Цел за следващите 7 г.: Да станем конкурентоспособни!

Трябва да инвестираме в иновации и изследователска дейност
Обновена: 3 май 2018 21:57 | 3 май 2018 21:52,
17


Един трилион и 134 млрд. евро ще е бюджетът на ЕС за следващите седем години. Сред възможните варианти на многогодишната финансова рамка е и предложението на еврокомисията за орязване на еврофондове.

"Не, няма да има орязване и нещата не са толкова драматични. Това е предложение за бюджет, който отразява приоритетите на Европейската комисия. Ако искаме да бъдем конкурентно способна икономика, трябва да инвестираме многократно в научноизследователска дейност и иновации", подчерта ръководителят на представителството на ЕК в България Огнян Златев.

В "Денят ON AIR" гостът уточни, че целият процес по преговарянето за следващия бюджет тепърва започва. "Нашият оптимистичен сценарий е тези преговори да приключат преди изборите за европарламент", добави още той.

"ЕК предлага за следващия период вноската към евробюджета да бъде 1,13% от Националния бюджет. За първи път ЕК предлага отделна програма "Цифрова Европа", която е от 9 милиарда евро. Тази програма е реална благодарение на българския еврокомисар Мария Габриел", посочи Златев пред Bulgaria ON AIR.

Според негови данни България е една от страните с най-висок процент на усвояване на средства от предишната финансова рамка на ЕС.

"Ние се справихме изключително добре с използването на средствата. Най-яркият пример за жителите и гостите на София е метрото и инфраструктурата. Показахме много висок процент на средства, които са одобрени. Ние сме отличници", заяви Огнян Златев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 10България е известна навсякъде в ЕС със своите конкурентоспособни пpocтитуткиАБСОЛЮТНА ЛЪЖА!Всеки знае, че руските *** доминират НАВСЯКЪДЕ по света!Не случайно в ЦЯЛ СВЯТ рускиня е синоним на лека жена.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да станем ама с тази обсебена от Русия енергетика и пазар на горива как да стане?
14
0
 
3
 
! Отговори
Да да преди 5 години
Как да наУчиш бай *** да дава качествен сървис като си му е добре у Мерцедесу. :)
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И целта ще я изпълним за... 2 години. Според пропагандата.Така както преборихме корупцията, оправихме безработицата, МРЗ, образованието, здравеопазването, съдебната реформа, ТЕЛК-те... остана и еврото да оправим. И ще бъдем "оправени".
12
1
 
7
 
! Отговори
виц преди 5 години
"Цел за следващите 7 г.: Да станем конкурентоспособни!" - виц на деня, направо ме разсмяхте
11
1
 
3
 
! Отговори
OO преди 5 години
Дообре !
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че то и сега сме си най-конкуреНТО способни, няма по-конурентоспособни от българските пpocтитутки в ЕС. 90% от пpocтитутките в Германия са от членката на ЕС и НАТО България. Блазен унд фикен за 40-50 евро, най-добро качество за тази цена. Амстердам, Антверпен, Брюксел, Париж, Барцелона - България е известна навсякъде в ЕС със своите конкурентоспособни пpocтитутки, работят напълно легално и си плащат осигуровки и данъци - проституцията е легална на Запад в при демокрацията и цивилизацията.
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че то и сега сме си най-конкурентно способни няма по-големи русогъзолизци от българите. Цялата конкуренция от беларуси, арменци, таджикистанци и т.н. слагаме в малкия си джоб.
8
1
 
7
 
! Отговори
Пари на вятъра преди 5 години
Трилиони, 1000ди млрд-и и още толкова да дадат Китай, Корея и другите жълти ни "издухаха" и по технологии и по производство и по образование, въпреки че не са толкова изобретателни като европейдната раса. Освен това са с много млади хора. Абе... с две думи-застаряващи нации в Европа
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди 89та бяхме конкурентоспособни.
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе. Вас не ви взеха евроатлатнически парнтьори да сте конкурентоспособни, а да купувате западни стоки и да ходите да им работите черната работа без пари. Те си произвеждат предостатъчно, и 100 пъти повече могат да си произведат, не им трябват конкурентоспособни партньори. Защо мислите ви лигавят с пари за магистрали, стадиони и спа центрове по селата а не дават пари за развитие на български технологии и производства.
5
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Ще давате пари на ...."феодалните старци"?Разсипници,не ви е срам,Дянков какво ви учеше,а?
4
2
 
8
 
! Отговори
Група активисти преди 5 години
Дано поне таз година Господ "да поживи"Драгалъвския крадлив ***,за туй що Родината изкормил народа си продал !
3
0
 
13
 
! Отговори
к0нсерва преди 5 години
преди имахме петилетки, сега в Европейският Съюз на Съветските Социалистически Републики, имаме 7-летки и още по-компетентна номенклатука, която халюцинира водачество при СуперКомпотите, пардон, СуперКомпютрите, Другари да се поздравим!!
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 30 год . нищо , за следващите 7 кеф ти риба , кеф ти паламуд . Излишнно е да казваме , че никой не вярва на предвиждания за близкото светло бъдеще .
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Огняне,Огнянееее,верваш ли си?Ние за 30 години не само че не станахме конкурентноспособни на когото и да било,не само че не развихме икономиката си,но съсипахме и тая,която имахме.А чуждите инвеститори,които се излъгаха да дойдат избягаха през глава от нас.Та,какво казваш ще стане през следващите 7 години?