Армията обещава зрелище, какво ще видим на парада днес?

Демонстрацията на военна техника започва в 10:00 часа
42
Армията обещава зрелище, какво ще видим на парада днес?
Снимка: Булфото

Парадът за Деня на храбростта на 6 май, в който отбелязваме 140 години от създаването на българската армия, ще бъде зрелищен - и в небето, и на земята.

Стотици бойци, десетки бойни машини, самолети и вертолети ще преминат през площад "Княз Александър Първи", като тази година той ще е по-мащабен от друг път.

Парадът ще започне в 10:00 часа, командващ ще е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

През площада ще преминат 1600 военнослужещи от Въоръжените сили, ще бъдат представени 52 верижни и колесни бойни машини на Сухопътните и зенитно-ракетни войски, както и 14 вертолета и самолета на Военновъздушните сили.

По традиция парадът ще бъде открит от вертолет "Ми-17" на Военновъздушните сили, веещ националния флаг на Република България.

Във военния парад ще участват Гвардейският представителен духов оркестър с духовите оркестри на видовете въоръжени сили; знаменен взвод на Националната гвардейска част със знамената-светини и представителните блокове с бойните си знамена.

Над площад "Княз Александър Първи" ще прелетят вертолети Ми-24 и АS-532 AL "Cougar", военно-транспортен самолет C-27J "Spartan", учебните самолети L-39ZA и "Пилатус" РС9М и бойните самолети Су-25 и МиГ-29.

На военния парад ще бъдат представени различни типове бойна техника, на въоръжение в Българската армия: танк Т-72, 122 - мм самоходна гаубица "2С-1" - "Гвоздика", бойни машини на пехотата - БМП-1 и БМП-23, 120 мм самоходна минохвъргачка Б1-11 "Сани", бронетранспортьор (БТР) 60ПБ, зенитно-ракетен комплекс "ОСА"-AK, 152-мм оръдие гаубица Д-20, реактивна система за залпов огън БМ-21 "Град", тактически ракетен комплекс "Точка", бронирани леки автомобили с повишена проходимост "Мерцедес" G 270, бронирана машина "Хамър", бойни бронирани колесни машини "Commando seleсt" и "Guardian", пускови установки от зенитно-ракетен комплекс С-300 (SA-10) и транспортно-зареждащи машини за зенитно-ракетни комплекси С-125 (SA-3) и С-200 (SA-5).

В честванията на празника ще участват президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, висши офицери от Българската армия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
0
 
! Отговори
Неудобен преди 5 години
И за какво е целият този театър? Колко струва този парад и не можеха ли парите да се използват за нещо по-полезно в армията?
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-дъртата съветска техника от 60-те и 70-те, плюс най-нисък клас хеликоптерчета и самолетчета от новите господари, които само стоят по хангарите и им бършат праха.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
18 Язък за горките хора ...
26
0
 
0
 
! Отговори
обикновен Бг преди 5 години
БЪЛГАРИ ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА -https://bulgarianhistory.org/te-pobediha/.И ПОМНЕТЕ НАШИТЕ МЪЖЕ.
25
0
 
1
 
! Отговори
Тато Комунист преди 5 години
До КиануТо на Български говори ,за македонец се има .....
24
0
 
1
 
! Отговори
Тато Комунист преди 5 години
До КиануТо на Български говори за македонец се има ...... ХАХАХАХА
23
1
 
4
 
! Отговори
мухахах преди 5 години
Парада мина перфектнооооооо!! Не падна самолет да избие хората и никой "Краз" не закъса на площада!
22
1
 
2
 
! Отговори
123 преди 5 години
Да не напъват много самолетите да не падне някой на площада.
21
1
 
7
 
! Отговори
БРАВО преди 5 години
Браво на Радев и БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ . Парада днес Радва Окото на човек .Но КЪДЕ е Борисов ? Сигурно Дели Пари с Плевнелиев и Павлова от Кражбите ?
20
5
 
2
 
! Отговори
Киану преди 5 години
Каде и ви довааат македонски воници па и замерки им наваате...татарска му работа.
19
2
 
1
 
! Отговори
мерки за охрана преди 5 години
БАлкана испитва ужас при всяко вдигане на дронове ..Снабдени са с жестоко вредна вражеска САТАНИNСКА Техника и черни тежко терористични камери..ДА се забранят дроновете веднага.продадените да се иземат и ликвидират.
18
0
 
3
 
! Отговори
Радев да докладва преди 5 години
Засега най опасни за БЪлгария са нагли престъпници на власт в София след 1989 година.генерал Румен РАдев да докладва защо им даде власта миналата година след показна нагла имитация на избори контролирани с дигитално терористична техника вградена в лични документи.Ограбиха десетки милиарди от народа и ги прахосаха за нагло корупционни цели.
17
1
 
0
 
! Отговори
НЯМА ОВЦЕ преди 5 години
Да уважим БЪлгарите до 40 000 000 овце са развъждали на тази важна божествена територия ..Милиони агънца родени за зарядка на земята са отивали на работа за охрана на големи територии .. НАй големи армии от агънца са тръгвали по бойните поля след Гергьвден до 24 май..всяка година.Да пожелаем на живите в БЪлгария да развъдят поне 10 000 000 овце..за да ни пазят агнетата от зли сили наближаващи ни от орбитата на НЕптун..
16
1
 
3
 
! Отговори
ДО БТВ преди 5 години
Както винаги смазахте Българския Дух - вместо Самолетите и Хеликоптерите , показаха двама Мазни Гейове .
15
0
 
7
 
! Отговори
обикновен Бг преди 5 години
МНОГО НЕЩА МОГА ДА КАЖА ЗА СЕГАШНАТА НИ '' АРМИЯ '', НО ЩЕ ЗАМЪЛЧА.ВИЕ САМИ ВИЖДАТЕ..:-( НО НЕКА ПОЧЕТЕМ ЗАГИНАЛИТЕ БЪЛГАРСКИ ВОЙНИЦИ ВЪВ ВОЙНИТЕ КОИТО СА ЗАГИНАЛИ ЗА НАШЕТО ОТЕЧЕСТВО..ДА ПОЧЕТЕМ НАШИТЕ МОМЧЕТА КОИТО СА СЕ СРАЖАВА ЛИ ,И ВЯРВА ЛИ В РОДИНАТА СИ И НЕЙНАТА СВОБОДА..ВЕЧНА ПАМЕТ НА ПАДНАЛИТЕ ,НИЕ ВИ ПОМНИМ ,ИЩЕ ВИ ПОМНИМВ УМОВЕТЕ СИ,В СЪРЦАТА СИ..ВЕЧНА БЪЛГАРСКА ПАМЕТ..:-(
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зрелището е на Атон да плющи агнешко.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е нали щеше да вали, бури, гръмотевици... де е тоя дъжд?
12
0
 
2
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
Македонците са без Лично Оръжие ?Това Стандарт ли е на такива Паради ?
11
3
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Макетата козируват на Президента.А така Макета!Колко време ви бе необходимо да се светнете че ако не сте с нас ще станете като Косово?!
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще има показ на остаряла и амортизирана съветска военна тахника!