Социалисти на припек и с плакати… Да живей, живей, труда!

Хиляди хора отбелязаха Деня на труда из столичните улици
1 май 2018 14:15,
227

Снимки: Олег Попов/Dnes.bg

Хиляди социалисти от цялата страна се включиха в протеста срещу корупцията и бедността, който Столетницата организира на днешния 1-ви май – Международен ден на труда.

По пътя си към Министерския съвет социалистите скандираха: "Мафия" и "Оставка".

По данни на организаторите в шествието са се включили около 15 000 души, 70 автобуса от цялата страна са довели симпатизанти на БСП за протеста, оглавяван от лидера на червените Корнелия Нинова.

"Благодаря ви, че имате смелостта днес да се съберем и нашият глас да бъде чут", обърна се тя към множеството на шествието, което е под наслов: "Срещу мизерията и грабежа" и акцент на червените изказвания бе нуждата от адекватна политика срещу бедността и корупцията.

По думите й днешната власт в България крепи управлението си със страх, репресии, цензура и агресия срещу народа си. 

"Смелост е да дойдете тук, с лицата си, с гласа си да кажете: "Искаме справедливост". Тук сме обединени и заедно, защото ни води една идея – искаме справедливост", повтори отново тя.

Нинова призова управляващите да изпълнят призива на президента Румен Радев "и да пуснем прожекторите, и да осветим паралелната държава".

"С вас сме, г-н Радев. Този народ ви подкрепя тук. Продължавайте така. Нека да осветим онова лице на управлението, истинското, а не другото, което всеки ден от телевизорите ни убеждава, че държавата цъфти, а народът живее в благоденствие", каза соцлидерката.

По обед, заради шествието, затворени за движение бяха ул. Г.С. Раковски, бул. "Ал. Дондуков" и района около храм-паметника "Ал. Невски".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
1
 
6
 
! Отговори
Въй преди 5 години
Точно Корнито да говори за свобода и т.н. е като да си стреля в краката... комунистка чете морал мол ти съ
184
2
 
2
 
! Отговори
Я гледай.... преди 5 години
До До 159 166 Бандити от класа а и големи мераклии още да грабят. Да ги зачернем за винаги.
183
1
 
3
 
! Отговори
Брях преди 5 години
Едни празнуват 1 май(няма лошо).Други правят възтановки и отбелязват Априлското въстание 1876г.(пак няма лошо).Едно ме дразни пак се веят чужди байряци и се пропагандират чужди интереси!
182
2
 
2
 
! Отговори
До 171 преди 5 години
До тези най-накрая...Гоvnьо, имам 45 години трудов стаж и съм свободен! Моето съм си го отработил! С съвестно, качествено! Не дължа никому нищо! Не заплашвай, мекотело, мекоръко, мързеливо, злобно създанийце!
181
6
 
15
 
! Отговори
Дано преди 5 години
Президентският кабинет да прочете коментарите след лъжите на БСП и разбере, че България е РАЗБИТА тъкмо от БКП в годините след безумната "чистка' по образец на КПСС, КГБ 1946-1960. Обезкръвена България : без интелигенция, средна класа, без имоти( в имоти, жилища са настанени "борци против капитализма"директори с 4-то отделение образование.) Терор, подслушване, доноси. ВСИЧКО ЗАВИСИ от "другарите от БКП-дали ще следваш, ще учиш ли в езикова гимназия: за ИЗЛИЗАНЕ в ЧУЖБИНА и дума не може стане-ДС
180
7
 
21
 
! Отговори
До Корнелия преди 5 години
Крадецът вика дръжте крадеца!!! Това са БСП.Заради тях,заплатите и пенсиите са най-ниски в Европа!!!Как не ги е срам???? Колко време управляваха без да вдигат пенсии и заплати!!!! Толкова НАГЛИ , толкова АЛЧНИ, ГНУСНИ ЛЪЖЦИ и ЛИЦЕМЕРИ!!!! Как не ви е срам Корнелия???Вие забогатяхте всички,от труда на българския народ!!!! Как не ви е срам??? Как заспивате,като знаете колко бедни работещи има във България???? Вие направихте българите бедни и нещастни!!! Трябва да се срамувате!!!
179
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато 1 май стане Нормален работен ден ще има и нормални заплати
178
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато 3 стане 15 тогава ще дойде и комунизма
177
5
 
13
 
! Отговори
Янко преди 5 години
Някоя ошушкана мандра няма ли след митинга на социалистите?
176
6
 
17
 
! Отговори
Красимир Кацаров преди 5 години
Приватизаторката Импексова, докато се опитва да се лепне за рейтинга на льотчика, накрая ще го компрометира тотално... ;) :)
175
6
 
23
 
! Отговори
Курнелия лицемерка преди 5 години
*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като Георги Гергов, Дъбов,Гуцанов, Мерджанов, М.Миков,Георги Божинов,Янаки Стоилов,В.Лечева, Кр.Янков и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...
174
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДА ЖИВЕЕ БЯЛА,СИЛНА И МОГЪЩА СЛАВЯНСКА РУСИЯ! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! ДА ЖИВЕЕ РУСКО-БЪЛГАРСКА ДРУЖБА!
173
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧЕСТИТ 1 МАЙ,ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ БЪЛГАРИ,РУСНАЦИ И РУСКИНИ!
172
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МНОГО СТЕ ЗЛОБНИ ГЕРБАВИТЕ.ЗАТОВА СТЕ БОЛНИ И ЖИВЕЕТЕ МАЛКО.ЗЛОБАТА И ОМРАЗАТА СЪКРАЩАВАТ ЖИВОТА.
171
6
 
28
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 5 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
170
5
 
31
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
Ей тези лицемери и тарикати нищо старо от соца не са забравили - хитро са сложили отпред двайсетина млади комунделчета за имидж. А грохналите зомбита отзад.
169
8
 
31
 
! Отговори
Хан Крум преди 5 години
САМО 15000 участици от ЦЯЛАТА страна - значи добре се движим. Само толкова симпатизанти са останали на столетницата независимо от кебапчетата и наливната бира с които са примамили екскурзиантите и то само нейни набори. Добре се движим. Скоро на червеногъзите милионери няма да им остане електорат и за едно кметство във градче със затихващи функции. Корнелата добре води БСП към закономерният и край. Да живей Корнелата, Рафаел и всички червеногъзи мултимилионери - да доразсипят този тумор БСП.
168
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарите забравиха зимата на Виденов...забравиха - "Да дойдат танковете..."Време е пак - да ги излъжем!Преди крадяхме от България....днес ще крадем и от Европа!Да живей...живей труда...на работническоселската ни сraн!Ние легнали под дебелата сянка - ще обираме парсата!
167
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 171 знам че след войната са национализира земя, имоти, машини, фабрики, де що има ,сладове. И сипел живот.С песен " елате хиляди младежи"- а народа " прос" ще строй ЗАВОД. П.ПЕНЕВ
166
5
 
18
 
! Отговори
тези най-накрая... преди 5 години
както и техните изчадия трябва да помиришат от близо как ухае истинския труд! АРБАЙТ МАХТ ФРАЙ!!!