Проговори Кармен, която заведе Теди при медиума: Не съм лечител!

Александър, съпругът на болната жена, я обвини в немарливост
2 май 2018 13:30,
97
Проговори Кармен, която заведе Теди при медиума: Не съм лечител!
Снимка: Кадър "Нова телевизия"

Не съм лечител, бях само водач в Бразилия. Това обяви Кармен Лазарова, жената, съдействала на болната от рак Теодора да се срещне с бразилския медиум  Жоао Де Деус.

След лечение при него състоянието на младата жена се влоши и семейството и близките й потърсиха помощ от медиите и институциите в България, за да може Теодора да се върне в родината.

Очаква се това да стане на 4 май. Военно министерство ще изпрати специален хеликоптер до Истанбул, за да транспортира жената, а от Бразилия до Турция тя ще пътува със специален медицински самолет.

Междувременно властите у нас решиха да започнат проверка на Кармен Лазарова заради случая с Теодора.

Още по темата

"Аз съм само водач в Бразилия. Не съм имала връзка с нея в България. Запознах се с Теодора в Бразилия. Тази група, която водих, е от девет човека. Попитах за състоянието на хората тяхната организаторката и водачът на групата – Валя Лунагорва, която ми каза, че всеки има някакви болежки, но най вече отиват за духовно извисяване", каза днес Кармен пред Нова тв.

Кармен е поела групата при пристигането й в Бразилия и ги е завела до медиума Жоао Де Деус.

"Аз не съм лечител, ходя по цял свят да изучавам какви лечители има, кой с какво се занимава. Не лекувам, защото нямам такава способност. Това е дарба. Болестта, според мен, идва от погрешни модели на поведение", обясни Лазарова.

Съпругът на Теодора, Александър, обясни, че разбрали за Кармен от познати.

"Не от интернет или другаде. Разгледахме сайта, проучихме наличната информация и така взехме решение да пътуваме", каза той.

Преди това опитали всичко, което предлага традиционната медицина. Теодора минала през химиотерапия, операция и друг вид химеотерапия. Лечението й продължавало и не е спряно, на 12 април тя имала дата за поредните вливания.

Александър не знае дали Теодора и Кармен са комуникирали преди пътуването. 

"Моята работа бе да организирам логистичната част от пътуването, за да не се занимава Теодора с това. Аз през цялото време си мислих, че водачът на групата е запозната със състоянието й", каза младият мъж.

Кармен Лазарова твърди, че е искала да се срещне с всеки човек поотоделно за мястото, на което отиват, какъв трябва да е багажът, пътят, каква трябва да е подготовката, но така и не се е срещнала с Теодора.

"Не съм уведомявал за състоянието на Теодора, аз мислих че всичко е уточнено. Мислех, че всичко е ясно. С оглед на това, което Кармен ми е посочила като пример, че е лекувана жена с рак на двете гърди, знаех, че всичко е ясно", каза от своя страна Александър.

Кармен отговори, че става въпрос за съвсем различни случаи.

"Теодора може би в продължение на една година беше на лечение в Турция. Много от пътуванията бяха извършвани със самолет. За това бяха запознати лекуващите й лекари. Имам един сериозен грях, защото личната й лекарка каза, че е чувала за този лечител и е съмнителен, пожела ни успех", разказа още съпругът на Теодора.

Той допълни, че досега няма докторско становище, че дългите пътувания със самолет влошават състоянието на болните.

"Когато са били на терапията, Теодора се е оплакала от болки в главата, но Кармен не е обърнала внимание", твърди съпругът й.

Той смята и че Кармен Лазарова е реагирала немарливо по отношение на състоянието на хората в групата. Според него трябва тя да е запозната с всеки един.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой изтри мнения и размести некадърлно номерацията пак. Значи съм се обърнала към 40 от новия порядък.
41
0
 
14
 
! Отговори
43, преди 5 години
Точно така е. Ако държавата има вина, то е в това, че на пациентите у нас не се оказва нужната психологическа подкрепа, както и лечение и помощ в термален стадий на болестите. И това, именно, подтиква хората към глупости.
40
2
 
15
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Тази ако я набарам такова "духовно извисяване" ще получи че дълго ще го помни. А Цацаров какво чака още. Представяте ли си как тези измъчени хора са събрали 3000 лв да дадат. Майко мила в каква държава живеем. Тук останаха само ШАМАНИ бе....А по-глупавите просто се спасиха в чужбина...
39
0
 
