Проговори Кармен, която заведе Теди при медиума: Не съм лечител!

Александър, съпругът на болната жена, я обвини в немарливост
2 май 2018 13:30,
97
Проговори Кармен, която заведе Теди при медиума: Не съм лечител!
Снимка: Кадър "Нова телевизия"

Не съм лечител, бях само водач в Бразилия. Това обяви Кармен Лазарова, жената, съдействала на болната от рак Теодора да се срещне с бразилския медиум  Жоао Де Деус.

След лечение при него състоянието на младата жена се влоши и семейството и близките й потърсиха помощ от медиите и институциите в България, за да може Теодора да се върне в родината.

Очаква се това да стане на 4 май. Военно министерство ще изпрати специален хеликоптер до Истанбул, за да транспортира жената, а от Бразилия до Турция тя ще пътува със специален медицински самолет.

Междувременно властите у нас решиха да започнат проверка на Кармен Лазарова заради случая с Теодора.

Още по темата

"Аз съм само водач в Бразилия. Не съм имала връзка с нея в България. Запознах се с Теодора в Бразилия. Тази група, която водих, е от девет човека. Попитах за състоянието на хората тяхната организаторката и водачът на групата – Валя Лунагорва, която ми каза, че всеки има някакви болежки, но най вече отиват за духовно извисяване", каза днес Кармен пред Нова тв.

Кармен е поела групата при пристигането й в Бразилия и ги е завела до медиума Жоао Де Деус.

"Аз не съм лечител, ходя по цял свят да изучавам какви лечители има, кой с какво се занимава. Не лекувам, защото нямам такава способност. Това е дарба. Болестта, според мен, идва от погрешни модели на поведение", обясни Лазарова.

Съпругът на Теодора, Александър, обясни, че разбрали за Кармен от познати.

"Не от интернет или другаде. Разгледахме сайта, проучихме наличната информация и така взехме решение да пътуваме", каза той.

Преди това опитали всичко, което предлага традиционната медицина. Теодора минала през химиотерапия, операция и друг вид химеотерапия. Лечението й продължавало и не е спряно, на 12 април тя имала дата за поредните вливания.

Александър не знае дали Теодора и Кармен са комуникирали преди пътуването. 

"Моята работа бе да организирам логистичната част от пътуването, за да не се занимава Теодора с това. Аз през цялото време си мислих, че водачът на групата е запозната със състоянието й", каза младият мъж.

Кармен Лазарова твърди, че е искала да се срещне с всеки човек поотоделно за мястото, на което отиват, какъв трябва да е багажът, пътят, каква трябва да е подготовката, но така и не се е срещнала с Теодора.

"Не съм уведомявал за състоянието на Теодора, аз мислих че всичко е уточнено. Мислех, че всичко е ясно. С оглед на това, което Кармен ми е посочила като пример, че е лекувана жена с рак на двете гърди, знаех, че всичко е ясно", каза от своя страна Александър.

Кармен отговори, че става въпрос за съвсем различни случаи.

"Теодора може би в продължение на една година беше на лечение в Турция. Много от пътуванията бяха извършвани със самолет. За това бяха запознати лекуващите й лекари. Имам един сериозен грях, защото личната й лекарка каза, че е чувала за този лечител и е съмнителен, пожела ни успех", разказа още съпругът на Теодора.

Той допълни, че досега няма докторско становище, че дългите пътувания със самолет влошават състоянието на болните.

"Когато са били на терапията, Теодора се е оплакала от болки в главата, но Кармен не е обърнала внимание", твърди съпругът й.

Той смята и че Кармен Лазарова е реагирала немарливо по отношение на състоянието на хората в групата. Според него трябва тя да е запозната с всеки един.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХрисНали това е таксата за екскурзията. Транспорт, храна, нощувки
81
2
 
