Каракачанов: Наш самолет може да лети за Теди!

МО има готовност да изпрати самолет за сънародничката ни
24
Каракачанов: Наш самолет може да лети за Теди!
Снимка: Архив

Вицепремиерът Красимир Каракачанов потвърди, че Министерството на отбраната има готовност да изпрати самолет до Турция, който да прибере у дома онкоболната Теодора Маджарова.

Тя и съпругът й ще летят в петък от Бразилия със специален медицински самолет.

Каракачанов обясни, че миналата седмица от Външното ни министерство е имало запитване дали може да се извърши полет до Бразилия и обратно с един от "Спартан"-ите.

По думите му разстоянието е голямо, също и разходите, но определящо е било това, че за презареждане на самолета са необходими 4 кацания, което според медици от ВМА не е добре за самия пациент. Лекарите ще решат и дали от Турция болната жена ще бъде превозена по въздух или по земя – с линейка.

32-годишната Теодора има рак на гърдата. Тя заминава със съпруга си Александър за Бразилия за лечение при медиум, но състоянието ѝ внезапно се влошило.

Оттогава тя е на легло - не е в кома и диша самостоятелно, но никоя авиокомпания не искаше да превози семейството обратно у нас.

Още по темата

Историята на Теодора, която Bulgaria ON AIR първа разказа, трогна много българи и за два дни бяха събрани над 77 хиляди лева за транспортирането на младата жена до клиниката "Анадолу" в Турция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евтини на брашното , скъпи на триците. Където трябва да се хвърлят усилия и държавна пара, не се прави , сега ПиАр акции наскачаха всички по телевизиите
1
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубава екскурзия за държавна сметка.