26
 
! Отговори
до 41 преди 5 години
Абсолютно! Българските лекари не са некадърници,но липсва съчувствието и разбирането към пациента. Трябва да има специални психолози да се съобщават и обсъждат тези неща. Да се дава обяснение по диагнозите и екпертизите. Да се дава информация за подобни случаи с групи на подкрепа. За да могат хората да вземат най-адекватния модел на поведение и да не стават освен цялото си нещастие, жертви и на такива измамници .
38
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази на снимката защо не е в ареста?
37
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не са само немските болници тези, които лъжат безнадеждно болни хора, че може да им се помогне. Що народ измря в Анадолу, в Турция - лично мои познати, които щяха да бъдат излекувани там. Понеже нашите лекари им казаха, че няма какво повече да се направи. Поне не им взеха последните стотинки. Докато в Турция им ги взеха с усмивка. И пак толкоз им помогнаха.
36
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНСИЯ преди 5 години
До АнгелА бе, не знам какво е правил мистър Сенко, обаче до колкото си спомням токът (ампеража) е право порпорционален на напрежението( волтажа) и обратно порпорционален на съпротивлението.Тъй ,че увеличиш ли волтажа при постоянно съпротивление(сипротивлението на човешкото тяло) няма как да намали ампеража
35
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига глупости, и в България те питат откъде са ти парите...България , та България, в Герания сугурно няма измамници и несправедливости. Колко немски частни болници налъгаха терминално болни българи да си правят операции там, след като българските болници им казаха , че е безсмеслено. Аз знам два случая, хората заеми взеха и се чудят как да ги връщат сега. Хем човекът си отиде, хем заемът виси.
34
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Положителното от цялата история е това, че се раздуха информация за този мним лечител из Бразилия и неговите посредници.Иначе то е ясно, че тази жена не лекува. Тя май и не е твърдяла такова нещо, за да се пишат подобни статии. Тя е просто един посредник, който се възползва от лековерните хора, изпаднали в трудно положение и от лъжите на един мошеник.
33
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз искам лиценз и правила на в рамките, баячки и лечители. Контрол и данъци. Добре, че са Господари на ефира на хванат, че и изпратят някой в затвора. В Германия съм, ако разолагаш с пари, те питат от къде са, къде и какво работиш, в България разни шамани изкарват безпроблемно по 20 000 лв. месечно и никой нищо не пита, дори и помощи получават живеейки в палати.
32
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е крива "Кармен", а този, дето й се връзва. Тя не е твърдяла, че е лечител. Просто свръзка. Никой не е карал никого насила да й ползва услугите. Винаги ще има шарлатани. И шарани.
31
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази Кармен колко данъци плаща за тези си услуги?Шарлатаните имат ли си категория на заетост?Дебнат хората да изпаднат в абсолтен стрес и психологически срив и няма значение колко си умен и образован,готов си да попаднеш в капана. Веднъж хванат ли те , те омотават като телефонен измамник пенсионер и те пресушават. Тази е за съд заедно с ало апашите. Даже е по-долно, защото ти обещават да оздравееш.
30
1
 
36
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
Ей това не го разбирам! Какъв лум.пен трябва да си, че да се гав.риш с последната надежда за живот на някои хора...
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** ние това го знаем, Кармен. Виж, внезапно заболялата Теодора и съоругът й не са били наясно.
28
9
 
9
 
! Отговори
Евроатлантик преди 5 години
Търся група СМЪРДЯЩИ бежанци да ми *** директно в устата.
27
1
 
24
 
! Отговори
до boto преди 5 години
Прав си, ако момичето не е контактно от месец, е нелепо да се прави цялата тази истерия и този евтин( и съществремено ужасно скъп) PR. Вместо да се инвестира в нашето здравеопазване и психологическата подкрепа към пациета и отношението и толкова много неща, които са около самото лекуване, а не да се плащат последиците от липсата им.
26
1
 
21
 
! Отговори
Циник до 24 преди 5 години
"Хонорара го глътна и никакви угризения няма тази професионално деформирана ВОДАЧКА"-------------------Оакваш морал от лешояд/ка???
25
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
даже и по света,в 80% от случаите на измама,винаги има замесен българин!
24
2
 
17
 
! Отговори
boto преди 5 години
Да прекалено ясно ми е, че котаго човек е отчаян се оповава и на алтернативни лечения, както направихме и ние (отрова от скорпион, кислороди и т.н) но това са просто неща, които не намират място в медицината или не са достатъчно тествани. Това да вярваш, че някакъв медиум може да помогне си е чисто безумие. Дано на никой не му се слячва до известна степен ги разбирам, но това, което следва (телевизии, самолети, PR) ми идва повече. Мога само да се моля семейството да премине през това с кураж
23
4
 
33
 
! Отговори
boto преди 5 години
Аз искам след този цирк някой от управляващите да излезе, да покаже сумата похарчена за прибирането на жената и документи доказващи, че са погасени тези задължения.Съжелявам може и да звучи грубо, но ми писна аз да плащам за евтин PR. Преди 3 години, когато майка ми умря в часна болница щото никой от държавните не искаше да я приеме след като 40 години си е плащала данъците що никой не ми изпрати хеликоптер да се прибирам ами затръшваше врати?Дано жената си отиде спокойто и без мъка!