В услуга на пешеходците, но дали? Легналите полицаи – опасни!

Свикнахме да спираме на пешеходни пътеки, но много пъти не са маркирани
2 май 2018 08:45,
51

Незаконни и опасни легнали полицаи масово затрудняват родните шофьори. Един от елементите за подобряване на пътната безопасност цели 6 години съществува без контрол. Още през 2012 г. е приета наредба, според която трябва да се премахнат всички легнали полицаи, които не са изградени по наредбата и не отговарят на описаните изисквания.

"Има огромен проблем с легналите полицаи и той съществува от много години. Всички свикнаха да спират на пешеходни пътеки, но в същото време те са извън всякакви норми и стандарти. 90% от случаите не са маркирани и осветени", категоричен е автоекспертът и влогър Филип Лазаров - Bri4ka-та в "България сутрин".

Той е на мнение, че вместо да подобряват пътната безопасност, 99% от пешеходните пътеки вредят на шофьорите, а с това поставят под опасност живота на пешеходците.

"Самото препятствие трябва да бъде поставено преди пешеходната пътека, за да може самите шофьори да намалят предварително. Въобще няма пешеходна пътека, която да е еднаква с друга. Всеки си я прави както му скимне за добре", уточни Лазаров.

Пред Bulgaria ON AIR автоекспертът отбеляза, че всички тези легнали полицаи много лесно чупят окачването на автомобила, а някои спортни коли не могат да преодоляват по-високи пешеходни пътеки.

"Трябва да се направят определени параметри за легналите полицаи, които да са валидни за всички. Нужен е конкретен стандарт. Нека управниците да погледнат как се правят нещата в Европа и да го въведат тук, защото е неприемливо", добави още Филип Лазаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Алооо Експерта преди 5 години
Какъв експерт може да е човек, който не знае, че има определени стандарти за нещата за които говори. Има си наредби, в които си ги пише тези стандарти, ама кой да чете? А дали се спазват, това вече е друг въпрос..
39
0
 
3
 
! Отговори
пътищарче преди 5 години
Не знам как точно да го напиша така че да не звучи като "сензация" ама... то си има действащ нормативен документ и той си е мислен от хора които с това се занимават.
38
0
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Вярно е, че на много места има гърбици, през които си трошиш колата, когато преминаваш и трябва да се поправят или изобщо да се махнат. Доста от тях хората живеещи там сами са си ги сложили, а те нямат място на пътя. Пешеходните пътеки не били в норми и стандарти! Освен, че ги вапцаха не само с бяла боя, което е против правилаат, друго не се сещам.
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз гледах изказванията по първа програма.Записът трябва да бъде представен на Цацаров и той да вземе мерки.Такива изказвания са в разрез със закона и са недопустими.
36
2
 
1
 
! Отговори
социалист преди 5 години
Да, ама ако махнат легналите полицаи гаражите ще останат без работа.Знаете ли колко работни места ще опустеят?
35
1
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Принципно според мен не трябва да има "легнали полицаи" или "гърбици", както също ги наричаме. Нещата опират до съвсем други работи, най-вече за липсата на контрол от страна на КАТ за спазването на Закона. Всичките тези механични пречки за паркиране или за намаляване на скоростта, донякъде помагат, но повече пречат. Пешеходната пътека не е нужно да бъде маркирана, когато е продължение на тротоара на кръстовище, а това си е равноправна пешеходна пътека на останалите видове пешеходни пътеки.
34
2
 
4
 
! Отговори
Българи преди всичко преди 5 години
Цялата държава е спъната. БСП говори за война по пътищата. На митингите на 1 май говориха за война срещу държавата. Чия държава? Те българи ли са и ли са външни сили които коварно искат да унищожат нашата България?Правителството трябва да се занимае с този въпрос и да вмени на тези които употребяват подобни изрази респект към България и българския народ!
33
7
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
"някои спортни коли не могат да преодоляват по-високи пешеходни пътеки."Крайно време е другарят Бричка и останалите войнстващи пейзани да разберат, че трябва да си карат "спортните" таралясници на писта, а не по улиците.
32
4
 
2
 
! Отговори
Икспърти бол преди 5 години
Колко много " икспърти" дават мнения по медиите- икономически, социални, транспортни, геополитически, за ползите от джендъра на ИК и т.н.!При толкоз местни " искпърти" оправящи държавата, защо местното население става масово гастарбайтери по западните плантации за да оцелее физически, бачкат по 10- 14 часа, за мизерни надници!Те така ГЕРБ с гастербайтерите намаля безработицата от 60 % на 10 % в България, което не е заслуга на " икспъртите", бизнеса, ГЕРБ, а на беднотията в България!
31
9
 
11
 
! Отговори
Дъртий преди 5 години
Глупости. Даже требе да ги правят още по-високи с по-рязък наклон, за да излитат направо пистарниците и пилотчетата.
30
15
 
11
 
! Отговори
Батман преди 5 години
Не знам този г-н Лазавов от кога стана експерт.....??????? От кога е започнал да разбира от легнали полицаи и стандарти за тях...?????? Само да го светна, че ако кара с нормална скорост няма да му се чупи колата на легналия полицай и ако колата е толкова спортна има си писти за тази цел. П.С много ми е анти този Лазаров.
29
4
 
13
 
! Отговори
Пешходец преди 5 години
Ами махнете ги тогава. Джигитите да ни газят направо със 100 на Пешеходните пътеки.
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от това което разбирам, е че тези които полагат легналите полицаи не си спазват сами нормите и са неграмотни за да ги прочетат и научат.Не ми харесва с колата да минавам по неравности, но на един път ако няма такава, то пешеходец само ще се моли някой да намали за да пресече.А така всички намалят щът не щът.
27
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите пак откриватели на откритата топла вода ! Цяла Европа е с легнали полицаи бе овце !"Легналият полицай" гарантира живота на пешеходеца който е с предимство на пешеходната пътека, но за тъ'пият български народ зад волана пешеходецът няма предимство никъде когато пресича пътното платно !Затова и животът ви в България ще се стъжнява, защото всичко което е открито от Запада за благото на хората в България не се копира, а се видоизменя за да е в услуга на властимащите в почти всички случаи.
26
5
 
26
 
! Отговори
пена преди 5 години
Автоталибаните няма да престанат да реват :-) Повдигнатите пешеходни пътеки са много добра диея и значително са намалили броя на ранените/убитите пешеходци. А тия дето имат навика да карат със 120 в града, заслужават много повече "неудобства" от това да си трошат колата!
25
1
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
До Най- опасниНашите полицаи са трудно подвижни реклами на Хиполенд хипопотамите...
24
1
 
7
 
! Отговори
Най- опасни преди 5 години
- А шкембестите полицаи?
23
7
 
38
 
! Отговори
Руцифер преди 5 години
Господа пешеходци, аз също съм такъв, когато не шофирам и никога не го забравям. Един пешак, спира много по-лесно от един автомобил. Не виждам защо да не можем да се съобразяваме един с друг и когато се налага, да си отстъпваме взаимно. Уверете се, че шофьора ви е видял и че може да спре. Иначе си рискувате ненужно живота. Взаимното уважение е в основата на всичко, а не взаимното плюене.
22
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако се пеминава през легналият полицай с нормална скорост няма да има поражения по автомобила нали...
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 22ТАМ "УСВОИХА" едни кинти, като направиха тази пешеходна пътека "СВЕТЕЩА". Отдавна не свети, но парите са усвоени и похарчени от "наши хора".