Социалисти на припек и с плакати… Да живей, живей, труда!

Хиляди хора отбелязаха Деня на труда из столичните улици
1 май 2018 14:15,
227

Снимки: Олег Попов/Dnes.bg

Хиляди социалисти от цялата страна се включиха в протеста срещу корупцията и бедността, който Столетницата организира на днешния 1-ви май – Международен ден на труда.

По пътя си към Министерския съвет социалистите скандираха: "Мафия" и "Оставка".

По данни на организаторите в шествието са се включили около 15 000 души, 70 автобуса от цялата страна са довели симпатизанти на БСП за протеста, оглавяван от лидера на червените Корнелия Нинова.

"Благодаря ви, че имате смелостта днес да се съберем и нашият глас да бъде чут", обърна се тя към множеството на шествието, което е под наслов: "Срещу мизерията и грабежа" и акцент на червените изказвания бе нуждата от адекватна политика срещу бедността и корупцията.

По думите й днешната власт в България крепи управлението си със страх, репресии, цензура и агресия срещу народа си. 

"Смелост е да дойдете тук, с лицата си, с гласа си да кажете: "Искаме справедливост". Тук сме обединени и заедно, защото ни води една идея – искаме справедливост", повтори отново тя.

Нинова призова управляващите да изпълнят призива на президента Румен Радев "и да пуснем прожекторите, и да осветим паралелната държава".

"С вас сме, г-н Радев. Този народ ви подкрепя тук. Продължавайте така. Нека да осветим онова лице на управлението, истинското, а не другото, което всеки ден от телевизорите ни убеждава, че държавата цъфти, а народът живее в благоденствие", каза соцлидерката.

По обед, заради шествието, затворени за движение бяха ул. Г.С. Раковски, бул. "Ал. Дондуков" и района около храм-паметника "Ал. Невски".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
9
 
8
 
! Отговори
Б преди 5 години
ГЛЕДАХ МАЛКО ПРАЗНИКА В МОСКВА,ТАМ НЕ СА ИЗЛЕЗЛИ САМО ***,ПРОСТО СИ ПРАЗНУВАТ ПЪРВИ МАЙ,ПРИ НАС ЗАЩО НЕ Е ТАКА,ЗАЩО УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ ГО ОРГАНИЗИРАХА,ЗАЩО СЕ ДЕЛИМ,КАКВО ЩЕ СПЕЧЕЛИМ,АМИ ТЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ СА ПОВЕЧЕ ЧЕРВЕНИ,НО ТОВА Е ПРАЗНИК НА ТРУДА,НЕ СЕ ЛИ ТРУДИТЕ ГОСПОДА.РУСНАЦИТЕ СА ТОЛКОВА ГЛАДНИ,ЧЕ ЕДВАМ СИ НОСЕХА ЗНАМЕНАТА,ЕДНИ ПОЖЪЛТЕЛИ,НАСИЛА ГИ КАРАТ ДА ПРАЗНУВАТ,ХА,ХА,ХА
104
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 105Ами другите не крадат ли? Нима герб са чисти ли? Защо не проследиш новините тук, в този сайт и не видиш, че се замисля увеличаване на данъците и осигуровките. Кои са днес- БСП ли днес ни управляват?
103
5
 
27
 
! Отговори
ист преди 5 години
Бедни пенсионери скандират -да живей труда.Довечера лидерите им ще се трудят яко на софрата.
102
3
 
12
 
! Отговори
до 105 преди 5 години
И в краденето ги бива много!.И в краденето!
101
5
 
29
 
! Отговори
Днес е 1-ви МАЙ преди 5 години
Организаторите от Позитано са големи фенове на труда,без да имат и един ден стаж труд в живота си,те и техните предшественици.Най ги бива да организират манифестации,и да викат УРА,много са гръмогласни.
100
10
 
10
 
! Отговори
до 102 преди 5 години
Другарю...ГЕРБ е БКП - РАЗКОЛНИЦИКомунисти - ъндър кавър!
99
5
 
25
 
! Отговори
комунисти циркаджии преди 5 години
ограбиха България и народа , а сега митинги правят срещу престъпността и мафията !
98
4
 
22
 
! Отговори
Комунист преди 5 години
Другари , само половината от ръководните ни другари в ЦК на Позитано са милионери!Това е срам за столетницата!Нека с общи пенсионерски сили - да направим милионери и другата половина!Това е въпрос на чест - за нас комунистическите труженици!
97
7
 
24
 
! Отговори
Либералист преди 5 години
Най-жалката веселба на работническата класа! В деня в който празнуват робството си и величаят собствените си чукой! За да бъдеш успял бизнесмен в България, трябва и да си успял социалист. Капиталът е именно в социалистите. Всеки народ си заслужава участта! БСП-милионерите да говорят за социална справедливост! Ама нека се радват масите - все пак техните деца ще продължат да подпират БСП елитът по върховете, докато си броят стотинките. Жалка работа!
96
3
 
9
 
! Отговори
Гинка от мандрата преди 5 години
До ПстЗа сега ми стига.Аз-чез,мъж ми-водата.Мисля като влезем в еврозоната да гепя едни 23 милиарда от държавния резерв,защото така и така името е компроментирано,а не е редно да излагаме вожда и прасенцата Му.
95
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз ако се пенсионирам на 50 и цуцам 20 г. от държавата ще изкарам плакати с петолъчка. сърп и чук.
94
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България в НАТО ли е?
93
2
 
13
 
! Отговори
Пст преди 5 години
До мдаааТи друго освем граждански войни сънуваш ли, нещо мандричка за обиране?
92
2
 
9
 
! Отговори
до 90 преди 5 години
Пак ли те изтърваха от кухнята на Митьо Очите в Слънчев бряг?Мий чиниите другарю, може и да минеш 500те лева, и внимавай някой пиян швед - да не ти вкара шут в празната кратуна!
91
9
 
6
 
! Отговори
varg преди 5 години
Честит празник,другари и другарки.
90
3
 
9
 
! Отговори
до 86 преди 5 години
Аз отдавна съм навън другарю!Ако ми се помолиш - мога да те пусна до кофите в квартала - та поне и ти да си отядеш веднъж!Гледам изкарали са хладилник , телевизор и холова гарнитура - пали буса и идвай...та и ти да се обзаведеш!
89
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледам в България пълно с бедни китайци които избягали от ниския стандарт на живот при комузма и дошли в Евроатлантическия рай България да работят на висок западен стандарт.
88
15
 
10
 
! Отговори
мдааа преди 5 години
У нас мирише на гражданска война.Спонсорираните с 16 милиарда заем гербери и останалите....Ще видим...
87
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 77А ти що не отидеш в САЩ да им миеш кeнeфитe за доларчета?
86
2
 
17
 
! Отговори
Китай ли ?! преди 5 години
В Китай ако жизненият стандарт е хубав ,китайците няма да идват в западна Европа да живеят и работят ! В Китай инфраструктурата у хубавя ,но животът не е хубав ,става дума за обикновените работници ,а не за бизнесмените ! Аз досега не съм чул западно европеец да отиде да работи за една заплата в Китай / става дума за обикновените работници ,а не за бизнесмените / ! Там където има или е имало комунизъм ,там хубав живот няма ! Високи небостъргачи може да има ,но висок жизнен стандарт няма !