Никола Донев: Шокиращо е, че животните не спират да биват убивани!

"Нашите демонстрации пресъздават какво се случва в кланиците", посочи той
Обновена: 7 май 2018 12:46 | 7 май 2018 12:34, Венцислава Вельова
445

17552 гледания   |  Още видео
Вчера част от преминаващите през столичния булевард "Витоша" останаха шокирани от кървавите голи тела, увити в найлонови пакети. Всичко това е част от поредната акция на Българския вегански съюз, насочена срещу "масовото избиване на бебета агънца, както и срещу безчувствието и безсърдечието на техните убийци и поръчители, които ги консумират".
Още по темата
"Най-шокиращото за нас е, че животните не спират да биват убивани. Трябва да бъдем цивилизовани. Нашите демонстрации пресъздават какво се случва в кланиците. За нас е крайност да прережеш гръкляна на едно животно. Нямаме толерантност. Тези животни искат да живеят, а хората не се съобразяват с това. Хората трябва да направят връзката между месото и убийството", категоричен бе председателят на БВС Никола Донев.

В студиото на "България сутрин" собственикът на ресторант Аспарух Аспарухов подчерта, че темата с веганството се преекспонира, а подобни крайни демонстрации нямало да доведат до нищо хубаво. 

"Човек трябва да даде избор на децата си да бъдат каквито искат. Хората трябва да могат да избират. По-скоро трябва да бъдат съветвани и когато решат да изберат дадена интервенция на своето тяло – тогава да им бъде помогнато да станат вегани. Светът ни все иска да бъде крайно справедлив, но това не е така", коментира ресторантьорът. 

За финал на разговора от ефира на Bulgaria ON AIR Никола Донев се обърна към всички собственици на ресторанти и ги призова да предлагат повече вегански варианти в менютата си.


445
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
370
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Фермер Аз друго си притеснявам.Остават всички животни да живеят, те се размножават, хранят се, изяждат тревопасните всяка тревичка, салатка, класче, зрънце,храстче, дръвце, цветенце - абе всичко, което може да се изяде.Хищниците няма да смогнат да разчстват популациите, ще се оядат и ще изпукат от затлъстяване, или тревопасните толкова ще се размножат, че ще стъпчат хищниците. Като няма зелено, ще минат на червено (месо) и хората и животните...
369
0
 
3
 
! Отговори
р4 преди 10 месеца
Предлагама донев да го вържа на капака на колата и докато карам да лови мухите във въздъха за да не се размазват в стъклото и капака - ми така де и тях ги боли сигурно и им е гадно. Егаси тъпира.
368
0
 
0
 
! Отговори
р4 преди 10 месеца
До Друг веган:
А ти ще бъдеш въдворен(а) в съответното заведение преди стане това ...
367
0
 
1
 
! Отговори
Башка Луд преди 10 месеца
Така, за накрая да попитам. Ако една веганка "гълта", то това канибализъм ли е?
Приятна вечер!
366
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен продължение преди 10 месеца
4. Ако една кокошка снесе яйце, което не е оплодено, това убийство на плода ли е ?
5. Ами ако си гледаш щастлива козичка и пиеш мляко и си я гледаш повече от добре , това убийство ли е ?
За сега стига. Трябва да уважаваме хората с различно мнение от нашето, но нека тези хора да ценят и мнението и решението ни - на нас месоядните и да не забравяме, че винаги има две гледни точки. Хубав ден на всички!
365
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За съжаление , наблюдаваме доста дълбоко психологически внедрен проблем. Задавам си няколко въпроса:
1. Прадедите ни бейби спанак и чери домати ли са хапвали само за да оцелее човечеството и до днес?
2. Животните, които се раждат и умират във ферми , щяха ли да живеят въобще макар и определено време ако не се развъждаха специално за това?
3. Доколкото видях на лозунгите, присъстваха оковани животни. Какво общо има това с яденето на месо? Това е отделен проблем...
364
0
 
3
 
! Отговори
тишина преди 10 месеца
До РВ
Аз пък трета година чакам отговор от марулите, защо от Непеото-централ активират тия парадиращи свамигурата само по Християнски празници в християнски държави.
За останалите овчици, козички, теленца, патенца, пиленца, прасенца, зайченца, кученца, котенца, рибки, октоподчета, скаридки и прочие из останалите 2/3 от планетата не им ли е жал, та да извъртят едно риалити в Мека да речем?
363
0
 
6
 
! Отговори
ппп преди 10 месеца
Предлагам веганите да отидат да живеят в гората и да видят какво мислят мечките и вълците за техния режим на хранене.
362
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Веганите ме питат, ако някои ме сготви и ме изяде, как ще се почувствам ..
Ами никак, зщаото ще съм умрял.
Ама ако тях някой ги сготви и изяде, лекичко, нещо в мен ще се усмихне и ще живне :)
361
2
 
9
 
! Отговори
Агджата преди 10 месеца
Даже в Библията са описани животните, които стават за ядене.
Веганството = Сатанизъм!
360
1
 
7
 
! Отговори
Естествен подбор преди 10 месеца
Още малко и еволюцията ще ги отхвърли.
359
1
 
23
 
! Отговори
Вегани ненормални преди 10 месеца
На скоро попаднах на статия, в която майка едва не убила малкото си бебе, защото го поставила на "веган" диета. Изводите оставям на вас, колко добре с акъла си са тези хора.
358
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо лудницата на Отоманската империя е станала столица на България?
357
0
 
12
 
! Отговори
РВ преди 10 месеца
Седя и си мисля...Защо е модерно да се правиш на ненормален. Защо не е модерно да си нормален човек, а все някой се опитва да се прави на различен и интересен? В крайна сметка, ресторантьорът извади най много акъл. Сега ще си направи и едно веганско меню и ще събере всичките недохранени оtкачалки в неговия ресторант....за тва все повтаряше че не трябва да се стига до крайности. Сиреч- да не ми гоните и нормалните клиенти докато хапват пържолки.
356
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Каква коза?
355
1
 
0
 
! Отговори
До 365 Стамат преди 10 месеца
Ами върви в Софя и ги намери! Бактън от "юнаци"! Ако,ако,ако не знам си кво приказки без покритие.
354
0
 
1
 
! Отговори
Душичко преди 10 месеца
заблудена,явно майка ти доста зле се е справяла с кухнята.Прекалено си млад и патиците които си завъртял покрай тебе и те са гола вода.Те ако бяха свестни, щяха така да ти стопят лагерите,че въобще нямаше да имаш пауър за каквото и да е
353
1
 
22
 
! Отговори
Фермер преди 10 месеца
Знаете ли какво ще стане ако хората по света престанат да ядат животни?
Ще спрем да отглеждаме животни ида се грижим за тях.Ще ни е нужна 10 пъти повече територия за отглеждане посеви за да се изхраним(в момента 20% от сушата са обработваеми земи).Което ще рече ,че ще сме принудени да унищожим гори и естествената среда на животните за да я превърнем в обработваема земя.Хиляди животински видове ще изчезнат.И накрая като унищожим горите ,ще направим Планетата негодна за живот и ще Измрем всички!
352
1
 
9
 
! Отговори
алекс преди 10 месеца
ДонеФФФ 100% усвоява парички от някое НПО
351
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Шокиращо е,че уж обичат животните, а им изяждат храната.