Проговори Кармен, която заведе Теди при медиума: Не съм лечител!

Александър, съпругът на болната жена, я обвини в немарливост
2 май 2018 13:30,
97
Проговори Кармен, която заведе Теди при медиума: Не съм лечител!
Снимка: Кадър "Нова телевизия"

Не съм лечител, бях само водач в Бразилия. Това обяви Кармен Лазарова, жената, съдействала на болната от рак Теодора да се срещне с бразилския медиум  Жоао Де Деус.

След лечение при него състоянието на младата жена се влоши и семейството и близките й потърсиха помощ от медиите и институциите в България, за да може Теодора да се върне в родината.

Очаква се това да стане на 4 май. Военно министерство ще изпрати специален хеликоптер до Истанбул, за да транспортира жената, а от Бразилия до Турция тя ще пътува със специален медицински самолет.

Междувременно властите у нас решиха да започнат проверка на Кармен Лазарова заради случая с Теодора.

Още по темата

"Аз съм само водач в Бразилия. Не съм имала връзка с нея в България. Запознах се с Теодора в Бразилия. Тази група, която водих, е от девет човека. Попитах за състоянието на хората тяхната организаторката и водачът на групата – Валя Лунагорва, която ми каза, че всеки има някакви болежки, но най вече отиват за духовно извисяване", каза днес Кармен пред Нова тв.

Кармен е поела групата при пристигането й в Бразилия и ги е завела до медиума Жоао Де Деус.

"Аз не съм лечител, ходя по цял свят да изучавам какви лечители има, кой с какво се занимава. Не лекувам, защото нямам такава способност. Това е дарба. Болестта, според мен, идва от погрешни модели на поведение", обясни Лазарова.

Съпругът на Теодора, Александър, обясни, че разбрали за Кармен от познати.

"Не от интернет или другаде. Разгледахме сайта, проучихме наличната информация и така взехме решение да пътуваме", каза той.

Преди това опитали всичко, което предлага традиционната медицина. Теодора минала през химиотерапия, операция и друг вид химеотерапия. Лечението й продължавало и не е спряно, на 12 април тя имала дата за поредните вливания.

Александър не знае дали Теодора и Кармен са комуникирали преди пътуването. 

"Моята работа бе да организирам логистичната част от пътуването, за да не се занимава Теодора с това. Аз през цялото време си мислих, че водачът на групата е запозната със състоянието й", каза младият мъж.

Кармен Лазарова твърди, че е искала да се срещне с всеки човек поотоделно за мястото, на което отиват, какъв трябва да е багажът, пътят, каква трябва да е подготовката, но така и не се е срещнала с Теодора.

"Не съм уведомявал за състоянието на Теодора, аз мислих че всичко е уточнено. Мислех, че всичко е ясно. С оглед на това, което Кармен ми е посочила като пример, че е лекувана жена с рак на двете гърди, знаех, че всичко е ясно", каза от своя страна Александър.

Кармен отговори, че става въпрос за съвсем различни случаи.

"Теодора може би в продължение на една година беше на лечение в Турция. Много от пътуванията бяха извършвани със самолет. За това бяха запознати лекуващите й лекари. Имам един сериозен грях, защото личната й лекарка каза, че е чувала за този лечител и е съмнителен, пожела ни успех", разказа още съпругът на Теодора.

Той допълни, че досега няма докторско становище, че дългите пътувания със самолет влошават състоянието на болните.

"Когато са били на терапията, Теодора се е оплакала от болки в главата, но Кармен не е обърнала внимание", твърди съпругът й.

Той смята и че Кармен Лазарова е реагирала немарливо по отношение на състоянието на хората в групата. Според него трябва тя да е запозната с всеки един.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БИЛКИ!!!!!!!!1КОТЕШКА СТЪПКА СВИВА РАКОВИТЕ ОБРАЗУВАНИЯ ДОКАЗАНО!!МОЖЕ И ЧЕРВЕНА ХВОЙНА РАЗДЕЛЯ УВРЕДЕНАТА ТЪКАН ОТ ЗДРАВАТА ЗА ДА СЕ ИЗХВЪРЛИ ОТ ОРГАНИЗМА!
61
12
 
18
 
! Отговори
тъпи хора ееейй преди 5 години
На лечители ходят ,на знахари ходят ,на гадатели ходят ,на екстрасенси ходят ,на медиуми ходят ! Абе за вас лекари няма ли бе ?!
60
6
 
22
 
! Отговори
мисия преди 5 години
Тези шарлатани трябва де се изобличават непрестанно и с всякакви средства! Сигнализирайте на властите, на господари на ефира, на данъчните, на който се сетите. Правете филми и пускайте в нета - само така тази *** от измамници ще бъде извадена на показ и дано хората се замислят на кого си дават парите! Аз лично съм се прицелил в една популярна измамница и ще я изтипосам в най-скоро време.
59
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докога стотици самозвани гадатели, лечители и духовни наставници ще печелят огромни суми от отчаяни хора. Къде са законите, които регламентират тяхната високоплатена дейност, какви данъци плащат, как доказват, че са извършили услуги и какви документи издават. Една фризьорка трябва да извади 20 документа, преди да отвори салон за Реални услуги, а тези чудовища се хранят с мъката, наивността и безпомощността на хората! Стига сте хранили демони - осъзнайте се, хора!
58
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова много пари се дават на шарлатани и измамници за "духовно извисяване", а никой не се сеща просто да прави добро... защото е трудно.
57
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен тая има още стотици врачки които лъжат хората и то в ефир.Кабеларките са пълни с подобни шарлатанки а държавата нищо не прави!
56
4
 
