Спомен за Мила - една от жертвите на АМ "Тракия"

Брат й участва в постановка в нейна памет
Обновена: 5 май 2018 14:04 | 5 май 2018 13:50, Петя Славова
19
Спомен за Мила - една от жертвите на АМ "Тракия"
Снимка: Кадър, Нова тв


Мила е една от жертвите  при катастрофата на АМ „Тракия”. Преди 2 дни тя трябваше да навърши 17. В нейна памет в петък студенти от НАТФИЗ изиграха спектакълът "По пътя". Сред тях е и брат й.

"Нямаше много избор къде да е - разказва братът на загиналото момиче пред Нова тв. Актьорът очаквал сестра му да дойде, както обикновено с майка му и баща му.

Още по темата

В деня на инцидента Георги е трябвало да се яви на последния си изпит в Академията. Спектакълът, който се играе се нарича "По пътя". Георги трябвало да участва в два откъса.. Единият от Чудомир носи заглавието "На погребение".

"Когато подобно нещо се случи на човек, той започва да търси символика и знаци. нещо, което да е подсказвало, че това би могло да се случва в един друг откъс. Моят герой говори за сестра си, която е починала преди няколко дни".

За катастрофата Георги разбира от новините. "Надявах се да не е там, но като погледнеш реално, разбираш."
Изпитът е трябвало да започне в 6, но стартира с час по-късно. Всички колеги на младежа се надяват, че всичко ще се нареди.

По време на един от антрактите, когато се играят откъси, в които Георги не участва, той научава лошата вест.  Въпреки това той продължава да играе в представлението. "Ако всеки започне да си мери проблемите с другия, какво правим? Свършвам си работата и хората не би трябвало да се интересуват от личния живот на другите.", обяснява решението си да продължи младежът.

"Комисията не разбра.  - разказва преподавател - Георги се справи блестящо.- Той беше човекът, който теглеше студентите". Получава отличен.

На 3 май Георги и колегите му от НАТФИЗ отново излизат да изиграят спектакъла. Но не в театралната академия, а в родния град на Мила. Не пред студенти и преподаватели, а за нейните близки. В деня на рождения й ден, когато тя е щяла да стане на 17 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
1
 
! Отговори
тя преди 5 години
Жалко е когато гинат млади качествени българи , защото и без друго са толкова малко!
15
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До do 7Не съдя. Обмислям. Обмислям какво е да си човек и какво да е обичаш някого. Да, така е. Може да се усили с годините, но може и да не се усили. И все пак няма какво друго да си помисля. Именно в такъв момент да мислиш по този начин говори, че поставяш на първо място себе си. Говори също, че приемаш всичко тест за собствената си издръжливост. А вече и да го споделиш, няма как да не означава, че очакваш аплодисменти за повърхностния начин, по който си преживял собствената си история.
14
2
 
8
 
! Отговори
kenef преди 5 години
Кой е виновен? Какви поуки ще си вземем и какво ще променим? Или пак ще има je suis, мислите ни са с вас, подобни либераски глупости. Закон за задължителни колани в автобусите, кога? Стрикно спазване за почивки/без телефони/култура на шофьорите, кога? Оправяне на ЖП транспорта, като по-сигурна алтернатива на автобусния/товарния, кога?
13
4
 
13
 
! Отговори
Реквием преди 5 години
Милата Мила ,жестока е обаче съдбата и , нейната и на близките и !
12
4
 
29
 
! Отговори
do 7 преди 5 години
Не знам с каква сила написа този коментар. Не знам как съдите хората...Най-вероятно момчето не го е осъзнало в момента. Трябва малко време такива тежки неочаквани новини да стигнат до пълно възприятие. Най-често се активизираш като в стрес и после се чупиш като осъзнаеш болката и загубата...Да не дава Господ да го преживяваме такова нещо...Лек сън на красивото младо момиче! Сила на семейството!
11
6
 
31
 
! Отговори
Мило момиче преди 5 години
Тъжно е когато един млад, красив и лъчезарен човек си замине от този свят. Да почива в Мир! Съболезнования на близките..........
10
6
 
40
 
! Отговори
Boko bo преди 5 години
Светла и памет. Само на 17г и целият и живот е бил пред нея. Никога няма да разберем какво е щяла да работи, какви деца ще отгледа. Жалко, че и тук се потулиха и изкривиха нещата. На 38г съм и от 13г карам камион и ви казвам, че рейсаджията с неадекватната си реакция е виновен дори и неволно. Но с тая фирма зад гърба няма начин. Това са много пари за обещетения и т.нар. Кофти държава с кофти народ. Бог да даде покой на душата и.
9
4
 
39
 
! Отговори
Бръчков преди 5 години
Лека и пръст ! Едно прекрасно създание ще остане вечно красиво дете ! Дано няма такива нещастия повече !
8
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искрено плаках като прочетох тази драма и коментарите. Питам се защо сме така пренебрежителни към живота и го ценим подобаващо само когато лошото ни сполети.
7
18
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мен това ми звучи много арогантно и безчувствено: "Ако всеки започне да си мери проблемите с другия, какво правим?"Да не беше казвал нищо по-добре. Отвратих се от този евтин кариеризъм. Явно вече мисли как някой ден ще разказва тази история в биографията си и всички ще цъкат какъв голям професионалист е.
6
4
 
49
 
! Отговори
Клара преди 5 години
Колкото и да е силен в сърцето му винаги ще има празнина! Жалко за прекрасното момиче, което никога няма да порасне! Мир на праха й !
5
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко тъжно! И все пак е била обичана. Колко хора биха направили нещо толкова специално за починал близък човек?
4
4
 
37
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Георги, бъди силен и нека Бог да те пази!
3
4
 
38
 
! Отговори
Нека Георги преди 5 години
да преодолее Мъката - желая му го от сърце!
2
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мир на праха й! Жалко за близките й!
1
4
 
58
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Много Много тъжна история- Жалко -- Но така е животът - пълен с много лоши изненади и с малко щастливи моменти -