставете пенсионерите да си гледат здравето, не да ги държите по улиците срамота!!!
122
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да живей труда ! - ама ние да работим а те да събират плодовете.Много са хитри ама вече не останаха ***.
121
4
 
23
 
! Отговори
пенсионер с амнезия преди 5 години
Поне този път няма чернобилски дъжд на манифестацията ,щом такива като лицемерката Нинова са навън и не консумира колет от зеленчуци изпратен от синът и в САЩ.
120
4
 
33
 
! Отговори
избирател преди 5 години
и аз като другарката Нинова искам да си изуча децата в САЩ.
119
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
въртоглавите пак изненадаха, викат да живей труда, а Клювния да живеят парите. Някой беше казал богатството се движи от глупостта на хората. Въртоглавите го потвърждават
118
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Милионерката Нинова държи плакат на който пише- срещу мизерията- какво лицемерие.
117
3
 
22
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
Няма ли повече снимки от събитието, за да изчислим средната възраст на трудещите се?
116
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само популисти могат да кажат , че като дойдат на власт всипко ще оправят. Това няма как да стане. Това е само манипулиране на глуповатото Простолюдие. Една държава е огромен механизъм , когато почне реформи и развиване и трябва 15 -20 години за да се види ефекта на тази политика. Сега ние сме в етап на възтанлвяване и усилване на икономиката , но вече се вижда вдигане на стандарта ..Това ще се вижда още повече следващите 5 години.
115
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
другарката нинова току що видях да вика ОСТАВКА ами ако вземат да си подадат оставката- не ми се мисли - какво ли пак са ни приготвили- помним оная банка, за няколко месеца ни върнаха в годините с масови банкови фалити- ЕХ ДРУГАРКО, НЕ ТАКА- ДА ВИКАШ ЕДНО, ДА ВЪРШИШ ДРУГО- ХАДИ ПО СКРОМНО.
114
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЕДНИ СМЕ ЗАЩОТО ИКОНОМИКА И ФИНАНСИ СА В РЪЦЕТЕ НА ДЕЦА И ВНУЦИ НА ПАРТИЗАНИ КРАДЦИ И УБИЙЦИ, АКО НЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА БСП ФАЛИРАТ И УНИЩОЖАВАТ А КОГАТО ДОЙДАТ НА ВЛАСТ ПАК СЪЩОТО- ВИЖ РЕЗУЛТАТИ ОТ ИКОНОМИЧЕСКОТО РАЗВИТИЕ И ЧЕРВЕН ПРОСПЕРИТЕТ В НСИ.
113
6
 
18
 
! Отговори
До 111 преди 5 години
"Кои са днес- БСП ли днес ни управляват?" Ами достатъчно ни управляваха и видяхме на какво са способни - ха-ха-ха
112
7
 
16
 
! Отговори
До 112 преди 5 години
"ГЛЕДАХ МАЛКО ПРАЗНИКА В МОСКВА,ТАМ НЕ СА ИЗЛЕЗЛИ САМО ***,ПРОСТО СИ ПРАЗНУВАТ ПЪРВИ МАЙ,ПРИ НАС ЗАЩО НЕ Е ТАКА, .... РУСНАЦИТЕ СА ТОЛКОВА ГЛАДНИ,ЧЕ ЕДВАМ СИ НОСЕХА ЗНАМЕНАТА,ЕДНИ ПОЖЪЛТЕЛИ,НАСИЛА ГИ КАРАТ ДА ПРАЗНУВАТ,ХА,ХА,ХАЗатова руснаците отдавна не са за пример.
111
5
 
22
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
А днес във Венецуела са увеличили Мин. заплата на 1.60 долара :)))))Това специално за всички тъъпиии русофилчета и атакистчета!!!
110
4
 
21
 
! Отговори
Нинова преди 5 години
Нинова обеща, че като дойдат *** на власт, държавата ще се оправи и няма да има повече кражби, корупция и ще се вдигне нивото на живота. Как ще стане това? Вий пък само да се заяждате искате, чакайте да си помечтаем и пак да им повярвате.... За пореден път...
109
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не разберете, че запада е добре, защото са смукали богатствата но милионите си роби. Индия до преди 80 години е била колония на Великобритания. Бразилия е бивша колония на Португалия. Аржентина, Чили, Мексико и почти цяла Америка са бивши колонии на Испания. В Африка и Азия какво е положението? Казваме, че Турция е добре, а колко века сме им били роби? Колко века са ни обирали? Затова в Източна европа не е хубаво. Защото са ни обирали. Защото ние сме нямали онова, което запада е имал
108
5
 
24
 
! Отговори
Вензи преди 5 години
Браво бъдещето на България, баби и дядовци те ще определят насоката и ще гласуват за БКП и Нинова! И тогава вече ще се вдигнат пенсиите и заплатите, най малко с по 1000 лева.
107
6
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
алчни старци изпьлзяха на припек е лаф на иван костов
106
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МИЛИОНЕРЪТ СОЦИАЛИСТ ГУЦАНОВ- ДЕМОКРАЦИЯТА ДОНЕСЕ МНОГО ВРЕДИ НА РАБОТЕЩИТЕ, ХЪ ТАКА- НАЛИ Е ЛИДЕР НА БСП- ТОЙ ЛИЧНО КАКВО НАПРАВИ РАЗДАДЕ СИ МИЛИОНИТЕ НА РАБОТЕЩИТЕ.