2
 
! Отговори
Хрис преди 5 години
Само от тази група е взела тази вещица 27000л. Точно се чудех с какви пари обикаля " цял свят" за да се учи как по-добре да лъже нещастните хора и да им прибира парите. Надявам се институциите най-после да вземат сериозно отношение към такива *** грозни като тая баба Яга. Та тя е елементарен мошеник бе....
80
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората често си мислят, че там далече на изток или на запад има страхотни лечители, лекари, група, извънземни клиники, пари събират. Често обаче е само по-лъскаво и са по-любезни, докато вземат парите. А резултатите същите...
79
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора като тази бабичка, продаващи така опасно надежда на неизлечимо болните трябва да бъдат вразумявани с кол по главата.
78
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
човек трябва да носи отговорност за действията си ... човешкия закон можеш да излъжеш, божия никога.
77
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
стига вече сте ни занимавали с този случай,заради глупостта на близките на това болно момиче.Лъскавата бабка няма вина, организира пътуване до някъде си, който иска.Да бяха организирали кампания за събиране на средства за лечение в реномирани клиники,пък каквото стане.Щото и там не помагат за всичко.Но да помъкнеш болен в терминален стадий на презокеански десет часов полет плюс 2-3 прекачвания, отделно часовата разлика и смяната на климата,не ми го побира акъла.
76
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е нали екстрасенсите лекуват от разстояние?! Ще изгради една вълшебна камера с налягане специално за пациента и така без никакви проблеми ще постави тумора под запрещение. Също така има магии със среден пръст и показалец да си брикнеш в носа, да надуеш бузи и да се опиташ да пръднеш по време на полета за да избяга болестта от теб! Хора, бъдете реални и не се подлагайте на повече страдания отколкото имате да изпитате! Тези сладкодумни шарлатани ви въртят на пръста си!
75
0
 
8
 
! Отговори
nina преди 5 години
На Гугъл на английски може да се прочете за влиянието на налягането в самолета върху хора с тумор/метастази в главата.На останалите онкоболни може и да не влияе.Но на болни с тумор в главата може да предизвика възпaление на мозъка-както е и станало в случая.Ако човек се качи на самолет с възпалени синуси,горе болката става ужасна/особено на кацане/ и може да си спука тъпанчето на ухото.Зъбоболът също става страшна болка,пак заради налягането.Информация има,въпросът е да се поинтересува човек.
74
0
 
12
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
За онкоболните е абсолютно противопоказно пътуване със самолет и вероятно това е причината за влошеното и състояние. Запомнете това и не позволявайте на онкоболни да пътуват със самолет! Сега каквото и да направят е "след дъжд качулка".
73
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Татул 70Чудото при заблудени не дохожда!
72
1
 
2
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Всичко, което са направили е в категория "християнско"
71
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това грозно и нагло бабенце щеше да е в панделата ако тази история се беше случила на запад! Но в Тралалария - мегдан за шарлатани! Вярвайте им още!
70
0
 
8
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Добре е, че правителството помогна в случая, но не ми е ясно защо застрахователите не са помогнали. Невярвам да са хукнали до Бразилия без здравна застраховка, а тези застраховки са за такива случай. Цялата система е прецакана.
69
1
 
5
 
! Отговори
Татул преди 5 години
До читателНадявам се никога да не се оказваш в нейното положение.Помня баща ми-накрая, къде ли не го водихме, там където медицината не помага...с едната надежда само... че може и да се случи чудо...
68
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Измамница,която съзнателно подвежда наивни,нещастни хора,заради корист.Вероятно,получава възнаграждение за това ,от бразилския гуру-лечител-шарлатанин.Служлите трябва да я проверят и да понесе наказанието си за измама...
67
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Надежда, това е което е търсила Теодора. Не е лесно да се откажеш от всичко.Не трябва да я съдим.
66
3
 
21
 
! Отговори
читател преди 5 години
И защо цяла България трябва да се занимава с разни кухи ***?Утре някой ще отиде при шаман на ескимосите, ще трябва да го прибираме от северния полюс. Съчувствам на болната, но не съм съгласен цяла България да плаща за глупостта и. Помага се за нещо смислено и полезно, за явни глупости всеки си плаща сам.
65
3
 
7
 
! Отговори
izbijte преди 5 години
vrachkite . v Biblijata e napisano da se unishtozhavat takiva
64
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази госпожа трябва да се извиси духовно в Сливенския затвор за измама и причиняване на смърт
63
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Водачът на групата пътува за сметка на останалите т.е. всеки от деветте пътници е платил 12% повече за тази госпожа .Не може да е носи отговорност като получава пари и командировъчни от плащанията на пътниците. Не е морално да подлъгват хора ,които се борят за живота си ,за да измъкват пари от тях.