28
 
! Отговори
Мъка преди 5 години
Бе тая гнус, беше казала, че можело да я лекува от разстояние по снимка, ако знаела че е толкова зле... Хораа - "по снимка".. Имате ли идея, за каква мафия става въпрос, та се доверявате *** тия лешояди-лечители?.. И пак казвам - такива измамници, като тая, които унищожават и последните дни на хората на тая земя - на площада и с камъни.. Майка им.........
55
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия дето ходят по врчаки са без мозък, но и държавата трябва да се противопоставя на измамниците доколкото може.
54
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То народа го е казал - не е луд тоя който изяжда зелника, а този който му го дава.
53
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
П.С.Дългите полети над 4 часа трябва да се консултират с лекар, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Не се препоръчват за хора с белодробни и сърдечни проблеми, за бременни, за хора с намален имунитет. Кабината се херметизира с концентрация на кислород отговаряща на височината на Мексико сити. Това за здрав човек може и да е ок, но за болен не е. Натоварва сърцето, белия дроб и мозъка и ако те са зле, може да стане сакатлък. Така че преди да летите, консултирайте се с лекарите си, те затова са там, да ви съветват.
52
0
 
31
 
! Отговори
от 52, 53 преди 5 години
И пиша тия неща като човек ходил по лечители и ползващ нетрадиционна медицина. Не можеш да си мислиш, че лечителите, билките, енергийните масажи и т.н. дори да не помогнат няма да навредят. Разбира се, че може да навредят. Билките са химия, лечителите може да са злонамерени или глупави, енергийните масажи могат да засилят или намалят притока на енергия/кръв към тумора, всичко може да се случи. Само молитвите не могат да навредят. Като искаш да ходиш в гората, се готвиш за мечки. Мислете бе хора.
51
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В смисъл, в момента в който решиш да опитваш неконвенционална медицина, риска си го поемаш ти. Ако аз отида в Бразилия да пия Аяхуаска, това е мой избор. И ако нещата се прецакат, си понасям последиците. Не мога да съдя шамана, освен ако не реши да ме пребие или изнасили по време на процедурата. Това е все едно да обвиниш някой в черна магия. Съдът не борави с такива понятия. Какво значи "мислехме, че водачката е запозната със състоянието й". Чия отгвоорност е това - тяхна или ваша? *** история
50
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Темата както винаги се преекспонира до безобразие. В случая доколкото разбирам проблемът не е в лечителите, а в това, че жената се е влошила и никоя авиокомпания не е искала да я върне в България. Което е нормално, макар и ужасно неприятно. Това че правителството е решило да помогно е изненадващ признак на човещина. Но по въпроса с лечителите - тя е отишла там сама, по свое желание, съзнавайки рисковете. Ако не ги е съзнавала - грешката е нейна. Не можеш да се съдиш лечител, че си се влошил!
49
9
 
23
 
! Отговори
маняци преди 5 години
българите масово вярват в алтернативната медицина щото са откачени (масово). добре че съм навън че едвам ги търпя такива!
48
3
 
19
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Каква гнyсна мутра има тази шарлатанка.
47
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
каква група, какво лечение ...няколко шарлатани баламосват болни хора готови да се хванат за всяка сламка, с разходки, сеанси и дрънкулки ... само и само да им вземат парите.грозна работа
46
3
 
42
 
! Отговори
goso преди 5 години
Прибирането на Теодора в България на обществени/чужди разноски е позитивно от гледна точка на състрадателност, милосърдие и доброта. От друга страна създава един опасен прецедент, на който да се позовават всякаки хора загубили здравия разум и предприели опасни авантюри. Те всички могат да поискат да бъдат спасявани от хималайски върхове, средата на океани или от рискови неразумни финансови операции. В края на краищата защо за Теди ДА, а за всички останали НЕ?
45
4
 
35
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Я чукнете в гуглето Кармен Лазарова и дайте на видео и ще видите многобройни нейни гостувания по различни кабеларки как разправя каква лечителка била.Колко добра била и как научила занаята от от въпросния Бразилски шарлатанин.Сега излиза в медиите и отрича всичко това без да се замисля ,че чичо Гугъл знае всичко.Ако наистина е добра лечителка да взема да и дам малко Рицин и да видим дали ще се оправи!
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
TAQ DA PLATI BILETITE I KUGYRA DA VIDIM DALI SCHTE VODI DRUGI IZMAMNICA DOLNA NQMA LI DANS ZA NEQ
43
2
 
10
 
! Отговори
IZMANICA преди 5 години
TAKIVA KATO TAQ SA ZA ZATVORA ALOUUU